Τριαντόπουλος: «Δεν θα ακούσετε κάτι για Ευρωλίγκα, ψάχνει ομάδα ο Φριντέτ»

Τριαντόπουλος: «Δεν θα ακούσετε κάτι για Ευρωλίγκα, ψάχνει ομάδα ο Φριντέτ»

Ο Τάκης Τριαντόπουλος μίλησε για τις συζητήσεις με την Ευρωλίγκα αλλά και την αποχώρηση του Τζίμερ Φριντέτ.

Ο Τάκης Τριαντόπουλος μίλησε στην συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε στο θέμα της Euroleague αλλά και για τον Τζίμερ Φρίντετ. Επίσης, μίλησε για το θέμα του μπάτζετ και των διαρκείας, ενώ δεν παρέλειψε να παρουσιάσει τον δικό του ρόλο στην ΚΑΕ ως πρόεδρος αλλά και το διοικητικό σχήμα.

Στην αρχή είπε τα εξής: «Καλημέρα σας. Ευχαριστούμε πολύ που είστε εδώ. Θέλω να ξεκινήσω κάνοντας μια γενική τοποθέτηση για τη σημερινή κατάσταση. Πριν λίγο καιρό ο κ. Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε πως σταματάει την ενασχόλησή του με τον ΠΑΟ και την πρόθεσή του να μεταβιβάσει τις μετοχές, εφόσον βρεθεί αγοραστής. Μου ζητήθηκε να αναλάβω μαζί με τον κ. Παπαδόπουλο την επόμενη μέρα, με στόχο να μείνει η ομάδα σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο μέχρι να βρεθεί αγοραστής. Ο ρόλος μου θα ήταν τεχνοκρατικός. Δέχτηκα να στηρίξω την προσπάθεια, έχοντας και την εμπειρία της προηγούμενης θητείας μου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός το ’15-’17. Είχε γίνει μια σοβαρή προσπάθεια τότε, φέραμε μεγάλους χορηγούς, κάναμε ρεκόρ στα διαρκείας, ιδρύσαμε και τις ακαδημίες. Πριν λίγες μέρες ο κ. Παπαδόπουλος αποφάσισε να παραιτηθεί για τους δικούς του λόγους. Υπό το φόβο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό σε μια κρίσιμη στιγμή, συμφώνησα με τον κ. Γιαννακόπουλο να αναλάβω αυτή την τιμητική θέση. Δεν επιθυμώ να παριστάνω τον παράγοντα, δεν έχω αυτή την εμπειρία. Θέλαμε παναθηναϊκές προσωπικότητες να ηγηθούν της προσπάθειες. Αλβέρτης – Διαμαντίδης, τα λόγια είναι περιττά. Δώσαμε τα χέρια και αρχίσαμε τον σχεδιασμό της δύσκολης και ιδιαίτερης χρονιάς. Δύσκολη λόγω της αποχώρησης της οικογένειας Γιαννακόπουλου και της κατάστασης με τον κορωνοϊό. Ο κ. Γιαννακόπουλος μας έδωσε το ελεύθερο να κινηθούμε όπως εμείς νομίζουμε σε όλα τα ζητήματα, όπως και στα θέματα Ευρωλίγκας – Θύρας 13. Κάναμε συνάντηση και με τους δύο. Υπογράψαμε την αναγνώριση των συνδέσμων ως ΚΑΕ. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε στη δύσκολη χρονιά που έρχεται. Δίπλα μας θα έχουμε ανθρώπους με ιστορία και αγάπη για τον ΠΑΟ. Θα ακολουθήσουμε το μοντέλο που προτείνει η Ευρωλίγκα, που στηρίζεται σε τρεις άξονες: επιχειρηματικό κομμάτι, οικονομικό και νομικό και μετά το ρόστερ. GM θα είναι οι Αλβέρτης – Διαμαντίδης, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος εγώ. Στο επιχειρηματικό κομμάτι τον ρόλο του επιχειρηματικού διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Σταύρος Ντίνος. Πολλά χρόνια δίπλα μας, την τελευταία διετία ήταν στον ΑΟ. Θα αναλάβει τα καθήκοντά του στην ΚΑΕ. Προπονητής μας θα είναι ο κ. Βόβορας με συνεργάτες τους Χαραλαμπίδη, Γιαπλέ και Σιούτη. Τεχνικός Διευθυντής ο Νίκος Παππάς, team manager ο Γιώργος Καλαϊτζής. Συνεργάτης του ο κ. Ασημακόπουλος. Το υπόλοιπο σταφ παραμένει ως έχει».

Αναλυτικά είπε: «Δεν έχουμε κάποια εξέλιξη. Ψάχνει να βρει ομάδα. Πήρε μια παράταση. Του έχουμε δώσει το ελεύθερο και περιμένουμε τις εξελίξεις. Αυτά που εκφράσαμε για την Ευρωλίγκα είναι τα πιστεύω μας και δεν τα αλλάζουμε. Ό,τι συζήτηση γίνεται, θα πρέπει να γίνεται εσωτερικά, χωρίς να υπάρχουν οι δημόσιες αντιδικίες, που βλάπτουν το προϊόν. Ο κύριος Μπερτομέου μας είπε ότι είναι πρόθυμος να κάνει συζήτηση μαζί μας. Είναι πολύ θετικός σε αυτή την προσπάθεια».

Όσον αφορά την περίπτωση του Φριντέτ, είπε: «Δεν έχουμε κάποια εξέλιξη. Ψάχνει να βρει ομάδα. Πήρε μια παράταση. Του έχουμε δώσει το ελεύθερο και περιμένουμε τις εξελίξεις».

Ακόμα, αναφέρθηκε για τα διαρκείας, λέγοντας: «Ο κόσμος μας ζητάει να βγάλουμε διαρκείας για να στηρίξουν την ομάδα, ακόμα κι αν δεν ανοίξουν τα γήπεδα. Το σκεφτόμαστε. Το ΟΑΚΑ θα είναι η έδρα μας, προφανώς. Δεν υφίσταται κάτι για άλλο γήπεδο. Όσο για τις φοροαπαλλαγές, υπήρξαν κάποιες σκέψεις από την κυβέρνηση. Φοροαπαλλαγές για να μπορούν τα σωματεία να ανταπεξέλθουν στην κρίση. Ίσως γινόταν μείωση στον ΦΠΑ των εισιτηρίων και τη φορολογία στους παίκτες. Δυστυχώς, δεν έχουμε δει κάτι επίσημα. Περιμένουμε και ελπίζουμε να δούμε την κυβέρνηση να βοηθάει την κατάσταση, για να μην δούμε άλλες ομάδες που δεν θα μπορούν να κατέβουν στο πρωτάθλημα. Είναι μια δύσκολη χρονιά, που θα αλλάξει τον κόσμο. Δεν θα είναι τίποτα πια ίδιο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να διαψευστούμε στο ότι θα υπάρξουν χειρότερες συνέπειες στο μέλλον».

Στην συνέχεια, για το θέμα του μπάτζετ και του οικονομικού, είπε: «Μπορεί να θεωρείται αδόκιμο το σχήμα. Αυτό υπάρχει. Είμαστε πρόθυμοι να φάμε το ξύλο. Εμείς θα προχωρήσουμε. Αν βρεθεί κάποιος καλύτερος, ευχαρίστως να του παραχωρήσω τη θέση μου. Στον Βόβορα έχουμε δώσει το μίνιμουμ του μπάτζετ. Μόνο παραπάνω μπορούμε να πάμε πλέον. Προφανώς υπάρχει μια βάση που κινούμαστε. Την προηγούμενη Παρασκευή δουλέψαμε πάνω στις βάσεις, για να αρχίσει ο σχεδιασμός. Αυτό θα χτίζεται μέρα με την μέρα. Έχουμε κάνει κάποιες προβλέψεις. Συζητώντας και με τους χορηγούς και με τις προσπάθειες που θα κάνουμε και θα δούμε. Θέλουμε να βγάλουμε διαρκείας με ένα ποσοστό, ενημερώνοντας τον κόσμο πως υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπουν στο γήπεδο. Οι βάσεις έχουν μπει. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Προχωρώντας ίσως αλλάζουν και τα δεδομένα».

Τέλος, αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, αναφέροντας: «Πρέπει να είναι μια χρονιά που δεν θα έχει κανείς το άγχος ότι πρέπει να πετύχει. Η ομάδα πρέπει να παίξει ελεύθερα. Για τον Παναθηναϊκό. Και όπου καλύτερα πάμε. Δεν νομίζω πως πρέπει να μπει ένα βάρος. Πάμε να κάνουμε κάτι που θα ευχαριστηθούμε όλοι. Θα δίνουμε το 100% ακόμα κι αν χάνουμε. Όπου φτάσουμε, χαμηλά ή ψηλά… Δεν έχει και μεγάλη σημασία φέτος».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ