Έτοιμη για Final 8 στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ!

Έτοιμη για Final 8 στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ!

Η έξαρση του κορωνοϊού στο Ισραήλ καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή του Final 8 του BCL στην Ιερουσαλήμ, με την ΑΕΚ να έχει ήδη έτοιμο πλάνο για να φέρει τη διοργάνωση στο ΟΑΚΑ.

Το Ισραήλ και η Ιερουσαλήμ ήταν το απόλυτο φαβορί για τη διεξαγωγή του φετινού Final 8 στο BCL αλλά η πανδημία αλλάζει τα δεδομένα. Η κατάσταση με τον ιό στη χώρα έχει ξεφύγει τον τελευταίο καιρό, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ραγδαία κι έτσι φαίνεται αδύνατο να πραγματοποιηθεί εκεί η διοργάνωση αφού κανείς δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις για τη δημόσια υγεία. Αρχικά μάλιστα, οι Ισραηλινοί ήθελαν να γίνει και κανονικά με κόσμο το Final 8, χωρίς περιορισμούς.

Έτσι η FIBA αναζητά άλλες λύσεις με την ΑΕΚ να φαίνεται έτοιμη να αναλάβει το F8 που είναι προγραμματισμένο για τον Σεπτέμβριο. Αθήνα και Πράγα (Νίμπουργκ) εκδήλωσαν ενδιαφέρον με την υποψηφιότητα της Ένωσης όμως να κερδίζει λόγω του ότι έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά της, με την άρτια διοργάνωση του F4 το 2018 όταν και κατέκτησε το τρόπαιο.

Το νέο σπίτι των «κιτρινόμαυρων», στα Λιόσια, δεν θα είναι έτοιμο για ένα τόσο μεγάλο γεγονός μέσα σε δύο μήνες αλλά η ΑΕΚ έχει καταστρώσει πλάνο για το ΟΑΚΑ που με λίγες εργασίες θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει το τουρνουά και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος με τους συνεργάτες του έχουν εκπονήσει ένα ασφαλές πλάνο που αφορά τις οκτώ αποστολές, τη διαμονή τους, τις μετακινήσεις αλλά και τον κόσμο, μιας και το σχέδιο προβλέπει το 50% της χωρητικότητας του κλειστού. Τα πάντα γίνονται σε συνεννόηση με την κυβέρνηση ενώ η FIBA αναμένεται να αποφασίσει μέχρι το τέλος του μήνα, για το πού θα δώσει το χρίσμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ