Ο ξεχωριστός τελικός του Προμηθέα με το Περιστέρι

Ο ξεχωριστός τελικός του Προμηθέα με το Περιστέρι

O μεγάλος τελικός του Super Cup που θα λάβει χώρα στο κλειστό «Αντρέας Παπανδρέου» του Περιστερίου γράφει τη δική του ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ.

Στην μάχη του πρώτου τίτλου της σεζόν ρίχνονται ο Προμηθέας και το Περιστέρι μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις που είχαν απέναντι σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στους ημιτελικούς του Super Cup.

Οι δύο… μεγάλοι της Basket League είδαν με το καλημέρα τις αδυναμίες τους, έχασαν δίκαια την είσοδο τους στον τελικό του νεοσύστατου θεσμού και μετά τον μικρό τελικό των απογοητευμένων ήδη σχεδιάζουν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Προμηθέας και Περιστέρι λοιπόν ρίχνονται στην μάχη για το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως κανένας από τις ομάδες που κυριαρχούν στον θεσμό του Κυπέλλου θα διεκδικήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο.

Από πότε έχουμε να δούμε ομάδα από το… ΠΟΚ εκτός τελικού κάποια διοργάνωσης μπάσκετ στην Ελλάδα; Από τη σεζόν 1994-95 όταν και είχαμε στον τελικό του Κυπέλλου τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να επικρατεί με 72-53 στο κλειστό της Λαμίας, έχοντας ως κορυφαίο τον Μπάνε Πρέλεβιτς με 27 πόντους.

Το σημερινό ματς στο κλειστό του Περιστερίου έχει μία ακόμα ιδιαιτερότητα εκτός από το γεγονός ότι δεν θα δούμε τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να διεκδικούν το τρόπαιο.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ομάδα από τις λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ, τίθεται εκτός διεκδίκησης τίτλου!

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που κάποιος σύλλογος εκτός των τριών του ΠΟΚ αλλά και των πάλαι ποτέ υπερδυνάμεων της Θεσσαλονίκης, Άρη και ΠΑΟΚ, σήκωσε κάποια κούπα, ήταν την σεζόν 1990-91. Τότε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Πανιώνιος επικράτησε με 73-70, έχοντας ως κορυφαίο τον Γάσπαρη με 20 πόντους, ενώ Φάνης Χριστοδούλου και Χάτσον είχαν από 19 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ