BCL : Η ΑΕΚ έχει ραντεβού με την ιστορία

BCL : Η ΑΕΚ έχει ραντεβού με την ιστορία

Απέναντι στην Μπούργος στις 20:00 η ΑΕΚ θέλει να προσθέσει τον τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο στην τροπαιοθήκη της.

Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» αγωνίζεται απέναντι στην Μπούργος στον τελικό του Basketball Champions League (20:00, ΕΡΤ 3) και θέλει να φτάσει στον τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο, μετά το Κυπελλούχων το 1968, το Σαπόρτα το 2000 και το BCL το 2018.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου βρίσκει και πάλι μπροστά της μία ισπανική ομάδα, μετά την Σαραγόσα το βράδυ της Παρασκευής, με την Μπούργος πάντως να είναι πιο δύσκολο εμπόδιο, κάτι που έχει δείξει στα δύο ματς που έδωσε έως τώρα στο Final 8 απέναντι σε Χάποελ Ιερουσαλήμ και Ντιζόν των οποίων επικράτησε με άνεση.

Ο προπονητής της ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και αναμένεται να έχει την ίδια δωδεκάδα, αφήνοντας εκτός τους Μαυροειδή, Κατσίβελη, Μωραΐτη και Γόντικα. Ο Παπαθεοδώρου θέλει να δει και πάλι την επιθετική γραμμή της ομάδας του να λειτουργεί όπως στα δύο προηγούμενα ματς και φυσικά ποντάρει πολύ στην εμπειρία και τις παραστάσεις των παικτών του από μεγάλους αγώνες.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στη regular season με την ΑΕΚ να επικρατεί 74-66 στο ΟΑΚΑ στις 13 Νοεμβρίου και την Μπούργος στην Ισπανία με 93-76 στις 22 Ιανουαρίου.

Ο νικητής πέρα από την κούπα θα κερδίσει και 1 εκατ. ευρώ, με τον ηττημένο να εισπραττει 400.000 ευρώ.

Στις 17:00 διεξάγεται ο μικρός τελικός ανάμεσα σε Σαραγόσα και Ντιζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ