Παπαθεοδώρου : «Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας»

Παπαθεοδώρου : «Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας»

Ηλίας Παπαθεοδώρου και Αντώνης Κόνιαρης μίλησαν για το εντός έδρας ματς με τη Ντεπτούνας Κλαϊπέντα το απόγευμα της Τετάρτης.

Την Τετάρτη (31/1, 19:30) ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τη Νεπτούνας, στο πλαίσιο της 13ης και προτελευταίας αγωνιστικής του Β’ ομίλου στο Champions League. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ανέλυσε τη λιθουανική ομάδα, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος που ο δικέφαλος κατάφερε, δύο στροφές πριν το τέλος της Α’ φάσης, να έχει την τύχη στα χέρια του όσον αφορά την πρόκριση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:

Για το αν ήρθε η ώρα για την επιστροφή στις νίκες μετά από δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα: «Αύριο παίζουμε ένα παιχνίδι από τα τελευταία δυο που έχουμε για την ευρωπαϊκή μας πορεία το οποίο έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, που πολλοί δεν πίστευαν ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε εμείς την κατάσταση. Η Νεπτούνας είναι μια εξαιρετική ομάδα, παρ’ όλα που έχει κάποιες αφαιρέσεις σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου, έχει κρατήσει την ίδια φιλοσοφία, την ίδια αποτελεσματικότητα, παίζει σε υψηλό επίπεδο, ειδικά στην επίθεση της σκοράρει 85 πόντους κατά μέσο όρο, έχει 20 ασίστ και δημιουργεί και εκτελεί πάρα πολύ καλά. Είναι δύσκολο ματς αλλά εδώ που φτάσαμε κρατάμε την τύχη στα χέρια μας και ειδικά παίζοντας στο γήπεδο μας, θα πρέπει να υποστηρίξουμε όλη αυτή την προσπάθεια που έχουν κάνει οι παίκτες μας τον τελευταίο 1,5 μήνα και κάνοντας μια μεγάλη προσπάθεια να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι που θα μας επιτρέψει να πάμε στο τελευταίο ματς και να παλέψουμε για την πρόκριση».

Για το αν έχει ο ΠΑΟΚ μεγαλύτερο κίνητρο από τη Νεπτούνας: «Το κίνητρο πάντα παίζει υψηλό ρόλο, η Νεπτούνας είναι μια ομάδα που δεν έχει εξασφαλίσει 100% την παρουσία της στην επόμενη φάση, θέλει να κάνει μια νίκη για να αποφύγει σε εισαγωγικά την 4η θέση, κίνητρο έχουν και αυτοί, αλλά από την στιγμή που έχουμε καταφέρει να φέρουμε την κατάσταση σε αυτό το σημείο και παίζουμε στο γήπεδο μας, θεωρώ ότι όλα τα παιδιά θα είναι έτοιμα ώστε να κάνουμε μια τέτοια προσπάθεια που θα μας δώσει το δικαίωμα να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Δικέφαλος: «Πρέπει να προσαρμοστούμε στον τρόπο φιλοσοφίας που έχουν στην επίθεση που είναι ομαδική, στηρίζοντας κυρίως, ενώ έχουν καλούς παίκτες, θέλουν πρώτα να δημιουργήσουν και μετά να εκτελέσουν, να περιορίσουμε το κομμάτι της δημιουργίας και να τους αναγκάσουμε να πάνε σε πιο ατομικές φάσεις, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ που είναι ένα τεράστιο κομμάτι για το αυριανό παιχνίδι και από εκεί και πέρα με υπομονή, καλές επιλογές, αποφασιστικότητα, να πετύχουμε το στόχο που θέλουμε και να δημιουργήσουμε με τον σωστό τρόπο».

Για το αν πρέπει να αποφύγει κάτι η ομάδα: «Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό όπως και τα λάθη που γίνονται σε κάθε αγώνα. Όπως είπα είναι μια ομάδα που παίζει σε υψηλές ταχύτητες και έχει πολύ καλή παραγωγή στην επίθεση, πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα μας και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Είναι δυο κομμάτια που χωρίς αυτά δεν θα μπορούμε να κερδίσουμε, από εκεί και πέρα, η αποφασιστικότητα, η επιθυμία για κάθε μπάλα, θα παίξουν και αυτά το ρόλο τους».

Για τα σενάρια πρόκρισης και αν τα σκέφτονται: «Όχι, αύριο μπαίνουμε για να κερδίσουμε το ματς, το ίδιο κάναμε και με την Σαλόν, το λέω αυτό γιατί το σημαντικό είναι να κερδίσουμε, αν δεν κερδίσουμε, όποιο άλλο σενάριο θα είναι δύσκολο για εμάς. Υπάρχει πιθανότητα ακόμα και αν δεν κερδίσουμε αύριο, με νίκη στο τελευταίο ματς να περάσουμε, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς για αύριο, είναι να παίξουμε καλά, να παίξουμε αποφασιστικά και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στο τελευταίο ματς θα μπορούμε να φανταστούμε κάποια σενάρια».

Κόνιαρης: «Είναι τελικός»
Από την πλευρά του ο Αντώνης Κόνιαρης έκανε λόγο για ματς-τελικό, τον οποίο ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο γκαρντ του ΠΑΟΚ:

Για το αν είναι τελικός το αυριανό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ: «Δίχως καμιά αμφιβολία είναι όντως τελικός, αυτό το ματς μας δίνει ένα καλό πλεονέκτημα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον επόμενο γύρο».

Για τη Νεπτούνας: «Δεν θα έλεγα ότι αποδυναμώθηκε, φύγανε τρεις βασικοί παίκτες είναι αλήθεια αυτό, όμως παραμένει μια καλή ομάδα με αρχές και σίγουρα παίζει πολύ δυνατά μέσα στο γήπεδο. Είναι μια ομάδα σκληρή μέσα στο γήπεδο, με πολλούς συνδυασμούς και ασίστ στην επίθεση, μπαίνει πολύ δυναμικά στα ριμπάουντ, στο σκοράρισμα είναι επίσης από τις πρώτες ομάδες στο θεσμό και αυτά πρέπει να αντιμετωπίσουμε εμείς».

Για το αν αλλάζει ο τρόπος παιχνιδιού της στα Ευρωπαϊκά ματς: «Δεν το έχω προσέξει αυτό…».

Για τα συνεχόμενα ταξίδια: «Δεν πήγαν καλά τα τελευταία παιχνίδια, είναι ξεχωριστό όμως αυτό το παιχνίδι για εμάς, προετοιμαζόμαστε, τα έχουμε αφήσει όλα πίσω, βλέπουμε μόνο το ματς αύριο και σίγουρα με την στήριξη του κόσμου θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια: «Σίγουρα να μείνουμε πιο συγκεντρωμένοι στο πλάνο του κόουτς, αυτό μας λείπει και αν το κάνουμε σε μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι θα κερδίσουμε».

Για το αν υπάρχει άγχος: «Όχι δεν υπάρχει άγχος, απλά είναι… τελικός. Πρέπει να μείνουμε στο πλάνο του κόουτς περισσότερο, ήμασταν στο πλάνο αλλά και πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Εννοείται πως θέλαμε τα θετικά αποτελέσματα αλλά έπρεπε να μείνουμε περισσότερο στο πλάνο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ