Η ανάλυση του BCL για την ΑΕΚ : «Η Βασίλισσα πετάει στο επιθετικό κομμάτι» (vids)

Η ανάλυση του BCL για την ΑΕΚ : «Η Βασίλισσα πετάει στο επιθετικό κομμάτι» (vids)

Στο εξαιρετικό ξεκίνημα της ΑΕΚ στο φετινό BCL στέκεται σε αφιέρωμά της η διοργάνωση που παρουσιάζει τα εντυπωσιακά στοιχεία από το κομμάτι της επίθεσης για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Το BCL πραγματοποίησε αφιέρωμα στο εντυπωσιακό ξεκίνημα της ΑΕΚ στο BCL και την επίθεση των «κιτρινόμαυρων» που… πετάει φωτιές.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η Βασίλισσα πετάει πραγματικά στο επιθετικό κομμάτι. Ο μέσος όρος επιθετικά και αμυντικά στη λίγκα είναι 112.5 πόντοι ανά 100 κατοχές. Στα πρώτα δύο ματς, η ΑΕΚ πετυχαίνει 140.9 πόντους ανά 100 κατοχές. Η επόμενη καλύτερη επίθεση ανάμεσα στις ομάδες που έχουν δώσει δύο ματς ανήκει στο Περιστέρι με 126. Αν πάτε στο επόμενο tab με την ένδειξη «Ball Usage» θα δείτε ότι το 74.6% των εύστοχων προσπαθειών της εντός πεδιάς έχουν προκύψει από ασίστ. Πρόκειται για το καλύτερο σχετικό ποσοστό στη λίγκα ανάμεσα στις ομάδες που έχουν αγωνιστεί δύο φορές.

H AEK ήταν εξαιρετική επιθετικά και πέρσι, αλλά όταν ο βασικός σκόρερ είναι ένας παίκτης όπως ο Keith Langford, που μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του, δεν είναι συνηθισμένο να βλέπουμε την ομάδα να κυριαρχεί στο δείκτη των ασίστ. Η διαφορά φέτος έχει να κάνει με την προσθήκη του Matt Lojeski, που είναι ένα εξαιρετικό όπλο στα χέρια του Ηλία Παπαθεοδώρου. Απαιτεί λίγες ντρίμπλες και ακόμη λιγότερα δευτερόλεπτα για να δράσει. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι πόντοι του έρχονται πίσω από τη γραμμή του τρίποντου αναγκάζει τις άμυνες να ανοίξουν και να προσαρμοστούν στην απειλή, δημιουργώντας καλύτερες προοπτικές για την υπόλοιπη ομάδα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με διαδοχικές κατοχές στο τέλος της τρίτης περιόδου απέναντι στην Holon. Στην πρώτη κατοχή, βλέπουμε να υπολογίζει σωστά χρονιά το σπριν από το pin-down. Στην αμέσως επόμενη κατοχή, η ΑΕΚ επέλεξε το ίδιο play, με την Holon να επιλέγει πια την αλλαγή. Ο Lojeski το κατανοεί και δίνει την μπάλα ξανά στον Νίκο Γκίκα που τιμωρεί την αλλαγή. Πολύ απλό, αλλά άκρως αποδοτικό.

Μια κοινή προσέγγιση που υιοθετούν οι ομάδες για να αμυνθούν κόντρα σε φονικούς σουτέρ σε τέτοιες καταστάσεις είναι το «Top-Lock». Η βασική ιδέα είναι να μείνει ο αμυντικός στη μεριά της μπάλας και να εμποδίσει τον παίκτη να αξιοποιήσει το σκριν. Στις δύο κατοχές παρακάτω, η Tsmoki Minsk επιχείρησε ακριβώς αυτό. Το πρόβλημα είναι πως ο Lojeski έχει ύψος 1.98 και είναι αρκετά δυνατός, ώστε να εξασφαλίσει καλή θέση στο ποστ. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Lojeski διαβάζει το top-lock και παίρνει εύκολους πόντους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ