Αυτή είναι η Σολέ : Το τρίποντο, ο παίκτης – κλειδί και οι στόχοι της

Αυτή είναι η Σολέ : Το τρίποντο, ο παίκτης – κλειδί και οι στόχοι της

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη Σολέ (17/11, 19:30) για την τρίτη «στροφή» του Basketball Champions League και γι' αυτό το λόγο, to10.gr επικοινώνησε με τον Γάλλο δημοσιογράφο Τέο Κιντάρντ του Be Basket και σας παρουσιάζει την αντίπαλο της Ένωσης.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά τη νέα σεζόν στο Basketball Champions League με ένα «ροζ φύλλο» κόντρα στη Χαποέλ Χολόν του Στέφανου Δέδα, μία άνετη νίκη επί της Τσμόκι Μινσκ στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και θέλει να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό.

Η Ένωση υποδέχεται και πάλι στο ΟΑΚΑ, τη γαλλική Σολέ, η οποία δεν έχει ξεκινήσει με τον ιδανικό τρόπο τη σεζόν στη πρώτη τη τάξει διοργάνωση της FIBA, καθώς σε δύο ματς μετράει δύο ήττες.

Για τον λόγο αυτό to10.gr επικοινώνησε με τον Τέο Κιντράρντ που εργάζεται στο γαλλικό Μέσο Be Basket και σας δίνει την ομάδα του Ερμάν Καντέρ στο… πιάτο.

Αναλυτικά η ανάλυση του Τέο Κιντράντ:

«Το μεγαλύτερο… όπλο που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Σολέ στο παιχνίδι είναι ο Μάικλ Στόκτον που είναι γιος του Τζον Στόκτον (σ.σ θρύλος των Γιούτα Τζαζ). Είναι ένας παίκτης που ελευθερώνει και τους άλλους γύρω και επίσης ένας πολύ ταπεινός χαρακτήρας.

Επίσης, ο Σλοβένος Γκρέγκορ Χρόβατ «κουβαλάει» στο παιχνίδι του αρκετή ενέργεια. Αλλά και ο Γκέρι Μπλέικς που έχει κάνει δύο πρώτα παιχνίδια αρκετά ενδιαφέροντα, όπως είναι οι 19 πόντοι του κόντρα στη Χαποέλ Χολόν.
Στα αρνητικά θα λέγαμε πως είναι η «κακή» διάταξη του ρόστερ που έχει κάνει ο προπονητής της ομάδας. Ο Κόνσλει Κόλινς και ο Άικ Νουαμού έφυγαν από τον σύλλογο. Υπάρχει όπως και ένα σοβαρό θέμα στα αποδυτήρια. Οι Κάιβον Ντέιβενπορτ και ο Τερέλ Παρκς (έχει περάσει από Προμηθέα και Λάρισα) είναι καταστροφικοί… Και ο Ερμάν Καντέρ θέλει έναν νέο παίκτη, καθώς ο Παρκς ετοιμάζει «βαλίτσες».

Παράλληλα δεν υπάρχει χημεία και η ομάδα έχει θέμα στο να βρει εύκολα τον στόχο έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Είναι πραγματικά εκνευριστικό να βλέπεις αυτή την ομάδα στο γήπεδο, από τη στιγμή που το προηγούμενο σύνολο με τους Αμπντουλαγέ Εντογέ (Μονακό) και Κρις Χόρτον (Γκρέιβιλαινς) ήταν απίστευτο.

Όσον αφορά τον παίκτη – κλειδί; Είναι μια δύσκολη απάντηση. Μάλλον ο Μάικλ Στόκτον, αλλά έχει αρκετά up and down.

Ωστόσο, να υπογραμμίσουμε πως δύο παίκτες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Οι Γιοάν Μακούντου και Τερέλ Παρκς.

Κάτι που θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή της Σολέ. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει παίκτες να αντιμετωπίσει τους Μορέιρα και Σλότερ, αλλά και τον απίστευτο Λάνγκφορντ. Ο τύπος είναι ασταμάτητος, η γαλλική ομάδα θα υποφέρει!

Αν θέλει να εξασφαλίσει τη νίκη η ΑΕΚ θα πρέπει, πάντως, να σκοράρει περισσότερους πόντους από τη Σολέ, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς αν οι Γάλλοι παίξουν όπως τη προηγούμενη εβδομάδα θα χάσουν με 20 πόντους. Η Σολέ χρειάζεται έναν παίκτη – κίλερ. Για την ώρα δεν είναι στο επίπεδο που χρειάζεται για την Ευρώπη. Όλα είναι πιθανά, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο για τη Σολέ. Ένα θετικό στοιχείο; Ότι μπορεί να σκοράρουν σε επαγγελματικό επίπεδο οι Χούγκο Ρομπινεάου και Λέοπολντ Ντιλαουνέι.

Τέλος, πριν το παιχνίδι με τη Μινσκ ο στόχος της Σολέ ήταν να περάσει στον δεύτερο γύρο. Είναι ακόμα πιθανό, αλλά πρέπει να κάνει κάτι καλό στην Αθήνα. Αλλά γενικά ο σκοπός της είναι να είναι έτοιμη και πιο ολοκληρωμένη ενόψει του πρωταθλήματος το οποίο ξεκινά πάλι τη 1η Δεκεμβρίου…»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ