ΑΕΚ – Μπαϊρόιτ 83-81

ΑΕΚ – Μπαϊρόιτ 83-81

Με μεγάλα τρίποντα των Βασιλόπουλου και Σάκοτα, η ΑΕΚ επέστρεψε από τη διψήφια διαφορά με την οποία έχανε από τη Μπαϊρόιτ, επικρατώντας με 83-81 στο ΟΑΚΑ. Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με τις νίκες των Στρασμπούρ και Βενέτσια, έφεραν την Ενωση στην επόμενη φάση του Champions League!

Μια απίστευτη πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League, πανηγύρισε η ΑΕΚ, που μετά από ένα ματς-θρίλερ, επικράτησε κατόπιν μεγάλης ανατροπής της Μπαϊρόιτ με 83-81! Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα κυνηγούσε διψήφιες διαφορές σε όλο σχεδόν το ματς, ωστόσο με ένα φοβερό τέταρτο δεκάλεπτο (26-15 επιμέρους σκορ) και δύο μεγάλα τρίποντα στο τελευταίο λεπτό από Βασιλόπουλο και Σάκοτα έκλεψαν τη νίκη!

Παράλληλα στην Ενωση ήρθαν κουτί και οι νίκες της Στρασμπούρ επί της Μπάνβιτ μέσα στην Τουρκία (με 63-80) και της Βενέτσια επί της Εστουδιάντες (92-91) που χάρισαν μια επική πρόκριση στους κιτρινόμαυρους! Καθοριστικός και ο Μάνι Χάρις με 23 πόντους, πολλούς εκ των οποίων στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Θυμηθείτε εδώ το play by play

Ένα κακό πρόσωπο παρουσίασε στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ. Ολιγωρία στο αμυντικό ριμπάουντ (14 επιθετικά για τους φιλοξενούμενους), αδυναμία μέσα στη ρακέτα απέναντι στους αντίπαλους ψηλούς, αλλά και αναποτελεσματικότητα στην επίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο σημείωσε μόλις 13 πόντους.

Ουσιαστικά η Ενωση ήταν καλή μόνο στο πρώτο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου, όταν και προσπέρασε με 28-25. Σε όλο το υπόλοιπο βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ (7-13, 32-38), με τους Λίνχαρτ, Μπρουκς, Σέιφερθ και Μάρεϊ να δημιουργούν προβλήματα στην ελληνική άμυνα. Από την ΑΕΚ, μόνο Χάρις και Χάντερ αποτελούσαν αξιόπιστες πηγές πόντων με 9 και 7 αντίστοιχα.

Παρόμοια εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο. Μπορεί η ΑΕΚ να βελτιώθηκε αισθητά στον επιθετικό τομέα, να έβγαλε ωραίες συνεργασίες και να βρήκε σουτ από την περιφέρεια (Τζέιμς, Σάκοτα), ωστόσο αμυντικά ήταν κάκιστη. Οι Γερμανοί σημείωσαν 26 πόντους, με τους Ντόριθ και Γιορκ να πληγώνουν την ελληνική ομάδα με μεγάλα τρίποντα (38-52, 50-61).

Από τα τέλη της περιόδου όμως η ΑΕΚ άρχισε να αλλάζει πρόσωπο. Άρχισε να βγάζει πάθος και νεύρο στην άμυνα και να ταυτόχρονα να είναι πιο εύστοχη στις επιλογές της στην επίθεση. Σάκοτα, Χάρις και Τζέιμς ανέλαβαν το σκοράρισμα για τους γηπεδούχους, με την Μπαϊρόιτ όμως να προηγείται με 77-81 με 1:34 για το φινάλε, δείχνοντας να έχει το πάνω χέρι.

Ωστόσο ο τελευταίος λόγος ανήκε στην ΑΕΚ. Ο Βασιλόπουλος πρώτα (στα 41») και ο Σάκοτα στη συνέχεια (στα 6,5») έυστόχησαν σε τεράστια τρίποντα, διαμορφώνοντας το 83-81 που έμεινε ως το τέλος (άστοχο τρίποντο του Γιορκ στην τελευταία επίθεση)! Η αγωνία στο ΟΑΚΑ διήρκεσε ωστόσο λίγο ακόμη… Κι αυτό καθώς για να περάσει η ελληνική ομάδα ήθελε νίκη της Βενέτσια επί της Εστουδιάντες. Το ματς αυτό ολοκληρώθηκε με… θρίλερ λίγα λεπτά μετά από εκείνο της ΑΕΚ, με τους Ιταλούς να επικρατούν με 92-91 και τους οπαδούς της Ενωσης να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς μαζί με τους παίκτες και τον Ντράγκαν Σάκοτα!

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 33-40, 57-66, 83-81

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ