Άρης – Οστάνδη 66-70

Άρης – Οστάνδη 66-70

Ηττα για τον Άρην στο τελευταία ματς των ομίλων του Basketball Champions League, με 70-66 από την Οστάνδη στο Παλέ. Αποδοκιμασίες και πανό κατά Λάσκαρη από τους οπαδούς.

Με ήττα έκλεισε τις υποχρεώσεις του στον Δ’ όμιλο του Champions League, ο Άρης, χάνοντας με 66-70 στο Αλεξάνδρειο από την Οστάνδη για την 14η κα τελευταία αγωνιστική. Με ρεκόρ 4-10 ολοκλήρωσαν οι κίτρινοι, που τερμάτισαν στην τελευταία θέση του γκρουπ και αποκλείστηκαν τόσο από τη συνέχεια της διοργάνωσης, όσο και από το EuroCup (συμμετέχουν οι ομάδες που καταλαμβάνουν την 5η και την 6η θέση).

Το κλίμα στο Αλεξάνδρειο ήταν πολύ άσχημο με τους φιλάθλους να αποδοκιμάζουν τον Νίκο λάσκαρη και με πανό να του ζητούν να φύγει. «Λαμόγιο καραφλέ, τον πούλο απ’ την ΚΑΕ» έγραφε και είναι χαρακτηριστικό του κλίματοςμ που επικρατεί.

Με την ήττα αυτή ο Αρης αποκλείστηκε από τη διοργάνωση και θα επικεντρωθεί στις υποχρεώσεις του στην Α1.

Οι Θεσσαλονικείς πάντως ξεκίνησαν πολύ καλά την αναμέτρηση. Μπήκαν με ενθουσιασμό και πάθος, ήταν αποτελεσματικοί στην άμυνα και είχαν «εγκλωβίσει» τους Βέλγους. Μάλιστα προηγήθηκαν με 25-7 στο 9’ και είχαν τον απόλυτο έλεγχο, ενώ στο 17’ η διαφορά ήταν στους 15 πόντους (35-20).

Τα πράγματα άλλαξαν ριζικά όμως στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και με τους Λασίσι, Σαλούμου και Φίλερ να «διαλύουν» το αμυντικό πλάνο του Άρη, προηγήθηκαν με 55-54 στο 33’.

Η «κατάρρευση» του Άρη συνεχίστηκε, καθώς οι επιλογές στην επίθεση ήταν άστοχες, με κακές προϋποθέσεις και χωρίς λογική.

Έτσι η Οστάνδη προηγήθηκε με 66-60 στο 37’, ο Άρης μείωσε σε 66-64 σο 1.26 πριν τη λήξη με τον Αθηναίου, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν έτοιμοι ψυχολογικά, είχαν τις λύσεις, ήταν εύστοχοι στις βολές και έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό 70-66.

Ο Ιβάν Μάρας (20π. 6ριμπ) ήταν ο κορυφαίος παίκτης για τους γηπεδούχους, ενώ και ο Μπέλ (11π.) είχε κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος.

Από την Οστάνδη οι Σαλούμου (15π.), Λασίσι (14π.) και Φίλερ (12π.) ήταν οι καλύτεροι.

Τα δεκάλεπτα: 22-7, 37-27, 49-46, 66-70

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ