AEK : «Το μεγαλύτερο σουτ της ζωής μου αυτό κόντρα στη Νίμπουρκ» είπε ο Πάντερ

AEK : «Το μεγαλύτερο σουτ της ζωής μου αυτό κόντρα στη Νίμπουρκ» είπε ο Πάντερ

Ως το πιο σημαντικό σουτ της καριέρας του χαρακτήρισε εκείνο κόντρα στη Νίμπουρκ ο Κέβιν Πάντερ της ΑΕΚ με δηλώσεις του.

Ο Κέβιν Πάντερ ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην επική πρόκριση της ΑΕΚ επί της Νίμπουρκ.

Ο παίκτης της Ένωσης μίλησε για το σουτ του στο τέλος του παιχνιδιού που έστειλε τους Κιτρινόμαυρους στην επόμενη φάση, ενώ τόνισε πως όνειρό του είναι να κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό τίτλο με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στο «Eurohoops» ο Κέβιν Πάντερ:

Η ΑΕΚ έζησε ένα θρίλερ για την πρόκριση, αλλά χάρη στο δικό σου σουτ, πανηγυρίσατε την πρόκριση:

«Ηταν τρομερό αυτό που έγινε. Ηταν τρελό. Βρεθήκαμε και με 8 πόντους πίσω στο δεύτερο ημίχρονο και για να φτάσουμε στο τέλος και να είμαστε… ζωντανοί, το χρωστάμε στον Μάνι (σ.σ. Χάρις). Εβαζε όλα τα σουτ! Ηταν on fire! Μας κράτησε κοντά με μεγάλα σουτ».

Στη φάση του buzzer beater μπορείς να μας περιγράψεις τι έγινε;

«Κοιτούσα τον Μάικ (σ.σ. Γκριν) όλη την ώρα. Νομίζω με είχε δει κι αυτός και ήξερε που θα είμαι. Εκείνη τη στιγμή ξέραμε ότι ήμασταν στο +8 και χρειαζόμασταν ένα τρίποντο για να πάμε στο +11. Μου πάσαρε και ήξερα εκείνη τη στιγμή έπρεπε να σουτάρω. Και πήγε μέσα!».

Δηλαδή συνεργαστήκατε με την οπτική επαφή και μόνο…

«Ναι! Ο Ντούσαν πάσαρε, ο Μάικ έκανε ντράιβ και όσο το έκανε, μπόρεσε έστω και λίγο να με δει και να υπολογίσει, έστω κατά προσέγγιση που θα μπορούσα να είμαι. Κάνοντας ντράιβ είδε αν μπορούσε να κερδίσει φάουλ και επέλεξε να πασάρει προς τα πίσω. Από τη στιγμή που πήρα την μπάλα, είπα “θα σουτάρω”. Και σούταρα! Εχω δουλέψει πολύ αυτό το σουτ. Το έχω κάνει εκατοντάδες φορές στην καριέρα μου».

Έχεις βάλει ποτέ άλλοτε αντίστοιχης σημασίας σουτ;

«Σίγουρα είναι το σπουδαιότερο σουτ που έχω βάλει στην επαγγελματική μου καριέρα. Μπορεί και σε όλη τη ζωή μου. Δίχως αμφιβολία».

Υπήρχε στιγμή στο παιχνίδι που πιστεύατε ότι η αποστολή σας ήταν… αδύνατη;

“Οχι, το πιστεύαμε. Δεν υπήρξε στιγμή να πούμε ότι τελείωσε. Σίγουρα υπήρχε στιγμές με… σύννεφα, αλλά δεν πιστεύαμε ότι είχε τελειώσει. Οσοι ήμασταν στο παρκέ δεν τα παρατήσαμε. Αυτό μας κράτησε και ως το τέλος”.

Αναφέρθηκες νωρίτερα στην τρομερή εμφάνιση του Χάρις. Αυτό ήταν το “κλειδί” για την τελική επικράτηση;

“Αναμφίβολα! Ηταν ο σταρ της ομάδας. Εβαζε όλα τα σουτ, με κάθε τρόπο. Από εκεί και πέρα, δεν χάσαμε την πίστη μας, κοιτούσαμε το ταμπλό και πιστεύαμε ως το τέλος”.

Και τώρα έχετε τους προημιτελικούς με την Στρασμπούρ. Τι περιμένεις σε αυτά τα παιχνίδια;

“Επαιξα εναντίον τους στον όμιλο όταν ήμουν στη Ρόζα Ράντομ. Ξέρουν ποιος είμαι. Είμαι νέος στην ΑΕΚ, όπως και ο Βινς (σ.σ. Χάντερ) και η ομάδα θα έχει κάποια νέα κομμάτια σε σχέση με τους αγώνες του ομίλου, που δεν έχουν δει. Θα είναι πολύ σκληρή σειρά”.

Εφόσον πάρετε την πρόκριση για το Final-4, πώς σου φαίνεται η προοπτική να το φιλοξενήσετε στο ΟΑΚΑ;

“Θα είναι εξαιρετικό. Ελπίζω να γίνει. Αν γίνει εδώ, θα είναι απίστευτο. Ομως δεν πρέπει ακόμα να το σκεφτόμαστε. Πρώτα πρέπει να τακτοποιήσουμε τη δουλειά στους προημιτελικούς με την Στρασμπούρ και μετά βλέπουμε”.

Για τους φίλους της ΑΕΚ πάντως η φετινή χρονιά είναι σημαδιακή, με τη συμπλήρωση των 50 ετών από τον θρίαμβο του 1968, που έγινε και ταινία. Εσείς πώς το αντιμετωπίζετε; Είναι ίσως επιπλέον κίνητρο;

“Σίγουρα είναι κάτι εξαιρετικό και το σκέφτεσαι σε μια τέτοια επέτειο. Θέλεις πάντα να κερδίζεις και όσο κερδίζεις, η όρεξη μεγαλώνει. Ηδη η ΑΕΚ κάνει μια εξαιρετική χρονιά κι έχει κατακτήσει το Κύπελλο. Εγώ δεν ήμουν από την αρχή, αλλά και πριν έρθω η ομάδα τα πήγαινε εξαιρετικά. Ηρθα, η ομάδα πήρε το Κύπελλο, παλεύει για την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, προκρίθηκε στο BCL… Ολα πάνε πολύ καλά. Η κατάκτηση του Basketball Champions League θα ήταν κάτι τρομερό για τον κόσμο. Ηδη έχουμε το Κύπελλο και αν το συνδυάζαμε με τον ευρωπαϊκό τίτλο θα ήταν ονειρικό. Θέλουμε βέβαια να πάμε μακριά και στο πρωτάθλημα. Θα ήταν απίθανο”.

Παίζοντας φέτος στο Basketball Champions League, τι γνώμη έχεις για το επίπεδο της διοργάνωσης, αλλά και το επίπεδο του ανταγωνισμού των ομάδων;

“Αγαπώ το BCL. Είναι η πρώτη μου χρονιά στη διοργάνωση. Μου αρέσει πολύ η οργάνωση, το format, το επίπεδο. Είναι πολύ καλή η διοργάνωση”.

Στο πρώτο μισό της σεζόν ήσουν στη Ρόζα Ράντομ, παίζοντας μάλιστα και κόντρα στην ΑΕΚ. Πώς πήρες την απόφαση να φύγεις από εκεί για να έρθεις για την ΑΕΚ;

“Το είδα σαν ευκαιρία. Δεν σκεφτόμουν να φύγω από την Πολωνία, δεν το έψαχνα. Ομως, όπως ισχύει για οποιονδήποτε, αν έχεις μια δουλειά και σου έρθει πρόταση για άλλη δουλειά, με μεγαλύτερη προοπτική και ευκαιρία, τότε θα το σκεφτόσουν όπως όλοι. Δεν είναι σίγουρο ότι θα φύγεις από εκεί που είσαι, αν είσαι ικανοποιημένος, όμως θα το εξετάσεις. Ετσι έγινε και με μένα. Δεν έψαχνα να φύγω από την Ρόζα Ράντομ, αλλά εμφανίστηκε μια μεγάλη ευκαιρία που δεν μπορούσα να αγνοήσω. Το είδα ως μια μεγάλη ευκαιρία, γιατί την ΑΕΚ τη γνώρισα και πέρυσι, παίζοντας στην Ελλάδα με το Λαύριο”.

Παρότι είσαι λίγο καιρό στην ομάδα, έπαιξες και βοήθησες στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ με το δικό σου σουτ η ΑΕΚ προκρίθηκε στα προημιτελικά του BCL. Μήπως είσαι η… τύχη της ομάδας;

“(Γέλια). Δεν το σκέφτομαι έτσι, αλλά ήρθα για να βοηθήσω την ομάδα με όποιον τρόπο μπορούσα και με όποιον τρόπο μου ζητούν οι προπονητές. Προσπαθώ να βοηθήσω με τον καλύτερο τρόπο. Ξέρω ότι δεν ήρθα εδώ για να είμαι το πρώτο βιολί, αλλά θέλω να δώσω στην ομάδα αυτό που ζητά. Πήραμε το Κύπελλο, προχωράμε στο BCL και θέλουμε ακόμα περισσότερα”.

Στον τελικό Κυπέλλου νικήσατε τον Ολυμπιακό, τον οποίο η ΑΕΚ έχει νικήσει και στο πρωτάθλημα, ενώ έχει νικήσει και τον Παναθηναϊκό. Αυτές οι νίκες είναι το μήνυμά σας ότι μπορείτε να κάνετε κάτι αντίστοιχο και σε σειρά αγώνων πλέι οφ;

“Σίγουρα! Νικήσαμε δύο φορές τον Ολυμπιακό και θέλουμε να το κάνουμε και στα πλέι οφ. Το έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε φέτος. Τώρα περιμένουμε να παίξουμε στην έδρα τους. Γιατί να μην τους νικήσουμε και στα πλέι οφ; Ομως θα πρέπει να περιμένουμε ως τότε. Ωστόσο έχουμε δείξει ότι μπορούμε. Εχουμε μεγάλη πίστη. Τους έχουμε νικήσει δύο φορές φέτος”.

Μέσα σε λίγα χρόνια έχεις αγωνιστεί σε πολλές ομάδες. Μπορείς να μας περιγράψεις τις εμπειρίες σου κι αν περίμενες πώς θα εξελιχθεί η καριέρα σου;

“Πρόκειται για ένα μακρύ ταξίδι. Στο κολέγιο είχα μια εξαιρετική τελευταία χρονιά (2015/2016 στο Τενεσί) με 22,1 πόντους, όμως χτύπησα κι έσπασα το πόδι μου κι έτσι έχασα το τελικό κομμάτι της σεζόν. Πέρυσι έπαιξα στο Λαύριο, πήγα στο Βέλγιο, στην Πολωνία και πλέον στην ΑΕΚ. Τώρα που το σκέφτομαι είναι… τρελό, γιατί πέρυσι έπαιζα εναντίον της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα στην πρώτη μου επαγγελματική σεζόν και σκόραρα 28 πόντους απέναντί της στον αγώνα του Λαυρίου. Είναι τρελό πόσα πολλά μπορούν να αλλάξουν σε δύο χρόνια.

Πέρυσι έπαιζα στο Λαύριο και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανα να παίξω στην ΑΕΚ, με την οποία θα κατακτούσα το Κύπελλο και θα ήμασταν τώρα στην οκτάδα του BCL. Αν όσα γίνονται τώρα, μου έλεγες πέρυσι που ήμουν στο Λαύριο ότι θα ακολουθούσαν, δεν θα το πίστευα. Η ζωή αλλάζει πολύ γρήγορα. Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά κάθε μέρα και δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο”.

Ως περσινός παίκτης του Λαυρίου, πώς βλέπεις την πρώην ομάδα σου, που κάνει τρομερή σεζόν φέτος;

“Κάνουν απίθανη χρονιά. Για άλλους είναι έκπληξη, όμως όχι για μένα. Ξέρω τον κόουτς και την ομάδα πως λειτουργεί και δεν είναι έκπληξη. Αυτή η εικόνα που έχει φέτος το Λαύριο, την έχει και πέρυσι στο τέλος της σεζόν όταν ήμουν εγώ. Δεν με εκπλήσσει. Γίνεται καλή δουλειά από τον προπονητή, έχει καλούς παίκτες. Ανυπομονώ να παίξω μαζί τους, ίσως και στα πλέι οφ. Θα έχει πλάκα. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτούς και τη σεζόν που έχουν”.

Εχοντας περάσει μια διετία με πολλές αλλαγές, πού βλέπεις τον εαυτό σου την επόμενη χρονιά; Θα ήθελες να συνεχίσεις στην ΑΕΚ;

“Ναι, σίγουρα. Απλώς προσπαθώ να μείνω συγκεντρωμένος στο τώρα και όχι στην επόμενη σεζόν. Τώρα έχουμε κρίσιμα παιχνίδια, έχουμε τους αγώνες με την Στρασμπούρ, τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο και προσπαθώ να μείνω συγκεντρωμένος. Δεν θέλω να σκέφτομαι πράγματα που θα με αποπροσανατολίσουν από το στόχο”.

Θα ήθελες να υποσχεθείς κάτι στον κόσμο της ΑΕΚ, ή αντίστοιχα να τους ζητήσεις κάτι;

“Οσο είμαι εδώ, ο κόσμος είναι εκπληκτικός. Δεν θέλω να τους υποσχεθώ κάτι. Δεν γίνεται να τους υποσχεθώ ότι θα κερδίσουμε όλα τα ματς, να τα χάσουμε και μετά να με… σκοτώσουν (γελάει). Θέλω να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν όπως κάνουν ήδη και εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε σε κάθε αγώνα, να είμαστε οι καλύτεροι που μπορούμε”.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ