Λυκογιάννης – «Ισχυρό το κίνητρο της πρωτιάς, είμαστε συγκεντρωμένοι για το ματς με την Γαλατασαράι»

Λυκογιάννης – «Ισχυρό το κίνητρο της πρωτιάς, είμαστε συγκεντρωμένοι για το ματς με την Γαλατασαράι»

Έτοιμος ο ΠΑΟΚ για το σημαντικό παιχνίδι με τη Γαλατασαράι.

Σε τουρκικό έδαφος για την αυριανή αναμέτρηση (8/12, 19:00), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Basketball Champions League, απέναντι στη Γαλατασαράι βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Η αποστολή του «Δικεφάλου» έφτασε αργά το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη (με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα) στην Κωνσταντινούπολη και από το αεροδρόμιο- μετά από μια περίπου ώρα ξεκούρασης στο ξενοδοχείο- μετέβη στο «Σινάν Ερνέμ» για προπόνηση. Πρόγραμμα με το οποίο ο Αρης Λυκογιάννης έδωσε τις τελευταίες κατευθύνσεις του για την αυριανή μάχη.

Στην Πόλη ο ΠΑΟΚ βρίσκεται χωρίς τους τραυματίες Μάλκομ Γκρίφιν, Βλάντο Γιάνκοβιτς και τον εγχειρισμένο Τζος Κάρτερ. Ταξίδεψε, όμως, κανονικά, ο Μάρβιν Τζόουνς (σ.σ. έλειψε από το τελευταίο ματς πρωταθλήματος, στην Πάτρα, με τον Απόλλωνα), έχοντας αφήσει οριστικά πίσω του την περιπέτεια που πέρασε, εσχάτως, με τον κορονοϊό.

Οι «ασπρόμαυροι» μετρούν 2 νίκες και 2 ήττες, μέχρι τώρα στη διοργάνωση, στοχεύουν να κερδίσουν τους Τούρκους, όπως το έπραξαν και στη μεταξύ τους μάχη στο PAOK Sports Arena (σ.σ. 81-74). Γεγονός που, εφόσον συμβεί, θα τους εξασφαλίσει σίγουρα τη δεύτερη θέση στον όμιλο και θα τους κρατήσει «ζωντανούς» στη διεκδίκηση της πρωτιάς στη βαθμολογία, η οποία σημαίνει απευθείας πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL.

«Αντιμετωπίζουμε την ποιοτικότερη ομάδα του ομίλου, η οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έχει κερδίσει μέχρι τώρα όλα τα παιχνίδια, με εξαίρεση το ματς στο Παλατάκι. Αυτό θεωρώ ότι θα τους δώσει επιπλέον κίνητρο, συν του ότι αν κερδίσουν, έχουν απευθείας πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Διότι, νίκησαν 2 φορές την Ιγκοκέα και με μεγάλη διαφορά, στο πρώτο παιχνίδι, τη Νίμπουρκ. Η μόνη ομάδα που τους απειλεί είναι ο ΠΑΟΚ», σχολίασε, λίγο πριν αρχίσει η προπόνηση στο «Σινάν Ερντέμ», ο Αρης Λυκογιάννης.

Συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να διαχειριστούμε το ρυθμό του παιχνιδιού και το αμυντικό ριμπάουντ. Η Γαλατασαράι είναι μια ομάδα με ψηλά κορμιά και της αρέσει να εκτελεί στα πρώτα 8’’ . Σε αυτό είχαμε τον έλεγχο στο πρώτο ματς, αλλά οι συνθήκες τότε ήταν διαφορετικές. Τότε ήταν αυτοί κουρασμένοι και εμείς πλήρεις. Τώρα αυτοί είναι πλήρεις, εμείς αποδεκατισμένοι και σχετικά κουρασμένοι.

Με όλα όσα έχουν συμβεί φέτος, με τρία παιχνίδια να έχουν χαθεί στο τέλος και την απουσία βασικών παικτών, θεωρώ οτι το μοναδικό θετικό είναι πως τα παιδιά έχουν προσαρμοστεί, όλοι έχουν μπει σε ρόλους διαφορετικούς απο αυτούς για τους οποίους αποκτήθηκαν. Το αν ανταποκρίνονται σε κάτι διαφορετικό ή όχι, είναι σχετικό. Ολοι έχουν κάνει προσπάθεια για να βγουν μπροστά. Εχω πει ξανά, το θετικό της συμμετοχής στην Ευρώπη είναι ότι αφήνεις γρήγορα πίσω σου ήττες, γιατί δίνεις γρήγορα ξανά ματς. Υπάρχει στενοχώρια για την ήττα που κάναμε στην Πάτρα με τον Απόλλωνα, για την προσπάθεια που καταβλήθηκε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και γιατί θέλαμε όλοι την νίκη, λόγω των απουσιών που υπήρχαν. Η ζωή, όμως, συνεχίζεται πάμε παρακάτω».

Ερωτηθείς για τον Μάρβιν Τζόουνς και τον βαθμό ετοιμότητάς του, απάντησε: «Σαφέστατα δεν είναι έτοιμος. Σωματικά , στο κομμάτι της δύναμης και πως αισθάνεται το κορμί και τα πόδια του, είναι στο επίπεδο που ήταν και πριν. Από πλευράς ρυθμού και ανάσας , δεν είναι έτοιμος. Δεν ξέρω σε τι βαθμό ετοιμότητας θα είναι, θα φανεί αύριο. Θα χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένα λεπτά, αυτός θα καθορίζει το πόσο θα είναι συνεχόμενα λεπτά μέσα στο ματς. Θα μας ενημερώνει κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Κατέληξε ο προπονητής του ΠΑΟΚ τονίζοντας: «Εχουμε απόντες δύο τραυματίες, αλλά και μια κενή θέση που δεν καταφέραμε να την καλύψουμε ακόμη, λόγω δυστοκίας στην αγορά, λόγω του ότι δεν βρίσκουμε κάτι που να μας ταιριάζει και όταν το βρίσκουμε, κάτι συμβαίνει και χαλάει το ντιλ. Το κίνητρο, από εκεί και πέρα, της πρωτιάς στον όμιλο είναι μεγάλο, ισχύει και για μας, όπως και για τον αντίπαλο. Θεωρώ ότι οι παίκτες θα μπουν συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ