ΑΕΚ – Στρασμπούρ 78-69

ΑΕΚ – Στρασμπούρ 78-69

Με εξαιρετική απόδοση στο τέταρτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ νίκησε τη Στρασμπούρ στο ΟΑΚΑ (78-69) στον πρώτο προημιτελικό του Champions League. Στις 4 Απριλιου η ρεβάνς επι γαλλικού εδάφους.

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στο Final-4 του Champions League έκανε η ΑΕΚ που επικράτησε με 78-69 της Στρασμπούρ στο ΟΑΚΑ στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «8».

Η «Ενωση» έπαιξε καλύτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχε κάποια κενά διαστήματα στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά στο τέλος ήταν εκείνη που πάτησε το γκάζι και πήρε τη νίκη, αν και θα μπορούσε να πάρει και καλύτερη διαφορά ενόψει της ρεβάνς την επόμενη Τετάρτη.

Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική στο πρώτο δεκάλεπτο επιβάλλοντας το παιχνίδι της με γρήγορο ρυθμό και καλή άμυνα. Ετσι προηγήθηκε με 18-8 στο 7’ έχοντας τον Χάρις σε καλή βραδιά με τον Αμερικανό να είναι εύστοχος στις προσπάθειές του και να ξεσηκώνει τον κόσμο που είχε γεμίσει τις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Οι Γάλλοι προσπαθούσαν να αντιδράσουν, αλλά είχαν προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού τους και στην επίθεσή τους με πολλά άστοχα σουτ και αργές επιστροφές στην άμυνά τους.

Ο Ντούσαν Σάκοτα μπήκε κι αυτός στην εξίσωση του αγώνα δίνοντας λύσεις στην επίθεση και η «Ένωση» διατήρησε το προβάδισμα κοντά στους δέκα πόντους (35-26 στο 17’) για να τελειώσει το πρώτο μέρος με 41-33.

Η Στρασμπούρ με τον Ράιτ να δίνει λύσεις και τους Μποστ, Λαμπεϊρί να προκαλούν προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ, κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ (55-50 στο 28’).

Οι γηπεδούχοι έκαναν κακές επιλογές στην επίθεση, ήταν νευρικοί και βιαστικοί στις προσπάθειές τους, είχαν κακές αντιδράσεις στην άμυνά τους και δεν μπορούσαν να βρουν ισορροπία στις δυο ρακέτες του γηπέδου.

Η είσοδος του Ξανθόπουλου, όμως έφερε αυτή την ισορροπία και την ηρεμία στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Χωρίς τον Μάνι Χάρις στην πεντάδα της, αλλά με τους Βασικόπουλο, Σάκοτα να δίνουν λύσεις στην επίθεση είχε επιμέρους σκορ 23-9 και προηγήθηκε με 78-66 στο 38’ βάζοντας τις βάσεις για την επικράτησή της.

Ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν πολλές ευκαιρίες για να αυξήσουν τη διαφορά και να μπορέσουν να έχουν «μαξιλαράκι ασφαλείας» ενόψει του επαναληπτικού.

Στο τέλος ο Μποστ μείωσε σε 78-69 στα 3’’ πριν το τέλος, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση με τις δυο ομάδες να δίνουν ραντεβού την επόμενη Τετάρτη στο Στρασβούργο για τη ρεβάνς.

Οι Πάντερ (15π.), Σάκοτα (12π. 7ριμπ.), Χάρις (12π.) και Βασιλόπουλος (9π, 7ριμπ) ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα.

Από τους Γάλλους οι Λαμπεϊρί (15π., 6ριμπ), Ράιτ (13π. 7ριμπ, 6ας.) και Ράντολφ (12π. 6ριμπ) ήταν καλύτεροι.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 41-33, 55-57, 78-69

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ