ΑΕΚ, κάν’ το όπως το 1968

ΑΕΚ, κάν’ το όπως το 1968

Η ΑΕΚ θα διεκδικήσει σήμερα την πρόκριση στο Final 4 του Basketball Champions League ανήμερα της επετείου από το έπος του 1968.

Η ΑΕΚ, ανήμερα της πεντηκοστής επετείου από το παραμύθι του 1968, διεκδικεί την πρόκρισή της στο Final 4 του Basketball Champions League. Η Ένωση θα αντιμετωπίσει τη Στρασμπούρ (21:30) στη Γαλλία στη ρεβάνς του 78-69 του ΟΑΚΑ με στόχο να γράψει μια ακόμη χρυσή σελίδα στην μπασκετική ιστορία της. Η Ένωση θα έχει μαζί της και περίπου 300 φίλους της που θα της συμπαρασταθούν και με τις φωνές τους θα την ωθήσουν για την πρόκριση.

Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων, Ντράγκαν Σάκοτα, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς και ο Μάνι Χάρις θα είναι στη διάθεσή του. Ο Σέρβος κόουτς τόνισε ότι η ομάδα δεν έχει στο μυαλό της το πρώτο ματς και θα διεκδικήσει τη νίκη στο Στρασβούργο. Χαρακτηριστικά είπε: «Φτάσαμε σε ένα σημαντικό σημείο της εφετινής διαδρομής μας. Δεν κρύψαμε ποτέ, ότι κυνηγάμε δύο τρόπαια. Παίζουμε με αντίπαλο, όμως, μια πολύ καλή ομάδα. Δεν βάζουμε στο μυαλό μας το πρώτο ματς. Το έχουμε διαγράψει από τη μνήμη μας. Ξέρουμε, ότι έχουμε πάρει μια διαφορά στο ΟΑΚΑ, αλλά το ξεχνάμε. Θα παίξουμε σαν να είναι εδώ, στο Στρασβούργο, το πρώτο ματς. Όλα ξεκινούν από την αρχή. Θέλουμε τη νίκη για να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ του BCL. Και για να γίνει αυτό πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα.

Η Στρασμπούρ στην έδρα της παρουσιάζεται πολύ πιο δυνατή. Έχει έφεση στην επίθεση. Πρέπει να μην της επιτρέψουμε να κάνει το παιχνίδι της. Να είστε σίγουροι, ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε…».

Από την πλευρά τους οι Γάλλοι του Βενσάν Κολέ θα είναι πλήρεις, με τον προπονητή τους να τονίζει μεταξύ άλλων ότι δεν είναι καθόλου εύκολο έργο η ανατροπή των 9 πόντων.

Διαιτητές του ματς θα είναι οι Σρνταν Ντοζάι (Κροατία), Μάριους Τσιούλιν (Ρουμανία) και Άντρις Αουνκρόγκερς (Λετονία).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ