Λούντβιγκσμπουργκ : Με όνειρο το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο

Λούντβιγκσμπουργκ : Με όνειρο το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο

Η ομάδα που κρατάει ψηλά τη σημαία του γερμανικού μπάσκετ. Τι έκανε φέτος στο Basketball Champions League και ποιες είναι οι πιθανότητές της να κατακτήσει το τρόπαιο στο ΟΑΚΑ.

H Λούντβιγκσμπουργκ μπαίνει ως αουτσάιντερ απέναντι στην Μονακό στον πρώτο ημιτελικό του Final Four (6.30μμ) για να διεκδικήσει το εισιτήριο του τελικού του Basketball Champions League. Η γερμανική ομάδα θα αναμετρηθεί με τη Μονακό και θα κληθεί για την υπέρβαση, καθώς δεν έχει βρεθεί ξανά σε Final 4 ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Έχει σαφώς λιγότερη εμπειρία από τους Γάλλους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ωστόσο είναι ένα παιχνίδι και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί στον πρώτο ημιτελικό του Final 4.

Ποια είναι η Λούντβιγκσμπουργκ

Η Λούντβιγκσμπουργκ ιδρύθηκε το 1960, ενώ το 1979 ανέβηκε για πρώτη φορά στην πρώτη κατηγορία. Δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο στην ιστορία της και οι μεγαλύτερες της επιτυχίες είναι η συμμετοχή της στον τελικό του γερμανικού πρωταθλήματος το 2007 και στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου έναν χρόνο αργότερα.

Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται από τον Ιανουάριο του 2013 ο Αμερικανός Τζον Πάτρικ, ο οποίος εργάζεται τα τελευταία 15 χρόνια στην Γερμανία, καθώς στη δύση της καριέρας του ως παίκτης έπαιξε στην Γκέτινγκεν και στη συνέχεια ακολούθησε καριέρα τεχνικού.

Τα πρόσωπα που αποτελούν το ρόστερ της ομάδας είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι, όμως η φιλοσοφία παραμένει ίδια, καθώς η Λούντβιγκσμπουργκ στηρίζει μεγάλο μέρος της δύναμης της στους Αμερικανούς της, ενώ για άλλη μια χρονιά έχει εμπιστευτεί πολλούς παίκτες που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ο δρόμος για την Αθήνα

Η Λούντβιγκσμπουργκ χρειάστηκε να συμμετάσχει σε 3 προκριματικούς γύρους για να φτάσει στους ομίλους. Στον πρώτο γύρο είχε πανεύκολο έργο αποκλείοντας την Μπόσνα από τη Βοσνία-Εργεγοβίνη με δύο νίκες (59–85, 59–102). Στον δεύτερο γύρο απέκλεισε τη ρουμανική Κλουζ επίσης με δύο νίκες (78–72, 88–77). Έπειτα, ξανά με δύο νίκες απέκλεισε άνετα τη βελγική Μπρουσέλς (85–59, 75–50). Στα 6 παιχνίδια των προκριματικών του Basketball Champions League, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντουέιν Έβανς με 15.2 πόντους και 7.2 ριμπάουντ, ενώ ο Πίτερ ΜακΝίλι μετράει 9.2 πόντους και 2.2 ριμπάουντ. Από τους γηγενείς παίκτες, αυτός που έχει τον πιο ενεργό ρόλο είναι ο Γιοχάνες Τίμερμαν (1994, 2.05), που είχε 8.5 πόντους και 4 ριμπάουντ στα προκριματικά.

Στη φάση των ομίλων, κληρώθηκε στο δεύτερο γκρουπ στο οποίο βρέθηκε μαζί με τον ΠΑΟΚ. Στις 10 Οκτωβρίου για την πρώτη αγωνιστική, η Λούντβιγκσμπουργκ συνέτριψε τον δικέφαλο με 103-70, ενώ στο άλλο ματς η γερμανική ομάδα έφυγε με ευρεία νίκη από την Πυλαία με 83-63. Η ομάδα του Πάτρικ τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από την κάτοχο του τροπαίου, Τενερίφη.

Στη φάση των 16, η Λούντβιγκσμπουργκ τέθηκε αντιμέτωπη με την συμπατριώτισσα, Όλντενμπουργκ. Κέρδισε εύκολα το πρώτο παιχνίδι με 88-63, ενώ στη ρεβάνς μπορεί να ηττήθηκε, αλλά η διαφορά ήταν μεγάλη για να ανατραπεί (86-74). Στα προημιτελικά, η μοίρα της έφερε πάλι ομάδα από τη Γερμανία. Ο λόγος για την Μπαϊρόιτ η οποία την άγχωσε περισσότερο από όλες τις αντιπάλους της. Η Μπαϊρόιτ τη νίκησε στο πρώτο παιχνίδι μέσα στην έδρα της με 86-81, ωστόσο στη ρεβάνς η Λούντβιγκσμπουργκ ήταν εξαιρετική και ανέτρεψε εύκολα το -5 του πρώτου ματς. Νίκησε με 89-77 και πήρε την πρόκριση για το Final 4 της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τα «κλειδιά» της φετινής σεζόν

Η Λούντβιγκσμπουργκ έχει μια σκληροτράχηλη άμυνα, καθώς έχει δεχτεί μόλις 22.8 καλάθια εντός πεδιάς ανά αγώνα, τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα στο φετινό Basketball Champions League.

Όσο για τον παίκτη-κλειδί; Είναι ο Τόμας Ουόλκαπ. O 25χρονος Αμερικανός σμολ φόργουορτν σε 24 ματς έχει, 11,3 πόντους, 4,4 ασίστ, 4,3 ριμπάουντ, 1,8 κλεψίματα, 15,2 βαθμούς στο ranking, 49,2% στα δίποντα, 39,2% στα τρίποντα.

Σημαντικό πλήγμα για τη Λούντβιγκσμπουργκ θα είναι η απουσία του Τζάστιν Σίαρς ο οποίος θα περάσει άμεσα την πόρτα του χειρουργείου, χάνοντας το Final 4 της διοργάνωσης και τα γερμανικά playoffs. Ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ είχε 7,8 πόντους και 4,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο φετινό Basketball Champions League, ενώ ήταν εκ των πρωταγωνιστών στα παιχνίδια των ημιτελικών ενάντια στην Μπαϊρόιτ.

Δείτε παρακάτω τις πέντε πιο θεαματικές φάσεις της Λούντβιγκσμπουργκ τη φετινή σεζόν:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ