Λούντβιγκσμπουργκ – Μονακό 65-87

Λούντβιγκσμπουργκ – Μονακό 65-87

Η Λούντβιγκσμπουργκ, άντεξε μόλις ένα δεκάλεπτο και η πολύ ανώτερη Μονακό με αντεπίθεση διαρκείας επικράτησε των Γερμανών 87-65 και έκλεισε θέση για τον τελικό του Basketball Champions League.

Στο ΟΑΚΑ έλαβε χώρα ο πρώτος χρονικά ημιτελικός του Basketball Champions League, μεταξύ Λούντβιγκσμπουργκ και Μονακό. Οι Γερμανοί μπήκαν πολύ δυνατά στην… κρύα ακόμα σάλα «Νίκος Γκάλης» και έπιασαν στον ύπνο τους Μονεγάσκους, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι 20-11.

Από εκεί και πέρα η μπασκετική ισορροπία αν κρίνουμε τις δυναμικότητες των δύο ομάδων, αποκαταστάθηκε. Οι παίκτες του Ζβέζνταν Μίτροβιτς κατά τη διάρκεια της χρονιάς έδειξαν πολύ καλά δείγματα που ανάγκασαν όσους έχουν εικόνα από τη διοργάνωση να τους έχουν στα φαβορί.

Κάπως έτσι οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκλεισαν το ημίχρονο στο -3 (38-36) με ένα επί μέρους 25-18 και συνέχισαν έχοντας ως όπλο τους την πολυφωνία στην επίθεση, με το πόδι κολλημένο στοπ γκάζι. Οι Γερμανοί σούταραν πολύ άσχημα και δεν μπορούσαν να απαντήσουν στα καλάθια που δέχονταν τόσο σε ανοικτό γήπεδο όσο και σε σετ παιχνίδι, με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να βρίσκει τους παίκτες του Τζον Πάτρικ πίσω στο σκορ (54-61).

Η Μονακό έχοντας πολύ καλή δημιουργία και υψηλή συγκέντρωση, γεγονός που φαίνεται στον συντελεστή ασίστ/λαθών (Λούντβιγκσμπουργκ-9/16, Μονακό-27/9 ) ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά με αποτέλεσμα να μετατρέψει τα τελευταία 5’ της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία, με το 87-65 να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα τόσο των νικητών (Μονακό) όσο και των ηττημένων (Λούντβιγκσμπουργκ).

Τώρα πλέον οι Μονεγάσκοι περιμένει την αντίπαλό της από τη δεύτερη αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μούρθια, για να πάθει τον αντίπαλό της στον τελικό της διοργάνωσης την Κυριακή (6/5).

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 38-36, 54-61, 65-87

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ