ΑΕΚ – Μούρθια 77-75

ΑΕΚ – Μούρθια 77-75

Μετά από ένα ματς θρίλερ και με το ΟΑΚΑ να κοχλάζει η ΑΕΚ δήλωσε πιστή στο ραντεβού με την ιστορία της, νίκησε τη Μούρθια (77-75) και 50 χρόνια μετά το έπος του Καλλιμάρμαρου ετοιμάζεται για μια ακόμα ευρωπαϊκή κούπα.

Μπορεί να «λαχτάρησε» στο τέλος, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ η ΑΕΚ, που επικράτησε με 77-75 της ισπανικής Μούρθια στον ημιτελικό.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν πολλά «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοσή τους και ειδικά στα τελευταία δυο λεπτά έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο διακινδυνεύοντας μια απίστευτη αυτοκτονία. Ωστόσο οι Ισπανοί ήταν άστοχοι στις βολές, ο Τζέιμς έβαλε μια κρίσιμη στα 5’’ και η ΑΕΚ την Κυριακή στις 8.30μμ θα διεκδικήσει με τη Μονακό το τρόπαιο.

H Μούρθια ήταν συγκεντρωμένη και με προσήλωση στο πλάνο της αναγκάζοντας την ΑΕΚ να κυνηγάει στο σκορ, αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Σάκοτα κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 18-17.

Ο Μάνι Χάρις με τον Κέβιν Πάντερ ανέλαβαν πρωτοβουλίες ένας εναντίον ενός απέναντι στην κακή άμυνα της Μούρθια, ενώ ο Ντούσαν Σάκοτα έδινε λύσεις από την περιφέρεια με την ευστοχία του. Ετσι οι κιτρινόμαυροι πήραν διαφορά 15 πόντων (37-22 στο 16’) με τον Πάντερ μάλιστα να έχει ¾ τρίποντα και να τους καθοδηγεί δείχνοντας πως έχουν βρει τον τρόπο για να φτάσουν στην επικράτηση.

Ωστόσο η Μούρθια άλλαξε την άμυνά της σε ζον πρες που κατέληγε σε άμυνα ζώνης 2-3. Η ΑΕΚ δεν αντέδρασε σωστά, καθώς οι παίκτες της έκαναν εύκολα λάθος, δεν είχαν κίνηση χωρίς τη μπάλα, δεν είχαν σωστές πάσες με συνέπεια οι Ισπανοί να πάρουν το μομέντουμ του αγώνα και να μειώσουν στους 4 πόντους (38-34 στο 19’ για ν τελειώσει το πρώτο μέρος με την ΑΕΚ να προηγείται με 40-34.

Οι Ισπανοί εκμεταλλεύτηκαν το πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο της ΑΕΚ και κατάφεραν να επιβάλουν το δικό τους ρυθμό στην αναμέτρηση. Με τον Σόκο και τον Ρόχας είχαν λύσεις στην επίθεση, πήραν τα ριμπάουντ και ανάγκασαν την Ένωση να κάνει κακές επιθέσεις. Ο Γκριν δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην οργάνωση του παιχνιδιού κάνοντας πολλά λάθη, ενώ ήταν ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ είχε βγει από το στυλ παιχνιδιού που τη βολεύει.

Έτσι λοιπόν η Μούρθια προηγήθηκε κιόλας με 50-51 στο 27’ δείχνοντας ότι αντέχει στην πίεση της έδρας και έχει τον τρόπο να παραμείνει κοντά στο σκορ.

H AEK προηγήθηκε με 76-68 στο 1.42 πριν το τέλος με τον Χάρις και έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι. Χρειαζόταν δυο καλάθια για να σιγουρέψει τη νίκη της. Κι όμως οι κιτρινόμαυροι έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο με τον Πάντερ και τον Χάρις να δωρίζουν τη μπάλα και τη Μούρθια να μειώνει σε 76-75 στα 7’’ πριν τη λήξη!

Ο Τζέιμς κέρδισε φάουλ στα 5’’ και με ½ βολές έκανε το 77-75, ενώ στο τέλος οι Ισπανοί πέταξαν τη μπάλα χωρίς να καταφέρουν τίποτε. Μάλιστα μετά το τέλος διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Αμερικανού, χωρίς όμως να έχουν δίκιο.

Oι Χάρις (20π.), Πάντερ (16π.) και Σάκοτα (15π.) ήταν οι καλύτεροι από την Ένωση, ενώ από τους Ισπανούς που στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν συγκριτικά καλύτεροι διακρίθηκαν οι Μπενίτε (19π.) και Χάνα (17π.)

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη συγκλονιστική εξέλιξη του παιχνιδιού.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 40-34, 55-54, 77-75

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ