Ξανθόπουλος : «Έχουμε γράψει ιστορία»

Ξανθόπουλος : «Έχουμε γράψει ιστορία»

Ο Ξανθόπουλος στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι το Final Four τόσο για αυτόν όσο και για τους συμπαίκτες του και τόνισε τη σημαντικότητα αυτής της ιστορικής νίκης.

O Bασίλης Ξανθόπουλος ήταν ο «παίκτης κλειδί» για τη νίκη της ΑΕΚ, καθώς με την ηρεμία στο παιχνίδι του και την εμπειρία του κατάφερε να συγκρατήσει τους συμπαίκτες του και να τους οργανώσει σωστά στα κρίσιμα σημεία.

Μετά το τέλος του αγώνα ο έμπειρος πόιντ γκαρντ δήλωσε:

«Κάνω αυτό που μου ζητάει ο προπονητής μου. Λες ότι έπαιζαν σαν να εξαρτιόταν η ζωή μου. Έχω περάσει πολλά. Πολλές ωραίες και δύσκολες στιγμές. Δεν ξέρεις αν το Final Four είναι το τελευταίο σου. Μπορεί να είναι το τελευταίο σου. Έτσι παίζεις κάθε Final Four.

Μου βγήκαν κάποιες φάσεις επιθετικά, για να δημιουργήσω. Αμυντικά πάντα κάνω ό,τι μπορώ. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Αν δούμε τα αποτελέσματα της Μούρθια καταλαβαίνουμε σε τι κατάσταση ήταν. Κερδίσαμε μια ομάδα. Είχαμε λόγω κόσμου τον τίτλο του φαβορί. Η Μούρθια έδειξε πόσο καλή ομάδα είναι. Πήραμε μια μεγάλη νίκη, απέναντι σε έναν άξιο αντίπαλο» και συνέχισε λέγοντας:

«Νομίζω ότι έχουμε γράψει ήδη ιστορία. Το έχουμε πει ξανά. Αν τα λέγαμε όλα αυτά τον Νοέμβριο, ότι θα πάρουμε το Κύπελλο, θα πάμε στο Final Four, θα το φέρουμε στην Αθήνα και θα πάμε στον τελικό, ειδικά όπως παίζαμε, γιατί δεν έχουμε παίξει καλά… Έχουμε βγάλει καρδιά και προσωπικότητα σε μερικά ματς».

Για τον τελικό είπε: «Πέραν του κόσμου καταλαβαίνετε πως φαβορί είναι η Μονακό. Με τέτοιο κόσμο μπορούμε να τους κοντράρουμε. Θα είναι ιστορική επιτυχία για την ομάδα και τον κόσμο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ