Μπάουμαν : «Αν θέλει να έρθει ο Παναθηναϊκός, τον περιμένουμε με ανοικτές αγκάλες»

Περιμένει τον Παναθηναϊκό με... ανοικτές αγκάλες ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του.


Μπάουμαν : «Αν θέλει να έρθει ο Παναθηναϊκός, τον περιμένουμε με ανοικτές αγκάλες» | to10.gr

Ο Πάτρικ Μπάουμαν σε δηλώσεις του τόνισε ότι η FIBA θέλει στις διοργανώσεις της τις καλύτερες ομάδες των εγχώριων πρωταθλημάτων. Ως εκ τούτου, αν επιθυμεί ο Παναθηναϊκός να συμμετάσχει στο Basketball Champions League, τότε ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ περιμένει με ανοιχτές αγκάλες το τριφύλλι.

Ακόμη, ο Μπάουμαν αναφέρθηκε στο ραντεβού που είχε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και για την κόντρα που έχει εμφανιστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Αναλυτικά: 

Για το ραντεβού του με τον Γιώργο Βασιλειάδη: «Ήταν ένας πολύ ανοιχτός διάλογος για το μέλλον του μπάσκετ στην Ευρώπη. Τον ευχαριστήσαμε για τη στήριξή του στο ελληνικό μπάσκετ. Είστε τυχεροί. Έχετε έναν υφυπουργό που θέλει να κάνει πράγματα, είναι πραγματιστής. Χρειαζόμαστε περισσότερους σαν και εκείνον στην Ευρώπη. Μοιράζεται τις ίδιες αξίες με εμάς».

Για την πορεία του BCL: «Είμαστε χαρούμενοι με το BCL, δείτε τι έχουμε εδώ. Είμαι χαρούμενος που επιστρέψαμε στο ΟΑΚΑ και είδαμε αυτούς τους οπαδούς. Αγαπάτε το μπάσκετ εδώ. Είναι μια μεγάλη επιτυχία για το BCL».

Για τις εξελίξεις με τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια δυνατή ομάδα, με πάνω από 110 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός έχει την κατάσταση στα χέρια του. Ως FIBA και ως BCL θέλουμε τις καλύτερες ομάδες των εγχώριων πρωταθλημάτων. Αν θέλουν να έρθουν, τους περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες».

Για το αν υπάρχουν άλλες ομάδες της Euroleague, που είναι διατεθειμένες να ακολουθήσουν τον Παναθηναϊκό: «Δεν είναι ερώτηση για εμένα αυτή. Ξέρετε πως υπάρχει διαμάχη με την FIBA και την Euroleague. Η λίγκα πρέπει να απαντήσει. Ο CEO του BCL θα σας δώσει τις πληροφορίες. Εμείς είμαστε η FIBA. Είμαστε το σπίτι του μπάσκετ. Πάντα θα έχουμε ανοιχτές πόρτες για όποιον θέλει να έρθει σε εμάς. Μεγαλώνει το μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Δεν λειτουργούμε για το συμφέρον λίγων, σε αντίθεση με άλλους σε αυτόν τον χώρο. Δεν θέλουμε να συνομιλήσουμε με μια ιδιωτική πλευρά που θέλει να ορίσει τις εξελίξεις, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε».

Για την κόντρα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Η FIBA είναι μια… κυρία 100 ετών και θα είναι εκεί για άλλα τόσα χρόνια. Δεν φοβόμαστε κάτι. Είμαστε ανοιχτοί για την συνεισφορά όλων, θέλουμε να συνεχίσουμε το χτίσιμο. Όποιος δεν θέλει να μας ακολουθήσει, είναι δική του επιλογή».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο