Γιαννάκης : «Δεν κουράζομαι, τέλειος επαγγελματίας ο Πέτγουεϊ»

Γιαννάκης : «Δεν κουράζομαι, τέλειος επαγγελματίας ο Πέτγουεϊ»

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν κουράζεται να προσπαθεί να βελτιώσει την ομάδα του Άρη. Αυτό υπογράμμισε στη media day ενόψει του αγώνα της Τρίτης με την Αβελίνο.

Media day είχε τη Δευτέρα ο Άρης, ενόψει της αναμέτρησης της Τρίτης (14/11, 19:30) με την Αβελίνο στο «Nick Galis Hall» για την 6η αγωνιστική του Champions League. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έκανε μακροσκελείς δηλώσεις, με τις οποίες τοποθετήθηκε επί πολλών θεμάτων για τον «αυτοκράτορα».

Πιο συγκεκριμένα χαρακτήρισε τέλειο επαγγελματία τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, τονίζοντας παράλληλα πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα. Ωστόσο από όσα δήλωσε εξακολουθεί να παραμένει αμφίβολο αν ο Αμερικανός θα πεισθεί να παραμείνει τελικά στο ρόστερ της ομάδας, ακόμη και μετά τα δύο προσεχή ματς, με Αβελίνο για την Ευρώπη και Φάρο για το πρωτάθλημα.

Επίσης ο «Δράκος» εξέφρασε την πίστη και την επιμονή του στο να βελτιώσει την εικόνα του Άρη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν κουράζεται ποτέ να προσπάθεια.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης:

Ο τεχνικός του Άρη υπογράμμισε αρχικά πως «…το να έρχεται μια ομάδα που έχει κερδίσει την Μπεσίκτας στη Κωνσταντινούπολη από μόνο του δείχνει την ποιότητα και τα προσόντα της ομάδας αυτής. Εμείς όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι έτσι και αύριο θα έχουμε απουσίες ή παίκτες που δεν θα είναι 100% καλά. Είναι δεδομένο, δεν παραπονιόμαστε, απλώς ενημερώνουμε. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Περιμένουμε μια ομάδα που είναι και αθλητική και καλή στο επιθετικό της κομμάτι. Πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι, θα βελτιώσουμε τον τρόπο που προσεγγίζουμε τις καταστάσεις, με περισσότερη ψυχραιμία, για να κερδίσουμε ένα ματς που το θέλουμε».

Αναφορικά με τις απουσίες και ποιοι θα παίξουν αύριο είπε: «Παρότι σουτάρουν όλοι δεν κάνουν κανονική προπόνηση. Στο πέντε εναντίον πέντε δεν έχουν μπει ακόμα ούτε ο Κιθ (Μπένσον), ούτε ο Κουάμι (Βον), ούτε ο Τσαϊρέλης, που από χθες είναι εκτός. Δεν έχει μπει καθόλου στο γήπεδο. Θα δούμε πως θα είναι… Έτσι είναι οι ομάδες. Είναι ειδικές καταστάσεις και θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε. Γι’ αυτό έχω πει ότι θα δίνονται ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά να δείξουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να είναι έτοιμοι, γιατί τελικά σε μια ομάδα που παίζει τόσα παιχνίδια συνεχόμενα και δυνατά, όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι για μια κατοχή, μια άμυνα, μια επίθεση κι αν ανταποκρίνεσαι στις απαιτήσεις του αγώνα, σου δίνονται κι άλλες ευκαιρίες και περισσότερα λεπτά».

Για την δήλωσή του στο περιοδικό «Κ» της Καθημερινής ότι δεν φοβάται να χάσει, αλλά το θέμα είναι να ξέρει γιατί έχασε και σε συνάρτηση με το γιατί χάνει ο Άρης, σχολίασε: «Καταρχήν παίζουμε με ομάδες που έχουν ποιότητα. Εμείς είμαστε ομάδα που φτιάχνουμε την ποιότητά μας και την εμπειρία μας. Δεν είμαστε μια ομάδα που έχουμε δουλέψει σε αυτό το επίπεδο δουλειάς. Έχουμε πράγματα που βελτιώνουμε. Παρότι ξεκινήσαμε πολύ άσχημα το πρωτάθλημα, παιχνίδι με παιχνίδι έχουμε καλύτερη ανταπόκριση σε πράγματα που θέλουμε να κάνουμε. Θέλουμε περισσότερο χρόνο. Δεν τον είχαμε. Αν σκεφτούμε ότι 2-3 παίκτες προστέθηκαν στο τέλος (της προετοιμασίας), συγχρόνως έχουμε πολλά παιχνίδια, με ταξίδια. Είναι μέσα στο πρόγραμμα. Οι ομάδες και οι παίκτες φτιάχνονται για να παίζουν τρία παιχνίδια τη βδομάδα. Πιθανόν στο μέλλον αυτή θα είναι η πραγματικότητα, γι’ αυτό και πάντα έλεγα ότι η ομάδα πρέπει να έχει ρόστερ 15 παιδιών, που θα έχουν όλοι τη δυνατότητα να παίξουν από 5 έως 15 λεπτά και έως 30 λεπτά καμιά φορά. Σιγά σιγά θα το καταφέρουμε αυτό».

Ρωτήθηκε αν έχει κουραστεί από το ότι διαχειρίζεται ένα «μικρό» ρόστερ που έχει και προβλήματα με τραυματισμούς ή απουσίες και απάντησε: «Δεν κουράζομαι! Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα και πιστεύω ότι ο άνθρωπος έχει τεράστιες δυνατότητες, ειδικά οι αθλητές. Απλά είναι πολύ δύσκολο ο τρόπος με τον οποίο έχει δουλέψει κάποιος για πολλά χρόνια, να του ζητάς να κάνει πράγματα τα οποία παρότι είναι απλά, είναι δύσκολο να τα κάνει συνεχόμενα. Αυτό αντιμετωπίζουμε σαν ομάδα. Μπορεί να δουλεύουμε με τον τρόπο που θέλουμε για 5-10, ξαφνικά δημιουργείται ένα πρόβλημα και χάνεται η ηρεμία και η συγκέντρωση και αυτό χρειάζεται χρόνο για να το επαναφέρουμε.

Ρωτήθηκε και για το θέμα Πέτγουεϊ σχολιάζοντας: «Καταρχήν ο Πέτγουεϊ δεν έχει αδυναμία ψυχολογική. Είναι από τα παιδιά που έχουν πολύ ωραίο τρόπο σκέψης και έχει βελτιώσει πάρα πολύ τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το παιχνίδι από την πρώτη μέρα που έχει ασχοληθεί με το μπάσκετ. Ξεκίνησε με τους Χάρλεμς και έφτασε να παίζει μπάσκετ στην Ευρωλίγκα. Κάρφωνε και σούταρε και τώρα ξέρει να αντιμετωπίζει τα αμυντικά προβλήματα και να διαβάζει καλύτερα, να παρακινεί τους συμπαίκτες του. Είναι τέλειος επαγγελματίας. Ξέρει ότι έχει θέματα με την υγεία του, προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε, από εκεί και πέρα μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί αυτό σε οποιονδήποτε αθλητή. Προχθές ένιωσε ότι του φέρονται σαν ρούκι, τα είπε μόνος του… Εμείς είμαστε μαζί του. Χαιρόμαστε που είναι μαζί μας, που βοηθάει τα παιδιά και την προπόνηση της ομάδας, θα συνεργαζόμαστε. Θα συνεργαστούμε για οτιδήποτε είναι να γίνει για την ομάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο παιχνίδια και δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τίποτα άλλο πέρα από τα παιχνίδια και αυτός συμφώνησε. Θέλει να βοηθήσει την ομάδα να παίξει όσο το δυνατόν καλύτερα».

Φλιώνης: «Μπορούμε πολλά περισσότερα»

Τους παίκτες του Άρη εκπροσώπησε ο Δημήτρης Φλιώνης που εξέφρασε τη σιγουριά ότι οι δυνατότητες της ομάδας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που έχει δείξει μέχρι στιγμής
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο νεαρός γκαρντ:

Για το αρνητικό σερί: «Προσπαθούμε να μην κοιτάμε πίσω. Σίγουρα θέλουμε να σπάσουμε αυτό το αρνητικό σερί απέναντι στην Αβελίνο που είναι μια καλή ομάδα. Δεν έχουμε κάτι άλλο να σκεφτούμε από το να πάρουμε την νίκη».

Για το τι πρέπει να αλλάξει: «Πρέπει να ανεβάσουμε το τέμπο μας στην επίθεση. Να παίξουμε με ταχύτητα και να κυκλοφορεί η μπάλα γρήγορα και να την μοιράσουμε. Στην άμυνα πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες είτε με λάθη των αντιπάλων είτε με κακές επιλογές τους, να έχουμε περισσότερους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο».

Για την κακή επιθετική συγκομιδή: «Σίγουρα μπορούμε πολλά περισσότερα από αυτό. Να πετύχουμε τα ελεύθερα σουτ και να περιορίσουμε τα εύκολα λάθη».

Για την Αβελίνο: «Είναι μια ομάδα που στηρίζεται σε αυτούς τους παίκτες, παίζει γρήγορο μπάσκετ και σίγουρα πρέπει να τους κρατήσουμε χαμηλά. Πρέπει να τους πιέσουμε αρκετά αφού έχουν τραυματία τον βασικό πόιντ γκαρντ και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που ανέφερα πριν…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ