«Πόρτα» και από Προμηθέα στο Eurocup!

«Πόρτα» και από Προμηθέα στο Eurocup!

Σε λίγη ώρα ο Προμηθέας ρίχνεται στη μάχη του μικρού τελικού των πλέι οφ της Basket League αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ, όμως το αποτέλεσμα αυτής της σειράς μικρή σημασία έχει. Εκτός από γόητρο, δεν προσφέρει κάτι άλλο στον Προμηθέα, ο οποίος έχει κάνει την υπέρβασή του φέτος. Όχι μόνο βρέθηκε μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του […]

Σε λίγη ώρα ο Προμηθέας ρίχνεται στη μάχη του μικρού τελικού των πλέι οφ της Basket League αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ, όμως το αποτέλεσμα αυτής της σειράς μικρή σημασία έχει. Εκτός από γόητρο, δεν προσφέρει κάτι άλλο στον Προμηθέα, ο οποίος έχει κάνει την υπέρβασή του φέτος. Όχι μόνο βρέθηκε μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά εξασφάλισε και ευρωπαϊκό εισιτήριο για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Τη νέα σεζόν θα παίξει στο Basketball Champions League και μάλιστα όχι απλώς επειδή αυτό υπαγορεύει η θέση του στην τελική κατάταξη (τρίτος ή τέταρτος, ανάλογα με την εξέλιξη του μικρού τελικού), αλλά από επιλογή. Διότι ο ΕΣΑΚΕ υπέβαλε στην ομάδα της Πάτρας το ερώτημα αν προτίθεται να πάρει μέρος στο Eurocup της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (ως τρίτη στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου είχε αυτό το δικαίωμα, βάσει των κανονισμών της Euroleague S.A., που δίνει μία θέση στην Ελλάδα για το Eurocup) και η απάντηση ήταν ένα σαφές και κατηγορηματικό «όχι»!

Είχε μάλιστα και εξήγηση. Ο Προμηθέας απέστειλε στον ΕΣΑΚΕ επιστολή, στην οποία αναλύει τους λόγους της άρνησής του. Υποστηρίζει πως το BCL είναι μια άρτια και σε γερές βάσεις δομημένη διοργάνωση, αποτελεί το μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και ως εκ τούτου είναι στρατηγική απόφαση της ΚΑΕ να αποτελέσει μέλος της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ