Αρης – Αβελίνο 59-56

Αρης – Αβελίνο 59-56

Χάρη σε ένα εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο (20-12 το επιμέρους σκορ), ο Αρης έκανε την αντεπίθεσή του, φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 59-56 επί της Αβελίνο.

Ο Αρης βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο απέναντι στην Αβελίνο, ωστόσο στο τέλος ήταν εκείνος που χαμογέλασε, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη για την 6η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Champions League.

Παρά την (και πάλι) κακή επιθετική της βραδιά, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό τέταρτο δεκάλεπτο και χάρη σε ένα μεγάλο σουτ του Γιάννη Αθηναίου (στα 15’’) πριν τη λήξη, επικράτησε της Αβελίνο (59-56) στο «Nick Galis Hall».

Στο 3-3 ο «αυτοκράτορας», έμεινε ζωντανός για πρόκριση στην επόμενη φάση, και παράλληλα έβαλε τέλος σε ένα σερί πέντε ηττών σε όλες τις διοργανώσεις. Βασιλόπουλος με 15π. (8ριμπ.), Μπελ με 16 (4/7 τριπ.) και Αθηναίου με 9π. και 6 ασίστ οι κορυφαίοι.

Κακό ματς στο πρώτο μέρος
Ματς χωρίς ρυθμό για καμία από τις δύο ομάδες είχαμε στο πρώτο μέρος. Η αστοχία εκατέρωθεν ήταν μεγάλη, με τον Αρη να σουτάρει με 10/30 εντός παιδιάς και την Αβελίνο να σημειώνει το πρώτο της τρίποντο μετά από οκτώ άστοχες προσπάθειες (1/11 στο πρώτο μέρος). Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη που ήταν και πάλι αποτελεσματική στην άμυνα, προσπάθησε αρχικά να «χτυπήσει» μέσα στο καλάθι με τον Μπένσον (δεν χρησιμοποιήθηκε στο Β’ μέρος), ωστόσο ο Αμερικανός αν και είχε πλεονέκτημα με τους αντιπάλους του, ήταν ιδιαίτερα επιπόλαιος στην τελική προσπάθεια, τελειώνοντας το ημίχρονο με μόλις 1/7 δίποντα.

Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, με τον Αρη να βρίσκει επιθετικές λύσεις από τον Βασιλόπουλο και τον Μπελ κυρίως και να προσπερνάει με 25-22 (στο 18’), αλλά τελικά να πηγαίνει στην ανάπαυλα υπολειπόμενη με ένα καλάθι (25-27). Κι αυτό γιατί οι Ιταλοί την «πλήγωναν» με σκοράρισμα μέσα από τη ρακέτα.

Στο – 9 και… μόνο Μπελ
Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να τα είχαν… σπάσει στο πρώτο μέρος από τα 6,75μ., ωστόσο στο τρίτο δεκάλεπτο «βρήκαν το χέρι τους». Έτσι με μακρινά σουτ από τους Λέουνεν και Ουέλς, αλλά και τον Εντιαγέ να συνεχίζει τη «ζημιά» μέσα στη ρακέτα, η Αβελίνο ξέφυγε ακόμη και με 9 (30-39 στο 25’).
Ο Αρης εξακολουθούσε να πελαγοδρομεί και να ακολουθεί συνεχώς στο σκορ (μόνο Μπελ πρόσφερε επιθετικές λύσεις σταθερά), παρά την αφύπνιση του Αθηναίου που σημείωσε τους πρώτους του πόντους μόλις στο τρίτο δεκάλεπτο.
Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν το πικ εντ ρολ των φιλοξενούμενων, με τον Εντιαγέ να σκοράρει συνεχώς και να στέλνει τη διαφορά στο +7 (44-51) με 5:37 για το τέλος.

Όλα έδειξαν να χάνονται, ωστόσο κάπου εκεί ο Αρης αφυπνίστηκε. Με ωραίες συνεργασίες και σημαντικά καλάθια από τους Μπελ, Βασιλόπουλο και Βον, η ελληνική ομάδα προσπέρασε μετά από πολύ ώρα με 57-55 (με 1:32 για το τέλος). Το ματς πήρε «φωτιά», με τον Ριτς να αστοχεί σε δύο σερί επιθέσεις, αλλά τον Εντιαγέ με 1/2 βολές να μειώνει στον πόντο (57-56 με 33′ για το τέλος).

Η συνέχεια ανήκε στον Αθηναίου, ο οποίος στο τέλος της επίθεσης του Αρη ευστόχησε από την κορυφή σε δύσκολο σουτ υπό την πίεση του Εντιαγέ για το 59-56! Στην τελευταία επίθεση τους οι Ιταλοί αστόχησαν με τον Ριτς, ο οποίος μετά το τέλος του ματς ήταν έξαλλος ζητώντας φάουλ από τον Βασιλόπουλο. Οι διαιτητές δεν καταλόγισαν παράβαση, που αν υπήρχε, υπήρχε πριν το σουτ…

Τέλος καλό όλα καλά για τον Αρη που πήρε μια σημαντική νίκη ουσίας και ψυχολογίας!

Τα δεκάλεπτα: 12-12, 25-27, 39-44, 59-56

 

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ