Προμηθέας – Μούρθια 79-78: «Λύγισαν» τους Ισπανούς οι Πατρινοί και είναι μια ανάσα από τα προημιτελικά

Προμηθέας – Μούρθια 79-78: «Λύγισαν» τους Ισπανούς οι Πατρινοί και είναι μια ανάσα από τα προημιτελικά

Ο Προμηθέας κατάφερε να «λυγίσει» στην Πάτρα την πολύ δυνατή Μούρθια με σκορ 79-78 και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους «8» του BCL.

Με τον Άντονι Κάουαν… on fire από τα 6,75 στην τέταρτη περίοδο και την άμυνα να «σφραγίζει» τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Προμηθέας υποχρέωσε την πρωτοπόρο Μούρθια στην πρώτη ήττα της στον 12ο όμιλο της φάσης των «16» στο Basketball Champions League.

Οι Αχαιοί επικράτησαν με 79-78 των Ισπανών στο «Δ. Τόφαλος», για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης, «πιάνοντας» τους φιλοξενούμενους στην κορυφή με ρεκόρ 3-1 (η ελληνική ομάδα υστερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία, καθώς είχε ηττηθεί 90-81 στην Ισπανία).

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ψάχνει πλέον μια νίκη στις επόμενες δύο αγωνιστικές για την ιστορική πρόκρισή της στους «8» της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Προμηθέα να δυσκολεύεται επιθετικά και την άμυνά του να τον κρατά στην αναμέτρηση και να μην επιτρέπει στη Μούρθια να ξεφύγει στο σκορ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Πατρινοί βρήκαν επιτέλους ρυθμό, καταφέρνοντας όχι μόνο να πλησιάσουν, αλλά και να περάσουν μπροστά στη λήξη του ημιχρόνου με 39-36.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ισπανοί όσο κι αν προσπαθούσαν δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, με τον Προμηθέα να είναι εκείνους που κρατούσε τα ηνία. Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με τους Πατρινούς να βρίσκουν σκορ με τον Χέιλ στην προτελευταία επίθεση του ματς και τον Κούρουκς να αστοχεί στο τελευταίο σουτ για τη Μούρθια, με το τελικό 79-78 να δίνει τη νίκη στην ελληνική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 39-36, 59-55, 79-78

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ