Νεπτούνας – ΠΑΟΚ  82-69

Νεπτούνας – ΠΑΟΚ 82-69

Ακριβά πλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ, καθώς στο διάστημα αυτό οι Λιθουανοί «έτρεξαν» επιμέρους σκορ 29-9! Τραυματίστηκαν Μαργαρίτης και Τζόουνς.

Πληρώντας ένα κάκιστο πρώτο δεκάλεπτο (29-9 το επιμέρους σκορ) ο ΠΑΟΚ γνώρισε ήττα με 80-69 (πολύ πιο εύκολα από ότι μαρτυρά το τελικό σκορ) στην Κλαϊπέντα από τη Νεπτούνας για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Στο 1-5 πλέον η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, που βλέπει τις πιθανότητες πρόκρισης που έχει στην επόμενη φάση να μειώνονται πλέον δραματικά.

Χτύπησαν Μαργαρίτης και Τζόουνς
Σα να μην έφτανε αυτό, ο Ελληνας τεχνικός έχασε και τον Βαγγέλη Μαργαρίτη, καθώς μετά από 9:32 λεπτά συμμετοχής, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έβγαλε το μεγάλο δάχτυλο του αριστερού χεριού του! Μάλιστα παρότι ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας κατάφερε να το επαναφέρει, ο 34χρονος σέντερ παρέμεινε εκτός για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Πλέον θα υποβληθεί σε εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος της «ζημιάς» που έχει υποστεί.

Η κακοτυχία για τον ΠΑΟΚ συνεχίστηκε καθώς στην τελευταία φάση αποχώρησε και ο Λάκι Τζόουνς με πρόβλημα στον καρπό. Ο Αμερικανός είχε τραυματιστεί ξανά στο ματς νωρίτερα (στο 30′ στον ώμο), ωστόσο έμεινε και συνέχισε, για να αποχωρήσει στο φινάλε με έντονους πόνους…

Το ματς τελείωσε στο… πρώτο δεκάλεπτο
Ένα από τα χειρότερα δεκάλεπτα, της… ιστορίας του πραγματοποίησε ο ΠΑΟ, με το επιμέρους σκορ που διαμορφώθηκε στο 29-9 υπέρ των Λιθουανών να τα λέει όλα! Οι γηπεδούχοι έπιασαν καταιγιστικό ρυθμό, ήταν πολύ εύστοχοι από την περιφέρεια, με τον δικέφαλο να αδυνατεί να ακολουθήσει και να είναι πολύ αργός στις περιστροφές της άμυνας
Ηδη από το 9’ οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονταν πίσω με 20 πόντους (25-4) και παρά την καλή επιθετική συγκομιδή στην 2η περίοδο (23π., χάρη στους Χρυσικόπουλο και Τσόχλα) το σκορ στο ημίχρονο διαμορφώθηκε στο 51-32.

Από το 61-35 στο -12 αλλά ήταν πλέον αργά…
Παρά το γεγονός ότι απέμεναν ακόμη δύο ολόκληρα δεκάλεπτα, ήταν εμφανές ότι ο ΠΑΟΚ θα ήταν δύσκολο να μπει στη διεκδίκηση της νίκης. Στην τρίτη περίοδο ναι μεν ο δικέφαλος κράτησε σε χαμηλό ρυθμό τους αντιπάλους του, ωστόσο και ο ίδιος δεν μπορούσε να βρει επιθετικές λύσεις.

Ετσι η διαφορά ανέβηκε ακόμη και στο +26 (61-35), ωστόσο στα υπόλοιπα 15 λεπτά του ματς η εικόνα άλλαξε. Με τους γηπεδούχους να χαλαρώνουν (θεωρώντας προφανώς ότι είχαν ήδη κερδίσει), αλλά τους παίκτες του Παπαθεοδώρου να αντιδρούν, είχαμε ένα εντυπωσιακό 27-13 με τον δικέφαλο να πλησιάζει τους 12 (74-62) 3,5 λεπτά πριν το φινάλε!

Μέχρι εκεί όμως, καθώς η Νεπτούνας, ελλείψει πλέον και του Μαργαρίτη «χτύπαγε» μέσα στη ρακέτα, με αποτέλεσμα ο Μπουτκεβίτσιους να κάνει το 77-62, 2 λεπτά πριν το τέλος και τα πάντα να τελειώσουν εκεί…

Τα δεκάλεπτα: 29-9, 51-32, 68-50, 82-69

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ