Τα γκρουπ δυναμικότητας στο BCL

Τα γκρουπ δυναμικότητας στο BCL

Το μεσημέρι της Τετάρτης (10/7, 12:00) πραγματοποιείται στη Γενεύη η κλήρωση του Basketball Champions League της σεζόν 2018-19. Πρώτα αυτή της προκριματικής φάσης και στη συνέχεια εκείνη για τον καταρτισμό των ομίλων της κανονικής περιόδου. Μετά το τέλος της οι τέσσερις ελληνικές ομάδες θα γνωρίζουν τους αντιπάλους τους. Οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα τα γκρουπ […]

Το μεσημέρι της Τετάρτης (10/7, 12:00) πραγματοποιείται στη Γενεύη η κλήρωση του Basketball Champions League της σεζόν 2018-19. Πρώτα αυτή της προκριματικής φάσης και στη συνέχεια εκείνη για τον καταρτισμό των ομίλων της κανονικής περιόδου. Μετά το τέλος της οι τέσσερις ελληνικές ομάδες θα γνωρίζουν τους αντιπάλους τους.

Οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα τα γκρουπ δυναμικότητας, τα οποία στην περίπτωση των προκριματικών, όπου μετέχει ο Άρης, έχουν τη σημασία τους.

Οι «κίτρινοι», λοιπόν, τοποθετήθηκαν στο Α’ γκρουπ μαζί με τις Σάρατοβ (Ρωσία), Μπάκεν Μπίαρς (Δανία), Οραντέα (Ρουμανία), Εστουντιάντες (Ισπανία) και Αντβέρπ (Βέλγιο).

Και αντίπαλός τους στον πρώτο προκριματικό γύρο θα είναι μία ομάδα από το Δ’ γκρουπ. Δηλαδή μία από τις  ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Φριμπούρ (Ελβετία), Καουχαόκι (Φινλανδία), Λέστερ Ράιντερς (Μεγάλη Βρετανία) και Νόρκεπινγκ (Σουηδίας).

Τα άλλα δύο γκρουπ δυναμικότητας απαρτίζουν οι:

Β’ Γκρουπ
Γκρόνινγκεν (Ολλανδία), Λουκόιλ (Βουλγαρία), Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία), Σαρλερουά (Βέλγιο), Σόλνοκι (Ουγγαρία), Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία)

Γ’ Γκρουπ
Πόρτο (Πορτογαλία), Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Τόρουν (Πολωνία), Καντού (Ιταλία), Σιαουλιάι (Λιθουανία), Σίγκαλ Πρίστινα (Κόσοβο).

Ο Άρης θα δώσει τον πρώτο αγώνα στις 20 Σεπτεμβρίου εκτός έδρας και τον επαναληπτικό στη Θεσσαλονίκη στις 22 Σεπτεμβρίου.

Αν προκριθεί, θα παίξει με μία από τις ομάδες που θα έχουν προκριθεί από τα γκρουπ Β’ και Γ’, με τον πρώτο αγώνα του να γίνεται στις 25 Σεπτεμβρίου και πάλι εκτός έδρας και τον επαναληπτικό στη Θεσσαλονίκη στις 28 Σεπτεμβρίου.

Αν ο Άρης προκριθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο, τότε θα αντιμετωπίσει μία εκ των Παρντουμπίτσε (Τσεχία), Λιετκαμπέλις (Λιθουανία), Μπαϊρόιτ (Γερμανία), Ναντέρ (Γαλλία), Σακάρια (Τουρκία), Μούρθια (Ισπανία), οι οποίες έχουν τοποθετηθεί αυτομάτως εκεί. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 1 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και ο επαναληπτικός στις 4 Οκτωβρίου εκτός έδρας.

Τα γκρουπ της κανονικής περιόδου

Οι 26 ομάδες που μετέχουν απ’ ευθείας στην κανονική περίοδο του BCL έχουν επίσης χωριστεί σε δύο γκρουπ δυναμικότητας. Το Α’ με 12 ομάδες και το Β’ με 14. Αυτό έγινε προκειμένου να… ανακατευθούν λίγο οι ομάδες και να αποφευχθεί η πιθανότητα να προκύψει όμιλος με 8 πολύ δυνατές ομάδες. Πρακτικά, δηλαδή, σε κάθε όμιλο θα κληρωθούν τρεις ομάδες από το Α’ γκρουπ και πέντε από το Β’ ή κάπως έτσι, καθώς σε αυτές τις 26 θα προστεθούν και οι 6, που θα προκύψουν από την προκριματική φάση.

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν τοποθετηθεί στο Α’ γκρουπ και ο Προμηθέας στο Β’. Οι 32 ομάδες θα σχηματίσουν τέσσερις ομίλους των 8 και ο μόνος περιορισμός που θα τεθεί πριν από την κλήρωση είναι γεωγραφικός. Ομάδες από την ίδια χώρα, δηλαδή, δεν θα βρεθούν στον ίδιο όμιλο. Άρα, αν προκριθεί και ο Άρης, τότε κάθε όμιλος της κανονικής περιόδου θα έχει και μία ελληνική ομάδα.

Α’ Γκρουπ
ΑΕΚ, ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Μπάνβιτ, Μπεσίκτας (Τουρκία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Τενερίφη (Ισπανία), Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία), Νεπτούνας (Λιθουανία), Αβελίνο, Βενέτσια (Ιταλία), Μπάμπεργκ (Γερμανία), Στρασμπούρ (Γαλλία).

Β’ Γκρουπ
Προμηθέας (Ελλάδα), Άνβιλ Βλόκλαβεκ (Πολωνία), Εσκισεχίρ (Τουρκία), Χάποελ Ιερουσαλήμ, Χάποελ Χολόν (Ισραήλ), Ντιζόν, Λε Μαν (Γαλλία), Φουενλαμπράδα (Ισπανία), Οστάνδη (Βέλγιο), Οπάβα (Τσεχία), Ολίμπια Λ. (Σλοβενία), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Βόννη (Γερμανία), Βέντσπιλς (Λετονία).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ