Ντιναμό Τιφλίδας – Αρης 64-90

Ντιναμό Τιφλίδας – Αρης 64-90

Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε τον επαναληπτικό με τη Ντιναμό ο Αρης, ο οποίος με εξαιρετική παρουσία διέλυσε στην Τιφλίδα την πρωταθλήτρια Γεωργίας με 90-64 και πλέον βρίσκεται... ήδη στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Πρόκριση από… σήμερα κιόλας για τον Άρη στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.  Ο Αυτοκράτορας ήταν εξαιρετικός μέσα στην Τιφλίδα και με μια «γεμάτη» εμφάνιση διέλυσε την πρωταθλήτρια Γεωργίας Ντιναμό με 90-64! Πλέον ο επαναληπτικός αγώνας στο Nick Galis Hall στις 22 του μηνός (19:00) αποκτά τυπικά διαδικασία και ουσιαστικά προσφέρεται στους κίτρινους για μια καλή «προπόνηση».

Μποχωρίδης, Μπελ, Τζόουνς και ΜακΓκι οι κορυφαίοι για τον Αρη, πολύτιμοι από την περιφέρεια και οι Ραμόν Χάρις, Γιώργος Αγγέλου. Οι κίτρινοι μοίρασαν 22 ασίστ, υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους σε 20 λάθη, αλλά και στο τραγικό 20/54 εντός παιδιάς.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Την έπιασε απ’ τον… λαιμό με το καλημέρα!
Ο Αρης άφησε πίσω του την κακή εμφάνιση στο πρόσφατο φιλικό με τον Ήφαιστο Λήμνου, όπου είχε ηττηθεί στο Παλέ. Η ομάδα του Αγγέλλου, έβγαλε ενέργεια και στα δύο μέρη του παρκέ και είχε ωραίες συνεργασίες κατά διαστήματα. Παράλληλα, είχε τον ΜακΓκι, ο οποίος δέσποζε στις ρακέτες καθώς οι γηπεδούχοι δεν διέθεταν παίκτη να τον κοιτάξει στα μάτια.

Οι κίτρινοι έχοντας επιθετική πολυφωνία (Νταλό και Μποχωρίδης ήταν αποτελεσματικοί) βρέθηκαν στη θέση του οδηγού από τα πρώτα λεπτά (1-9, 11-20), ξέφυγαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά στο 21’ (15-26), με το προβάδισμα τους να αγγίζει ακόμη και το +17 (19-36 και 28—45 στο 17’).

Αν μάλιστα ο Αυτοκράτορας ήταν λίγο πιο εύστοχος από τα 6,75μ. (4/15 στο α’ μέρος) ή απέφευγε κάποια «νεκρά» διαστήματα στην άμυνα, τότε δεν θα επέτρεπε στη Ντιαμό να μειώσει στο… κολακευτικό γι αυτήν 35-47 του ημιχρόνου.


Ακόμη καλύτερος στο Β΄ μέρος και… τριαντάρα
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Αρης ήταν ακόμη πιο ουσιαστικός. Περιόρισε τα λάθη, απέφυγε να στείλει τους αντιπάλους του πολλές φορές στις βολές (όπως συνέβη στο πρώτο μέρος), ενώ έβγαλε ακόμη περισσότερη ένταση στο παρκέ. Με τον Μποχωρίδη να φορτώνεται από νωρίς με 4 φάουλ τα ηνία στο σκοράρισμα ανέλαβε ο Λάκι Τζόουνς. Ο Αμερικανός χτύπησε με διεισδύσεις ή αιφνιδιασμούς και σε συνδυασμό με δύο σημαντικά τρίποντα του Χάρις προς το φινάλε της περιόδου, ο Αρης εκτόξευσε τη διαφορά στους 19 (48-67) στο 30’!

Ο Αυτοκράτορας παρέμεινε σοβαρός και στα τελευταία δέκα λεπτά. Ο Βαγγέλης Αγγέλου διαχειρίστηκε σωστά την ομάδα του και έτσι, απέναντι στη Ντιναμό που τα είχε πια χαμένα, οι κίτρινοι διατήρησαν και αύξησαν το μεγάλο προβάδισμά τους. Μπελ και Χρηστίδης έστειλαν για πρώτη φορά το προβάδισμα πάνω από τους 30 πόντους (51-82 στο 35’), με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 64-90

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γήπεδο Tbilisi Sport Palace χωρητικότητας 10.000 θεατών δεν υπήρχες πολύ κόσμος, ωστόσο βρέθηκαν και οπαδοί του Άρη. Μάλιστα κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη της κερκίδας και φυσικά στο τέλος του ματς αποθεώσαν τους παίκτες του Άρη.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 35-47, 48-67, 64-90

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ