Άρης – Νίζνι 51-62

Άρης – Νίζνι 51-62

Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου ήταν αποκαρδιωτικά άστοχη και παρότι κατάφερε να επιστρέψει από το -18 και να κάνει το ματς ντέρμπι, τελικά δεν κατάφερε να «κλέψει» την πρόκριση.

Ενας τραγικός Άρης ηττήθηκε με 51-62 στο Nick Galis Hall από τη Νίζνι Νόβγκοροντ και αποκλείστηκε από τους προκριματικούς του Champions League. Οι κίτρινοι δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν το +2 με το οποίο είχαν κερδίσει στο πρώτο ματς και πως θα μπορούσαν όταν είχαν 17/36 βολές και συνολικά 14/50 σουτ! Ακόμη η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου υπέπεσε σε 19 λάθη, μοίρασε μόλις 8 ασίστ και γενικότερα δεν μπόρεσε να φανεί πνευματικά έτοιμη για το παιχνίδι αυτό.

Ο Λάκι Τζόουνς είναι ισως ο μοναδικός παίκτης που διακρίθηκε, όντας εκείνος που «έσπρωξε» την ομάδα του στο τρίτο δεκάλεπτο, ώστε να επιστρέψει από το -18 (21-39) με το οποίο βρέθηκε να χάνει στο 23′.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο
Ένα πολύ κακό πρόσωπο έδειξε στο πρώτο μέρος ο Άρης. Αρκεί να πούμε ότι η ομάδα του Αγγέλου τελείωσε το ημίχρονο με μόλις 18 πόντους ενεργητικό! Αναλυτικότερα σούταρε με το τραγικό 4/23 εντός παιδιάς και συγκεκριμένα 4/18 δίποντα και 0/5 τρίποντα! Παράλληλα οι κίτρινοι πέταξαν στα σκουπίδια και τις 8 από τις συνολικά 18 βολές που κέρδισαν έχοντας το επίσης κάκιστο 55% από τη γραμμή.

Ο Αρης δεν είχε καθόλου κίνηση και δημιουργία στην επίθεσή του, με τους παίκτες του να επιδίδονται σε ατομικές ενέργειες, τις περισσότερες προς το τέλος κάθε επίθεσης. Επιπλέον αμυντικά ήταν ιδιαίτερα ευάλωτος. Όχι μόνο δεν πέρασε «χειροπέδες» στον επικίνδυνο Αμερικανό αλλά του επέτρεψε να σημειώσει 9π. στο πρώτο δεκάλεπτο και να τον πληγώσει σημαντικά. Παράλληλα οι κίτρινοι όποτε προσπαθούσαν να πλησιάσουν δέχονταν τρίποντα-μαχαιριά, πότε από τον Τορόποφ και πότε από τον Γκριγκορίεφ αφού η περιφερειακή τους άμυνα ήταν… τρύπια.

Ο Αρης δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την ξεκάθαρη υπεροχή του σε ύψος και σωματική διάπλαση έναντι των Ρώσων που έκαναν τα φάουλ σαν… στραγάλια. Στόχος του κόουτς της Νίζνι ήταν  να μην επιτρέπουν σε καμία περίπτωση στους γηπεδούχους να βρουν ρυθμό με την ξεκάθαρη εντολή «κάντε φάουλ» (15 είχαν οι φιλοξενούμενοι στο α’ μέρος, 3 ο Κομόλοφ).

Αλλωστε η ρώσικη ομάδα είχε αρκετούς αναλώσιμους παίκτες γι αυτή τη δουλειά, ωστόσο τι να το κάνεις όταν πετάς τις βολές που κερδίζεις στον… κάδο; Για παράδειγμα ο ΜακΓκι δεν είχε αντίπαλο κάτω από το καλάθι, ωστόσο όταν ο Αμερικανός σουτάροντας με 4/8 δεν μπορούσε να «πληγώσει» ιδιαίτερα τους αντιπάλους του.

Ετσι η διαφορά πήρε διαστάσεις από νωρίς (7-18 και 12-27), ενώ το -16 του ημιχρόνου (18-34) τα λέει όλα…

 

Επιστροφή μέσα από την άμυνα, αλλά…
Ο εφιάλτης συνεχίστηκε μέχρι και τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου (23-41 στο 24’), όμως κάπου εκεί ο Άρης αντέδρασε εντυπωσιακά. Οι παίκτες του Αγγέλου πίεσαν σε όλο το γήπεδο, έβγαλαν εκτός ρυθμούς τους Ρώσους και παράλληλα βρήκαν μεγάλα τρίποντα από τους Τζόουνς (3), Μπελ και Χαρις. Κι αν σε όλο το πρώτο μέρος ο Αυτοκράτορας σκόραρε μόλις 18 πόντους, σε αυτό πέτυχε 25’! Ετσι «ψαλίδισε» τη διαφορά στους 4 (43-47) και μπήκε στην τελευταία περίοδο με τις καλύτερες των προϋποθέσεων!

Ο Αρης πλησίασε ακόμη και στο καλάθι (45-47) με 7.36 πριν το τέλος, με τους οπαδούς να ξεσηκώνονται, ωστόσο δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια. Οι Οντομ, Πέρι και Γκριγκόριεφ συνέχισαν να πληγώνουν τους κίτρινους με σημαντικά καλάθια, την ώρα που ο Άρης πέταγε τις βολές που κέρδιζε με ευκολία, στα… σκουπίδια. Επιπλέον έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, ενώ αστοχούσε ακόμη και στα λέι απ!

Ετσι η Νίζνι έχτισε εκ νέου μια διαφορά (48-59 και 50-62 στο 39′) και κάπου εκεί τελείωσαν όλα, καθώς ο απογοητευμένος Αρης δεν μπορούσε πλέον να αντιδράσει…

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 18-34, 43-47, 51-62

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ