Οστάνδη – Προμηθέας 84-93

Οστάνδη – Προμηθέας 84-93

Ιστορική βραδιά για τον Προμηθέα, ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκά Κύπελλα, επικράτησε με 93-84 στο Βέλγιο της Οστάνδης!

Ο Προμηθέας είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο κάνει ένα βήμα και πιο ψηλά κι απόψε έγραψε μια σημαντική σελίδα στην ιστορία του. Κέρδισε με 93-84 την Οστάνδη στο Βέλγιο στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα του στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «πορτοκαλί» του Μάκη Γιατρά ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο επέβαλαν απόλυτα το παιχνίδι τους δείχνοντας πως στην Αχαϊκή πρωτεύουσα δημιουργείται κάτι πολύ καλό.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, ο Προμηθέας ανέβασε στροφές στις μηχανές του και προηγήθηκε με 47-35 στο 17’ έχοντας τον Μπράουν και τον Λάνγκστον σε καλή βραδιά.

Μάλιστα το πρώτο μέρος τελείωσε με 53-43 για τους Πατρινούς, οι οποίοι όμως έχασαν τη συγκέντρωσή τους στη συνέχεια. Η Οστάνδη με ηγέτες τους Κέσελουτ και Τζούρισιτς έκανε επιμέρους σκορ 15-5 και ισοφάρισε σε 58-58 στο 25’.

Ο Γιατράς πήρε τάιμ άουτ και αναπροσάρμοσε τα πλάνα του δίνοντας τη μπάλα στους Γκίκα και Μέιερ. Ετσι ο Προμηθέας… πάτησε το γκάζι παίζοντας δυνατά στην άμυνα, ειδικά στην περιφέρεια, όπου ανάγκασε τους Βέλγους να κάνουν επιθέσεις με κακές προϋποθέσεις.

Ετσι προηγήθηκε με 88-77 στο 37’ με τρίποντο του Λίποβι, ενώ στη συνέχεια η νίκη πήρε διαστάσεις θριάμβου με το τελικό 93-84μ, που «σφράγισε» την πρώτη ευρωπαϊκή επιτυχία του Προμηθέα.

Οι Μπράουν (21π.), Μέιερ (14π.), Γκίκας (13π., 7ας) ήταν οι καλύτεροι από τους Πατρινούς, ενώ για την Οστάνδη προσπάθησαν οι Τζούρισιτς (20π.), Τζόρτζεβιτς (12π.).

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 43-53, 65-68, 84-93

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ