Προμηθέας – Ολίμπια Λιουμπλιάνας 79-77

Προμηθέας – Ολίμπια Λιουμπλιάνας 79-77

Η ομάδα της Πάτρας έκανε το «δυο στα δυο» κερδίζοντας με 79-77 την Ολίμπια Λιουμπλιάνας στο «Δ. Τόφαλος».

Το «δύο στα δύο» έκανε ο Προμηθέας στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς κέρδισε με 79-77 την Ολίμπια Λιουμπλιάνας στην Πάτρα για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης μετά από να συναρπαστικό παιχνίδι.

Οι «πορτοκαλί» του Μάκη Γιατρά έπαιξαν καλύτερα στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα, ήταν πιο ψύχραιμοι στα κρίσιμα σημεία και έφτασαν στην επικράτηση, χάρη σε… ένα άστοχο σουτ του Λάπορνικ με την εκπνοή. Μέχρι τότε ο Σλοβένος σκόρερ είχε 5/5!

Στο πρώτο ημίχρονο οι Σλοβένοι καθοδηγούμενοι από τον Σκότι Ρέινολντς έκαναν μεγάλη… ζημιά στον Προμηθέα, που προσπαθούσε με «νύχια και με δόντια» να μείνει μέσα στο παιχνίδι.

Η Ολίμπια προηγήθηκε με 17-12 στο 8’, αλλά οι γηπεδούχοι με τους Κασελάκη και Τσαϊρέλη να έρχονται από τον πάγκο δίνοντας λύσεις και ενέργεια μείωσαν σε 32-31 στο 17’. Είχαν ωστόσο 3/20 τρίποντα, παρά τα 11 επιθετικά ριμπάουντ και δεν μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα.

Ο Ρέινολντς έφτασε τους 17 πόντους στο πρώτο μέρος οδηγώντας την Ολίμπια Λιουμπλιάνα με διαφορά πέντε πόντων (42-37) στην ανάπαυλα.

Το παιχνίδι ισορρόπησε με τον Προμηθέα μάλιστα να περνάει μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά μετά από πολλή ώρα (53-52 στο 25’) με τον Μέιερ να είναι εύστοχος στις προσπάθειές του.

Ο Γιατράς είδε στο μεταξύ τους Σλοβένους λόγω των πολλών φάουλ να γυρίζουν την άμυνά τους σε ζώνη 2-3 από το 35’ με το σκορ 76-70 για τους γηπεδούχους.

Η αλλαγή αυτή βοήθησε την Ολίμπια, μια και ο Προμηθέας ήταν άστοχος από την περιφέρεια, αλλά οι παίκτες της υστέρησαν στα ριμπάουντ. Οι Πατρινοί έπαιρναν τα επιθετικά και ανανέωναν τις επιθέσεις τους.

Παρόλα αυτά η Ολίμπια μείωσε σε 78-77 στο 38’ με τον Λάπορνικ, ο οποίος έφτασε τα 5/5 τρίποντα με τις δυο ομάδες στη συνέχεια να επιδίδονται σε… διαγωνισμό λαθών.

Τελικά ο Μπράουν με 1/2 βολές στα 8’’ έκανε το 79-77 και μετά από τάιμ άουτ ο… άχαστος μέχρι τότε Λάπορνικ αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή με τον Προμηθέα να παίρνει τη νίκη!

Από τους Πατρινούς οι Λίποβι (17π.), Μέιερ (15π.) και Κασελάκης (13π.) ήταν οι καλύτεροι, ενώ για τους Σλοβένους ο Ρέινολντς είχε 17 πόντους όλους στο α’ μέρος,  και ο Λάπορνικ 14 με 5/6 τρίποντα αστοχώντας στο κρισιμότερο όλων στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 37-42,60-61, 79-77

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ