Ντιζόν – ΑΕΚ 80- 90

Ντιζόν – ΑΕΚ 80- 90

Χάρη σε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ άλωσε την έδρα της Ντιζόν με 90-80 και πέτυχε την τρίτη της νίκη στο Basketball Champions League. Κορυφαίος ο Χάντερ για την Ένωση αλλά και ο Γιαννούλης Λαρετζάνκης.

Η Ντιζόν φημίζεται για την περίφημη μουστάρδα της, αλλά η ΑΕΚ ήταν απολαυστική κερδίζοντας με 90-80 μέσα στη Γαλλία την τοπική ομάδα και έφτασε στην Τρίτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν πάρα πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Βινς Χάντερ να είναι καταπληκτικός και έφτασαν σε μια σημαντική νίκη αποδίδοντας παράλληλα πολύ καλό μπάσκετ.

Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος είχε τον έλεγχο για το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας τις απαντήσεις στους πόντους που σημείωναν οι γηπεδούχοι με τους Χάντερ και Σαντ- Ρος (24-22).

Στη συνέχεια όμως η Ντιζόν βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει στο σκορ μια και η «Ένωση» ήταν πολύ άστοχη από την περιφέρεια και δεν μπορούσε να βρει τρόπο επιθετικής έκφρασης. Έτσι οι Εμεγκάνο και Χόλσον βοήθησαν τους Γάλλους να προηγηθούν με 36-24 στο 13’ με τον Μπάνκι να παίρνει τάιμ άουτ και να κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες του για την αμυντική τους λειτουργία.

Τα πράγματα βελτιώθηκαν στη συνέχεια με την είσοδο του Λαρεντζάκη και τον Ρατάν – Μέις να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Ετσι η ΑΕΚ μείωσε στους 8 πόντους (46-38) με τους οποίους τελείωσε και το πρώτο ημίχρονο.

Οι Γάλλοι στα δυο πρώτα δεκάλεπτα είχαν 13/17δίποντα και η ΑΕΚ 4/14 τρίποντα. Η ομάδα του Μπάνκι είχε παρασυρθεί από το ρυθμό των γηπεδούχων και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην αμυντική της λειτουργία.

Χάντερ, Λάρι και τέλος!

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ… ξέσπασε! Δυνάμωσε την άμυνά της, περιορίζοντας τη δράση των Γάλλων μέσα στη ρακέτα μια και ο Χάντερ ήταν σχεδόν παντού (!), ενώ οι υπόλοιποι της πεντάδας κυνηγούσαν… σκυλιασμένα του αντιπάλους τους. Την ίδια στιγμή στην επίθεση ο Ρατάν-Μέις σκόραρε, ο Λαρεντζάκης πάσαρε και ο Χάντερ κάρφωνε!

Ετσι οι «κιτρινόμαυροι» με ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 25-5, από το 46-38 του πρώτου μέρους, προηγήθηκαν με 51-63 στο 27’ και μπήκαν για τα καλά στη θέση του… οδηγού στην αναμέτρηση παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ.

Ο Χάντερ χρειάστηκε να πάει στον πάγκο για να πάρει «ανάσες» με συνέπεια να απορυθμιστεί η άμυνα της ΑΕΚ και η Ντιζόν να μειώσει σε 70-65 στο 32’ με τον Μπάνκι να επαναφέρει άρον-άρον τον Αμερικανό!

Με τρία τρίποντα από Σάκοτα (2) και Γκρίφιν, η ΑΕΚ πήρε σκορ και προηγήθηκε με 81-67 μετά από ένα λεπτό και όλα έδειχναν πως τα πράγματα είχαν μπει στο δρόμο τους.

Ούτε η αποβολή του Λαρεντζάκη με δυο αντιαθλητικά φάουλ αποσυντόνισε την ομάδα του Μπάνκι, μια και η Ντιζόν πίεσε σε όλο το γήπεδο. Οι «κιτρινόμαυροι» με τον Ρατάν- Μέις και τον Γκρίφιν στην περιφέρεια είχαν ηρεμία, σταθερές επιλογές και σωστές πάσες, φτάνοντας στην επικράτηση με το τελικό 90-80.

Τρομερό ματς έκανε ο Βινς Χάντερ (25π.,11ρ), ενώ οι Ρατάν –Μέις (15π.), Σάκοτα (11π.) και Λαρεντζάκης (10π., 9ας) ήταν πολύ καλοί.
Από τους Γάλλους προσπάθησαν οι Χόλστον (20π.) και Τσασάνγκ (18π.)

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 46-38, 61-70, 80-90

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ