Λιθουανικά εμπόδια για την αποδεκατισμένη ΑΕΚ και τον Προμηθέα

Λιθουανικά εμπόδια για την αποδεκατισμένη ΑΕΚ και τον Προμηθέα

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Λιετκαμπέλις στο ΟΑΚΑ (19.30) και θέλει την πέμπτη της σερί νίκη στη διοργάνωση παρά τις απουσίες της ενώ ο Προμηθέας φιλοξενείται από την Νεπτούνας στην Λιθουανία (19:00) με στόχο την επιστροφή στις νίκες.

ΑΕΚ και Προμηθέας αντιμετωπίζουν Λιθουανικές ομάδες για την έκτη αγωνιστική του Basketball Champions League με την Ένωση να υποδέχεται την Λιετκαμπέλις στο ΟΑΚΑ στις 19.30 και τον Προμηθέα να αντιμετωπίζει την Νεπτούνας εκτός έδρας στις 19:00.

Με πολλές απουσίες υποδέχεται τους Λιθουανούς η ΑΕΚ καθώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λούκα Μπάνκι ήρθε να προστεθεί και αυτό του Ξαβιέ Ρατάν Μέις, που τραυματίστηκε στο ματς της Α1 με τον Χολαργό. Εκτός παρέμειναν και οι Ντούσαν Σάκοτα (ατομικό πρόγραμμα), Βασίλης Ξανθόπουλος και Βασίλης Καββαδάς, οι οποίοι υποβάλλονται σε θεραπεία. Στην προπόνηση της Δευτέρας (12/11) μάλιστα κλήθηκε εσπευσμένα και ο Στέργιος Πράπας, από την ομάδα των εφήβων. Η λιθουανική ομάδα έχει νέο προπονητή, διακρίνεται για τη σκληρή της άμυνα, αλλά και τον γρήγορο ρυθμό στο στιλ παιχνιδιού της. Η Ένωση βρίσκεται στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου με 9 βαθμούς, ενώ η αντίπαλός της έχει 7 βαθμούς.

Ο Προμηθέας μετά την πρώτη ήττα του σε 5 αγώνες, από τη Στρασμπούρ  στη Γαλλία (83-78), δίνει έναν ακόμη δύσκολο αγώνα μακριά από την Πάτρα, απέναντι στη Νεπτούνας Κλαϊπέντα. Οι Πατρινοί προέρχονται από νίκη ψυχολογίας, με έναν πόντο στο Ρέθυμνο, για την Α1, αλλά βιώνουν… έναν αγωνιστικό μαραθώνιο, καθώς θα επιστρέψουν στη βάση τους, μετά το Στρασβούργο και το Ρέθυμνο, 8 συνολικά ημέρες μετά την αρχική αναχώρηση της αποστολής. Οι Λιθουανοί έχουν ένα βαθμό λιγότερο από τους Αχαιούς και το κίνητρο να «πιάσουν» την ομάδα του Μάκη Γιατρά στο βαθμολογικό πίνακα είναι υψηλό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ