Η μεγάλη απόδραση (vids)

Η μεγάλη απόδραση (vids)

Ανάλυση της σπουδαίας νίκης της ΑΕΚ κόντρα στην Χάποελ.

Η χθεσινοβραδινή εμφατική επικράτηση της ΑΕΚ απέναντι στην Χάποελ, μοιάζει από εκείνες τις βραδιές οι οποίες μπορούν να αναποδογυρίσουν οριστικά την πορεία μιας ομάδας στη σεζόν. Φυσικά η Ένωση δεν είχε ακριβώς ανάγκη ένα ξέσπασμα – μέχρι τώρα άλλωστε τα καταφέρνει περίφημα, σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει. Ο αγώνας όμως κόντρα στους Ισραηλινούς, ίσως να αποτελεί ένα μικρό παράθυρο στο μέλλον – μια γεύση από τις πραγματικές ικανότητες του συλλόγου. Ταυτόχρονα επιβεβαιώνει με τον πιο καθαρό τρόπο την τρομερή δουλειά που γίνεται καθημερινά στο εσωτερικό του οργανισμού, από τον Luca Bianchi και τους συνεργάτες του. Τα πλατιά χαμόγελα στην συνέντευξη τύπου είναι απολύτως δικαιολογημένα.

Οι Κιτρινόμαυροι δεν κέρδισαν απλώς έναν αντίπαλο επιπέδου Final 4 – κυριάρχησαν συνολικά σε κάθε εκατοστό του γηπέδου και μάλιστα, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη μακριά από την ασφάλεια του κάστρου της Αθήνας. Μην ξεχνάτε ότι η Χάποελ ευθύνεται για την μοναδική φετινή ήττα της ΑΕΚ στο Basketball Champions League. Οι παίκτες του Ιταλού coach εμφανίστηκαν πανέτοιμοι, κόβοντας τον βήχα των γηπεδούχων από το εναρκτήριο σφύριγμα της αναμέτρησης. Με όχημα την καταπληκτική τους άμυνα, κατόρθωσαν να απενεργοποιήσουν τους κώδικες επικοινωνίας μεταξύ των Ισραηλινών, αλλοιώνοντας τους χρόνους επίθεσης και δυσχεραίνοντας έτσι, την κυκλοφορία της μπάλας. Η πίεση που άσκησαν στους αντίπαλους χειριστές σε όλο το μήκος του παρκέ, είχε αναμφίβολα ευεργετικά αποτελέσματα. Η ενέργεια που δαπάνησαν στα μετόπισθεν – η οποία με την σειρά της τροφοδότησε το ανοιχτό γήπεδο – αντιπροσωπεύει το πρώτο βήμα προς την κατάκτηση της νίκης. Το μπάσκετ είναι συνέχεια.

Στο κέντρο όλων αυτών, βρίσκεται προφανώς η μαγική παράσταση του Malcom Griffin – ενός μπασκετμπολίστα που έχει αμφισβητηθεί όσο κανείς άλλος, την τρέχουσα σεζόν. Ο Αμερικανός guard πήρε κυριολεκτικά από το χεράκι την ομάδα του, καθώς εξελίχθηκε στον κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών της Ένωσης. Η μεγάλη απόδραση από την Ιερουσαλήμ, φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του – τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους, 7 rebound, 4 assists και 2 κλεψίματα. Μακάρι η διαστημική του εμφάνιση να αποτελέσει το προσωπικό του εφαλτήριο και να τον βοηθήσει, να ξεδιπλώσει στο γήπεδο το σύνολο των αρετών του. Απολαύστε τον.

Οι φιλοξενούμενοι πλήγωσαν βέβαια την άμυνα της Χάποελ και με διάφορους άλλους τρόπους. Στην πρώτη φάση παρατηρείστε πόσο ωραία κυκλοφορούν την μπάλα – ο Hunter διαβάζει σωστά τα μαρκαρίσματα, πασάρει προς τα έξω και αυτόματα δημιουργούνται προϋποθέσεις για ελεύθερο τρίποντο. Στις επόμενες δυο έχουμε την κλασική High Low συνεργασία ανάμεσα στους δυο ψηλούς, η οποία προσέφερε ορισμένα εύκολα καλάθια.

Εννοείτε πως επίσης οφείλουμε να αναφερθούμε και στο pick n roll – μια δράση που οι αθλητές του Ελληνικού συλλόγου, έχουν πλέον αναγάγει σε επιστήμη. Σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ αναζητά πάντοτε με υπομονή το αμαρκάριστο σουτ, επιδεικνύοντας υψηλό βαθμό execution σε οποιαδήποτε δράση επιλέξει να τρέξει. Οι άνθρωποι του οργανισμού έχουν κάθε λόγο να ατενίζουν την επόμενη μέρα με αισιοδοξία. Η κατάληψης της προνομιούχας πρώτης θέσης στον όμιλο είναι μονάχα η αρχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ