Η μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην Venezia (vids)

Η μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην Venezia (vids)

Οι υψηλές πτήσεις του Δικεφάλου συνεχίζονται.

Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά το καλό μπασκετικό φεγγάρι στο οποίο βρίσκεται, επικρατώντας χθες το βράδυ επί της φορμαρισμένης Venezia στην Πυλαία. Στην πραγματικότητα οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν στον όμιλο τους – αυτό τουλάχιστον υποδεικνύουν οι δυο κολλητές νίκες τους απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, όπως είναι οι Ιταλοί και η Τενερίφη την προηγούμενη αγωνιστική. Το συγκεκριμένο παιχνίδι έρχεται προστεθεί σε μια σειρά επιτυχημένων αποτελεσμάτων του τελευταίου διαστήματος – ο Δικέφαλος μετράει ούτε λίγο ούτε πολύ πέντε συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι φανερό πως εδώ και καιρό ο σύλλογος έχει αρχίσει να βρίσκει τον βηματισμό του, γεγονός που πρέπει να πιστωθεί σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στον Ηλία Παπαθεωδόρου και φυσικά στους παίκτες. Ουδέποτε πανικοβλήθηκαν μετά το άσχημο ξεκίνημα στην σεζόν – ουδέποτε έπαψαν να πιστεύουν στο αγωνιστικό project του Δικεφάλου. Η δουλειά που γίνεται στο εσωτερικό του οργανισμού, είναι εξαιρετική σε όλα τα επίπεδο.

Ο ΠΑΟΚ παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ, παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Εμφανίζεται πάντοτε σοβαρός και συγκεντρωμένος στο εκάστοτε σχέδιο που έχει καταρτίσει το προπονητικό επιτελείο. Σε κάθε αναμέτρηση μπορείς εύκολα να καταλάβεις τι ακριβώς έχει επιλέξει να πράξει, δείγμα μιας ομάδας με αρχή, μέση και τέλος. Ακόμα και χθες ήταν οφθαλμοφανής η πρόθεση του να τρυπήσει κάθετα την Ιταλική άμυνα με τους χειριστές του, ενεργοποιώντας έτσι τις kick out συνεργασίες που χαρακτηρίζουν συνολικά την επιθετική του ανάπτυξη. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να προκαλέσει ρήγματα στα μετόπισθεν της Venezia, τα οποία πρόσφεραν ευκαιρίες  για ελεύθερα μακρινά σουτ. Επιπλέον χρησιμοποίησε ξανά την ικανότητα του Χρυσικόπουλου στο Post (14 πόντοι), ως όχημα παραγωγής πόντων αλλά και δημιουργίας για τους συμπαίκτες του. Ο Λίνος έκανε επίσης αρκετή δουλίτσα και στην άμυνα, κερδίζοντας ορισμένες κρίσιμες κατοχές για τους γηπεδούχους.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ακούει στο όνομα Phil Goss. Ο Αμερικανός guard έχει βαλθεί να σπάσει κάθε κοντέρ με τις εμφανίσεις του και έχει δικαιολογημένα εξελιχθεί, στο απόλυτο σημείο αναφοράς της ασπρόμαυρης επίθεσης. Ρίξτε μια ματιά στο short chart του:

Σκόραρε 20 πόντους με το αδιανόητο 71,4% στα τρίποντα (5/7), μοίρασε 4 assists και κατέβασε 5 rebound, αποτελώντας έναν μόνιμο πονοκέφαλο για τα μετόπισθεν των φιλοξενούμενων. Δείτε εδώ μια εντυπωσιακή φάση, που εδράζεται στο kick out παιχνίδι του Δικεφάλου.

Ο Goss εφορμά προς τα μέσα και τραβάει πάνω του δύο αθλητές της Venezia. Ο Jones που υποδέχεται την μπάλα στην περίμετρο διαγνώνει σωστά την κατάσταση και επιλέγει σωστά να επιτεθεί με δύναμη στην κακή close out άμυνα του Stone.

Η αναμέτρηση βέβαια μετατράπηκε γρήγορα σε κανονικό ντέρμπυ, καθώς πολύ λογικά οι Ιταλοί κυνήγησαν το ματς μέχρι το τέλος. Άλλωστε η πόρτα που οδηγεί στην πρώτη θέση του ομίλου, παραμένει μέχρι ώρας ορθάνοιχτη. Στα τελευταία λεπτά, Ο Goss παραλίγο να φορέσει τον μανδύα του «μοιραίου».

Αρχικά ευστοχεί σε ένα τρομακτικής δυσκολίας τρίποντο, σφραγίζοντας φαινομενικά την επικράτηση της ομάδας του – απομένουν μόλις 65 δευτερόλεπτα. Στην αμέσως επόμενη επίθεση, χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, προσπαθώντας να περάσει ανάμεσα από δύο αμυντικούς. Η Venezia εκμεταλλεύεται το λάθος και σκοράρει δύο εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, ο Garret βρίσκεται τοποθετημένος στο κατάλληλο σημείο για να μαζέψει την άστοχη προσπάθεια του συμπαίκτη του, χαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο μια σπουδαία νίκη στον Δικέφαλο. Τέλος καλό, όλα καλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ