ΠΑΟΚ – Χολόν 92-77

ΠΑΟΚ – Χολόν 92-77

Με πρώτο σκόρερ τον Γουίλιαμ Χάτσερ που είχε 26π. και 14/21 τρίποντα, οι ασπρόμαυροι επικράτησαν εύκολα της Χολόν για να κάνουν σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση φάση του Champions League.

Με εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ο ΠΑΟΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Χολόν, της οποίας κι επικράτησε στην Πυλαία με 92-77 για την 10η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Μάλιστα η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κάλυψε και τη διαφορά των 4 πόντων, διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς. Ετσι ο δικέφαλος βελτίωσε το ρεκόρ του στο 6-4, προσπερνώντας τους Ισραηλινούς πλέον στην ισοβαθμία.

Σπουδαία ευστοχία από τα 6,75μ. για τους νικητές με 14/21 τρίποντα (!), ενώ διψήφιο αριθμό πόντων σημείωσαν Χάτσερ (πρώτος σκόρερ με 26π.), Τζόουνς, Γκος, Αθηναίου και Τέπιτς.

Ασπρόμαυρο πάρτι με 17-0!
Το… τέλειο δεκάλεπτο έκανε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έπιασε ένα καταιγιστικό ρυθμό σημειώνοντας 17 πόντους στα πρώτα έξι λεπτά χωρίς να δεχθεί κανέναν!

Οι Ισραηλινοί τα είχαν… χαμένα από την εξαιρετική άμυνα της ελληνικής ομάδας, με τον δικέφαλο να είναι ιδιαίτερα εύστοχος και να τους κάνει μεγάλη ζημιά στον αιφνιδιασμό και γενικότερα στο τρανζίσιον.

Το πρώτο καλάθι της Χολόν ήρθε μόλις στο 6’ με τον Σον Τζέιμς, με τον ΠΑΟΚ να σημειώνει 25 πόντους στο πρωτο δεκάλεπτο και να δέχεται μόλις 11.

Η δεύτερη περίοδος ήταν σαφώς πιο ισορροπημένη (22-20)  να μην πέφτει ποτέ κάτω από τους 11 (38-27), να ανεβαίνει ακόμη και στους 18 (45-27) και το ημίχρονο να λήγει στο +15 (47-31).

Από το +9 στην… εκτόξευση!
Στο πρώτο μισό του τρίτου δεκαλέπτου ο ΠΑΟΚ δέχθηκε μεγάλη πίεση στην άμυνα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σκοράρει εύκολα πλέον. Παράλληλα συμπλήρωσε γρήγορα τα πέντε φάουλ, με τους Ισραηλινούς να τον πληγώνουν αρκετά μέσα στη ρακέτα.

Ετσι η Χολόν πλησίασε απειλητικά στους 9 (50-41), όμως κάπου εκεί οι παίκτες του Παπαθεοδώρου… αγρίεψαν. Γκος και Χάτερ ευστόχησαν σε μεγάλα τρίποντο, εκτοξεύοντας τη διαφορά για πρώτη φορά στο +19 (58-39 στο 26’)!

Γενικότερα οι ασπρόμαυροι με ξεσπάσματα κατάφερναν να εκμεταλλεύονται την κακή αμυντική λειτουργία των Ισραηλινών που ότι έφτιαχναν μπροστά το… γκρέμιζαν πίσω. Ετσι ο ΠΑΟΚ μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με «αέρα» 16 πόντων και το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν συντήρηση.

Όπως και έγινε. Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου παρέμειναν σοβαροί διατηρώντας με σχετική άνεση μια διψήφια διαφορά (82-64). Τέπιτς, Χρυσικόπουλος και Αθηναίου προσέφεραν πολύτιμες επιθετικές λύσεις με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 90-74 ένα λεπτό πριν το τέλος και τη νίκη να καταλήγει οριστικά στα χέρια του δικεφάλου.

Τα δεκάλεπτα: 25-11, 47-31, 71-55, 92-77

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ