Προμηθέας Πατρών – Μπαϊρόιτ 95-83

Προμηθέας Πατρών – Μπαϊρόιτ 95-83

Ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League μετά τη νέα νίκη της, αυτή τη φορά επί της γερμανικής Μπαϊρόιτ. Χαμός στο φινάλε καθώς είχαμε συμπλοκές των παικτών.

Συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του σε Ελλάδα κι Ευρώπη ο Προμηθέας. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά με… ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο, επικράτησε στην Πάτρα της Μπαϊρόιτ με 95-83 για την 10η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Στο 7-3 πλέον ο Προμηθέας έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Σπουδαία εμφάνιση από τον Μπράουν με 31 πόντους, ακολούθησε ο Ελις με 18!

Ο Προμηθέας έκανε ένα εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο σημείωσε 28 πόντους αποκτώντας προβάδισμα ακόμη και 12 πόντων (28-16). Η συνέχεια δεν ήταν ίδια, καθώς οι Γερμανοί ψαλίδισαν το προβάδισμα αυτό και μάλιστα προσπέρασαν με 41-42 με τον Μπρουκς στο 19’.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά έβαλε βάσεις νίκης στο τρίτο δεκάλεπτο. Επιθετικά συνέχισε να είναι αποτελεσματική, ενώ αμυντικά περιόρισε τους αντιπάλους της σε σχέση με τις δύο προηγούμενες περιόδους, αναγκάζοντάς τους να είναι άστοχοι.

Μπράουν, Ελις, Κασελάκης και Λίποβιι έδωσαν πολύτιμες λύσεις και έτσι οι Πατρινοι έχτισαν σιγά σιγά και πάλι μια διαφορά (69-60), με το δεκάλεπτο να λήγει στο 71-63.

Το καλύτερο όμως ο Προμηθέας το κρατούσε για τα τελευταία 10 λεπτά. Ο Μπράουν πήρε… φωτιά και άρχιζε να φορτώνει με πόντους το αντίπαλο καλάθι, η άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν πολύ καλή και κάπως έτσι οι Πατρινοί… εξαφανίστηκαν πηγαίνοντας το σκορ στο 95-78 λίγο πριν το φινάλε.

Επεισοδιακό φινάλε
Να σημειώσουμε ότι λίγο πριν το τέλος του ματς είχαμε ένταση. Την ώρα που ο Κάσιους Ρόμπερσον πήγαινε για λέι απ και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης στην προσπάθεια του να τον εμποδίσει τον χτύπησε στο χέρι.
Αποτέλεσμα ήταν ο παίκτης της Μπαϊρόιτ να νευριάσει και να πετάξει τη μπάλα στο πρόσωπο του πρώην φόργουορντ του Άρη!
Εν συνεχεία Ελις, Μπράουν και Χολ έσπευσαν να του ζητήσουν τον λόγο με τον δεύτερο να απωθεί τον παίκτη των φιλοξενούμενων.

Τότε ο Ρόμπερσον αγρίεψε ακόμη περισσότερο για να τα βάλει… με όλους και τον διαιτητή να προσπαθεί να τον συγκρατήσει.

Κάπου εκεί το περιστατικό έλαβε τέλος, με τους διαιτητές να βλέπουν το βίντεο της σύρραξης και να χρεώνουν με αντιαθλητικό τον Τσαϊρέλη, τεχνική ποινή τον Γιατρά και να αποβάλλουν τους Ρόμπερσον – Έλις με ντισκαλιφιέ. Τη γλίτωσε ο Μπράουν.  Ετσι .με τις πέντε βολές που προέκυψαν υπέρ της γερμανικής ομάδας διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 28-23, 44-42, 71-63, 95-83

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ