Το ΑΕΚ Vs Bamberg στο… μικροσκόπιο (vids)

Το ΑΕΚ Vs Bamberg στο… μικροσκόπιο (vids)

Δύο χρήσιμα συμπεράσματα από τον αγώνα της Ένωσης απέναντι στους Γερμανούς.

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στην Bamberg του παλιού της γνώριμου Νίκου Ζήση, καθώς γνώρισε την δεύτερη ήττα της στη διοργάνωση του Basketball Champions League. Κατά την ταπεινή μου γνώμη βέβαια, το ζήτημα ξεπερνά τα στενά όρια του συγκεκριμένου παιχνιδιού και αφορά, την συνολικότερη απόδοση της Ένωσης το προηγούμενο διάστημα. Σίγουρα οι δύο ήττες στον όμιλο δεν είναι πολλές, όμως η αλήθεια είναι πως το εν λόγω ανεπιτυχές αποτέλεσμα ακολουθεί τις δύο συντριβές από τους αιωνίους για το εγχώριο πρωτάθλημα. Με άλλα λόγια οι Κιτρινόμαυροι παρουσιάζονται σταθερά μέτριοι στις αναμετρήσεις υψηλού διακυβεύματος. Το γεγονός αυτό είναι ανεξάρτητο από τον παράγοντα νίκη ή ήττα και ενδεχομένως καταδεικνύει, ότι ο σύλλογος εισέρχεται πλέον για τα καλά σε μια παρατεταμένη περίοδο αγωνιστικής κρίσης.

Φυσικά όλες οι ομάδες εμφανίζουν «κοιλιά» κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν. Επίσης τα καλά νέα, είναι πως η προνομιούχος πρώτη θέση παραμένει ουσιαστικά ορθάνοιχτη. Όποτε υποθέτω ότι δεν υπάρχει λόγος για υπερβολικές αντιδράσεις.

Ο αγώνας κόντρα στους Γερμανούς κρίθηκε στις λεπτομέρειες – η ΑΕΚ αστόχησε σε δυο κολλητά τρίποντα στην τελευταία της επίθεση, ο Σάκοτα δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει την μπάλα (υπάρχει φάουλ στη διεκδίκηση), ενώ στην αμέσως επόμενη φάση οι μπασκετμπολίστες του Bianchi καθυστέρησαν χαρακτηριστικά να κάνουν φάουλ ώστε να σταματήσουν τον χρόνο.

https://streamable.com/ai1mn

 

Αυτό που κατά την άποψη μου πρέπει να κρατήσουμε από όλα αυτά, είναι η ποιότητα των σουτ που παράγει η Ένωση υπό συνθήκες ασφυκτικής πίεσης. Αμφότερες οι προσπάθειες του Λαρεντζάκη είναι σχετικά ελεύθερες, πράγμα που σημαίνει πως αποτελούν προϊόντα σχεδιασμού και δεν προέκυψαν στην τύχη. Το αν η μπάλα κατέληξε στο καλάθι ή όχι, είναι  δευτερεύουσας σημασίας – για όλους τους προπονητές του κόσμου, σε αυτές τις ιδιαίτερες περιστάσεις προέχει η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων. Δεν πειράζει λοιπόν που ο Έλληνας guard αστόχησε.

Το δεύτερο στοιχείο αφορά την εξαιρετική αντιμετώπιση των φιλοξενούμενων, στην κλασική άμυνα«ICE» που εφάρμοσαν οι Γερμανοί. Η συγκεκριμένη τακτική έχει σκοπό να απαγορεύσει στον χειριστή που δέχεται το εισαγωγικό screen στην περιφέρεια. Ο αμυντικός τοποθετεί με τέτοιο τρόπο το κορμί του, ώστε να τον ωθήσει στην μια πλευρά του παρκέ –  την περιοχή δηλαδή στην οποία η πλάγια γραμμή λειτουργεί σαν ένα έξτρα αμυντικό τείχος.

https://streamable.com/aluel

 

Προσέξτε την κίνηση που πραγματοποιεί ο περιφερειακός αμυντικός της Bamberg – προσπαθεί να μη επιτρέψει στον Sant – Roos, να μετακινηθεί με αριστερή ντρίμπλα προς το κέντρο. Εδώ η ΑΕΚ επιλέγει ένα pick n pop με τον Σάκοτα, μια δράση που αποτελεί το αντίδοτο της ICE. Ο τελευταίος επιτίθεται καταπληκτικά στην close out άμυνα και πασάρει όμορφα στον Χάντερ.

https://streamable.com/25s2v

 

Σε αυτό το στιγμιότυπο, ο Λαρεντζάκης εκμεταλλεύεται την κακή τοποθέτηση του Γερμανού ψηλού, εφορμά προς τα μέσα και ενεργοποιεί το αγαπημένο drive and kick παιχνίδι της Ένωσης. Εντυπωσιακή κυκλοφορία της μπάλας από Sant-Roos/Griffin, η οποία καταλήγει σε ένα αμαρκάριστο μακρινό σουτ από την γωνία. Παρατηρείστε επίσης, πως ο Κουβανός guard ανεβαίνει γρήγορα στην κορυφή του γηπέδου, για να διευκολύνει την πάσα του συμπαίκτη του. Με την συμμετοχή του Θίοντορ, η ελληνική ομάδα θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και διεισδυτικότητα σε τέτοιες ειδικές καταστάσεις. Προσωπικά ανυπομονώ να τον παρακολουθήσει να αγωνίζεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ