Το ΑΕΚ Vs Ντιζόν στο… μικροσκόπιο (vids)

Το ΑΕΚ Vs Ντιζόν στο… μικροσκόπιο (vids)

Συμπεράσματα από την επιβλητική νίκη της Ένωσης, επί της γαλλικής Ντιζόν.

Σε γενικές γραμμές οι αναμετρήσεις απέναντι σε αντιπάλους χαμηλής δυναμικότητας, κρύβουν ένα σωρό κινδύνους για τα θεωρητικά φαβορί. Η Ντιζόν ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς κανένα άγχος, καθώς δεν είχε κυριολεκτικά να χάσει τίποτα. Η ήττα έμοιαζε ως το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Αντίθετα η ΑΕΚ είχε ελάχιστα πράγματα να κερδίσει από την μεταξύ τους μονομαχία. Άπαντες περιμέναμε ότι η ελληνική ομάδα θα επιβεβαιώσει την κυριαρχία της στο γήπεδο  – κατά συνέπεια τα εύσημα σε περίπτωση νίκης θα ήταν σαφώς περιορισμένα, ενώ η κριτική σε μια ενδεχόμενη ήττα θα λάμβανε γρήγορα τρομακτικές διαστάσεις. Το σχήμα είναι καταφανώς άδικο και συχνά, δημιουργεί συνθήκες στο εξωτερικό περιβάλλον των συλλόγων, οι οποίες είναι δύσκολα διαχειρίσιμες. Ο βασικός κανόνας εξάσκησης δεξιοτήτων περιγράφει, πως κάθε επιτυχημένη προσπάθεια απαιτεί την δική της επιβράβευση. Τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Η Ένωση βέβαια ήταν σαρωτική απέναντι στους Γάλλους, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Με όπλα την απόλυτη συγκέντρωση και σοβαρότητα σε κάθε πτυχή της συμπεριφορά τους, οι μπασκετμπολίστες του Luca Bianchi κατόρθωσαν εξαρχής να επιβάλλουν την θέλησης τους στον αγώνα, αποδεικνύοντας πως το στραβοπάτημα της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στην Bamberg, αποτελούσε απλώς μια ατυχή παρένθεση. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η ΑΕΚ οφείλει να κρατήσει τρία στοιχεία από το εν λόγω παιχνίδι.

  • Η πρώτη θέση του ομίλου παραμένει ουσιαστικά ορθάνοιχτη, με τους Κιτρινόμαυρους να αντιπροσωπεύουν τον μοναδικό σύλλογο, ο οποίος ορίζει την δική του μοίρα χωρίς να εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες. Μεγάλη υπόθεση.
  • Η απόδοση του Βινς Χάντερ. Ο Αμερικανός Center συνεχίζει να αγωνίζεται με σπασμένα φρένα, έχοντας εξελιχθεί δίχως αμφιβολία στον σημαντικότερο αθλητή του οργανισμού. Συνήθως αποφεύγω τέτοιου είδους σχόλια – αναγνωρίζω ότι οι ιδιοκτήτες δεν διατίθενται να ξοδεύουν αλόγιστα – όμως σύντομα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το project «ανανέωση Χάντερ». Το καλοκαίρι οι μνηστήρες θα είναι σίγουρα πολυάριθμοι.
  • Η παρουσία του Τζόρνταν Θίοντορ. Σύμφωνοι μπορεί να μην έθελξε με τις επιδόσεις του, παρόλα αυτά μόνο τα συνεχόμενα λεπτά συμμετοχής θα τον βοηθήσουν ώστε να επανέλθει γρήγορα στην πρότερη κατάσταση. Υπομονή λοιπόν και στήριξη – ο τύπος είναι ικανός να παράγει με συνέπεια φάσεις σαν την παρακάτω

https://streamable.com/ipwlp

Από εκεί και πέρα η επιστροφή του Βασίλη Ξανθόπουλου, αναμένεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις επιλογές του Bianchi στην περιφέρεια. Ο Έλληνας guard γνωρίζει πολύ καλά, πώς να διαβάζει έγκαιρα και σωστά τις τοποθετήσεις της άμυνας. Εδώ η επίθεση ξεκινά με ένα όμορφο drop step του James, ο οποίος αντιλαμβάνεται την παγίδα που πλησιάζει και πασάρει στην αδύνατη πλευρά. Οι περιστροφές της Ντιζόν δουλεύουν εξαιρετικά – παρατηρείστε ότι αμφότεροι οι Λαρεντζάκης/Ξανθόπουλος είναι εγκλωβισμένοι. Βέβαια στο μπάσκετ πάντοτε υπάρχει αντίδοτο – έτσι ο τελευταίος εκμεταλλεύεται την κακή close out άμυνα του προσωπικού του αντιπάλου, εκτελεί ένα μισό drive προς τα μέσα και πασάρει εκ νέου στην αδύνατη πλευρά.

https://streamable.com/d6145

Τέλος ένα ωραίο pistol action ανάμεσα σε Τσαλμπούρη/ Sant-Roos. Ο Κουβανός επαναφέρει την μπάλα με το time out και την υποδέχεται ξανά, μετά την πάσα χέρι με χέρι του Έλληνα ψηλού. Στη συνέχεια ο Τσαλμπούρης στήνει ένα screen στον συμπαίκτη του (Hand off into ball screen) και ρολάρει δυνατά προς το καλάθι. Προσέξτε ότι η συγκεκριμένη δράση, προσφέρει διάφορες εναλλακτικές λύσεις. Για παράδειγμα ο Maciulis περιμένει ολομόναχος στο κάτω μέρος της οθόνης σας, για ένα εντελώς αμαρκάριστο τρίποντο.

https://streamable.com/rtens

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ