Πως η ΑΕΚ διέλυσε την Φουενλαμπράδα

Πως η ΑΕΚ διέλυσε την Φουενλαμπράδα

Το δίδυμο Θίοντορ/Χάντερ και τα οφέλη της 4 out/ 1 in επίθεσης.

Το πέρασμα της ΑΕΚ από την Ισπανία το βράδυ της Τετάρτης θύμισε κανονικό οδοστρωτήρα – οι Κιτρινόμαυροι διέλυσαν στην κυριολεξία την Φουενλαμπράδα, συνεχίζοντας έτσι το επιμέρους νικηφόρο σερί του τελευταίου διαστήματος. Η εικόνα της ελληνικής ομάδας στο γήπεδο, δικαιολογεί τα πλατιά χαμόγελο αισιοδοξίας. Ο χρόνος αποτελεί σύμμαχο στην προσπάθεια που καταβάλουν άπαντες στον οργανισμό. Με την πάροδο της κάθε ημέρας, οι δύο νεοφερμένοι μπασκετμπολίστες προσαρμόζονται ολοένα και περισσότερο στο καινούριο αγωνιστικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα ο μεγάλος στόχος της πρώτης θέσης στον όμιλο, παραμένει ουσιαστικά εντός βεληνεκούς. Η Ένωση διαθέτει την πολυτέλεια να κρατά την τύχη στα χέρια της – εάν κατορθώσει να σταθεροποιήσει την απόδοση της σε αυτά τα πολύ υψηλά επίπεδα, τότε δεν έχει πραγματικά να φοβηθεί τίποτα και κανέναν.

Ο Luca Bianchi φιλοδοξεί να κατασκευάσει ένα σύνολο, το οποίο θα πρεσβεύει το περίφημο μπάσκετ της ισορροπίας – δηλαδή θα μπορεί να ανταποκριθεί με συνέπεια στις ειδικές αποστολές, σε αμφότερες τις πλευρές του γηπέδου. Το project κατασκευάζεται σε στέρεες βάσεις. Σε όλη τη φετινή σεζόν, ο τρόπος με τον οποίο η ΑΕΚ μετατρέπει μια καλή άμυνα σε εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό είναι απολαυστικός. Η απόκτηση του Θίοντορ θα βελτιώσει αισθητά τις επιδόσεις της στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς ο Αμερικανός αναμένεται να αυξήσει την πίεση πάνω στην μπάλα, αλλά και την ταχύτητα ανάπτυξης στο ανοιχτό γήπεδο.

Θυμάστε που στο προηγούμενο κείμενο για την Ένωση, κουβεντιάζαμε για το pick n roll ανάμεσα στους Θίοντορ/Χάντερ; Είναι σαφές πως ο οργανισμός σκοπεύει να επενδύσει «χοντρά» στο εν λόγω δίδυμο, προσπαθώντας να τους εμπλέξει σε όσο το δυνατόν περισσότερες συνεργασίες. Η δεδομένη ποιότητα των δύο αθλητών, υποστηρίζει απόλυτα αυτή την απόφαση. Για παράδειγμα, παρακολουθήστε την τρομερή σκαστή πάσα του Χάντερ από την νευραλγική περιοχή του elbow, στον πυραυλοκίνητο Θίοντορ που κόβει κάθετα προς την ρακέτα.

Μιλώντας για πυραυλοκίνητους μπασκετμπολίστες:

Σε γενικές γραμμές, η ΑΕΚ γνωρίζει πλέον πώς να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα οφέλη του spacing που παράγει η επίθεση της. Οι πεντάδες με τους τέσσερις σουτέρ γύρω από τον εκάστοτε Center που χρησιμοποιεί κατά κόρον ο Bianchi, αποτελούν δίχως αμφιβολία ένα δυσεπίλυτο γρίφο για οποιαδήποτε άμυνα. Η 4 out/ 1 in διάταξη, δημιουργεί διάφορες αλάνες στο ζωγραφιστό, στις οποίες οι Κιτρινόμαυροι μπορούν να επιτεθούν με κινήσεις μακριά από την μπάλα ή drives.

Οι τεράστιες αποστάσεις είναι πρακτικά αδύνατο να καλυφθούν από την άμυνα. Τοποθετώντας μάλιστα την μπάλα στο Post, δεν επιτρέπεις στον αντίπαλο να αγνοήσει τον παίκτη που δεν συνιστά απειλή από την περίμετρο, καθώς ο τελευταίος μετακινείται στο Dunker’s spot και περιμένει υπομονετικά να του παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία.

Η Ένωση παίζει εκπληκτικό μπάσκετ και πάνω από όλα, μοιάζει έτοιμη να επαναλάβει τις επιτυχίες της περσινής σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ