Μπάνκι: «Δείξαμε προσωπικότητα, πολύτιμος ο Ματσιούλις»

Μπάνκι: «Δείξαμε προσωπικότητα, πολύτιμος ο Ματσιούλις»

Ο Ιταλός τεχνικός μετά τη νίκη επί της Λιετκαμπέλις στάθηκε στη βελτίωση που επέδειξε η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιονας Ματσιούλις.

Η ΑΕΚ παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο μπάσκετ επικράτησε εκτός έδρας της Λιετκαμπέλις με 84-65 και παρέμεινε στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου του Basketball Champions League.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Λούκα Μπάνκι τόνισε ότι η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε χαρακτήρα, ενώ παράλληλα μίλησε με τα καλύτερα για τον Γιόνας Ματσιούλις. «Ο Γιόνας είναι πολύ σημαντικός για εμάς», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Κάναμε πολλά λάθη μέχρι να καταλάβουμε πως η Λιετκαμπέλις έπαιζε με τρομερή ενέργεια. Δεν νοιαστήκαμε για τη μπάλα με τον σωστό τρόπο. Τα 9 λάθη ήταν πολλά για να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το ρυθμό. Δώσαμε ευκαιρίες να σκοράρουν πολλούς εύκολους πόντους. Ήταν σημαντικός ο τρόπος που επιτρέψαμε στο δεύτερο κομμάτι της δεύτερης περιόδου και κατανοήσαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε τον έλεγχο του αγώνα.

Είχαμε συνέπεια στην άμυνα και την επίθεση. Εκτιμώ την προσωπικότητα που βγάλαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Υποφέραμε λίγο στα ριμπάουντ, γιατί μας λείπει ύψος, αλλά είδα προσπάθεια από όλους ώστε να κερδίσουν κάθε μπάλα. Είναι σημαντική νίκη για εμάς για να μείνουμε στην πρώτη θέση. Τελειώσαμε τα ταξίδια μας με 6 νίκες σε 7 παιχνίδια. Βγάλαμε προσωπικότητα σε όλη τη φάση των ομίλων, παρά τις απουσίες που είχαμε».

Για τον Γιόνας Ματσιούλις: «Ο Γιόνας είναι πολύ σημαντικός για αυτή την ομάδα. Μας έλειπε ένας σημαντικός παίκτης όπως ο Σάκοτα, ενώ μπορεί να παίξει στο 3 και στο 4. Είναι σημαντικός γιατί μπορεί να παίξει εξίσου καλά σε άμυνα και επίθεση. Είναι έμπειρος και για εμάς είναι σημαντικό γιατί δίνει ψυχολογία σε όλους. Έχει τη δυνατότητα να τιμωρεί τα miss match και χρησιμοποιεί το σώμα του με τον καλύτερο τρόπο. Είναι πολύτιμος για την φετινή ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ