Ανάλυση: Η εκπληκτική εμφάνιση του Βινς Χάντερ (vid)

Ανάλυση: Η εκπληκτική εμφάνιση του Βινς Χάντερ (vid)

Ποια είναι τα στοιχεία που τον κάνουν τόσο ξεχωριστό;

Από ότι φαίνεται ο ευρωπαϊκός αέρας ταιριάζει για τα καλά στην ΑΕΚ. Μετά το στραβοπάτημα κόντρα στον ΠΑΟΚ η Ένωση ταξίδεψε μέχρι την μακρινή Λιθουανία, παρουσιάζοντας μια από τις πιο όμορφες μπασκετικές της παραστάσεις για τη φετινή σεζόν. Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως η παράσταση ήταν μισή, παρόλα αυτά θεωρώ ότι η απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου αποζημίωσε και με το παραπάνω, ακόμα και τους πιο απαιτητικούς φιλάθλους. Το ματς απέναντι στην Λιετκαμπέλις έμοιαζε σε εκείνες τις ταινίες που ξεκινάνε κάπως αργά, όμως σιγά σιγά κλιμακώνουν την ένταση και εντυπωσιάζουν τον θεατή με την εξέλιξη της τελευταίας πράξης. Η ομάδα επιστρέφει στην Αθήνα με την ψυχολογία στα ύψη, γνωρίζοντας πως συνεχίζει να κρατά την τύχη στα χέρια της αναφορικά με την κατάληψη της προνομιούχας πρώτης θέσης του ομίλου.

Βασικός πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους, ήταν ο συνήθης ύποπτος Βινς Χάντερ. Ο τύπος βρίσκεται σε τρομακτική κατάσταση, δείχνοντας έτοιμος να τρελάνει κάθε πιθανό και απίθανο κοντέρ. Ώρες ώρες φαντάζει ασυναγώνιστος κοντά στη ρακέτα, ενώ το πλούσιο ρεπερτόριο και η υψηλή τεχνική που τον διακρίνουν, του επιτρέπουν να εναλλάσσει την προσέγγιση του και να τιμωρεί οποιοδήποτε αδύνατο σημείο της αντίπαλης άμυνα. Η ΑΕΚ διαθέτει στο ρόστερ της, ίσως τον καλύτερο ψηλό στη διοργάνωση.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία σε κάθε επιτυχημένο pick n roll, είναι το footwork του παίκτη που στήνει το αρχικό screen. Προσέξτε πως ακριβώς τοποθετεί τα πόδια του ο Αμερικανός- η ταχύτητα εκτέλεσης του ρολαρίσματος σε συνδυασμό με τα δυνατά του τελειώματα, δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο τους αμυντικούς. Το αψεγάδιαστο footwork αποτελεί το κλειδί σε τέτοιες καταστάσεις. Επιπλέον η ικανότητα του να εντοπίζει και να πασάρει στον ελεύθερο συμπαίκτη, τον καθιστούν ένα όπλο μαζικής καταστροφής στα χέρια του Luca Bianchi.

Τα κατορθώματα του βέβαια δεν σταματούν εκεί. Σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως σκαλοπάτι στην επίθεση της Ένωσης, υποδεχόμενος την μπάλα στο Post ώστε να αποφασίσει για την επόμενη ενέργεια του. Όταν επιτίθεται με πλάτη εκμεταλλεύεται κυρίως την ταχύτητα των ποδιών του, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από floaters ή baby hooks για να υπερκεράσει τον αντίπαλο του.

Η συνεισφορά του στα μετόπισθεν, είναι εξίσου κρίσιμη. Ο Χάντερ αντιπροσωπεύει έναν mobile Center πολύ υψηλού επιπέδου. Η σωματοδομή και τα φοβερά αθλητικά του προσόντα του επιτρέπουν αφενός να προστατεύει την στεφάνη, και αφετέρου να αμύνεται αποτελεσματικά στο Post ανεβαίνοντας παράλληλα στην περίμετρο μετά τις αλλαγές στα screen. Ένας αληθινός ελβετικός σουγιάς, ικανός να ανταποκριθεί σε κάθε είδους αμυντική αποστολή. Δεν υπάρχουν πολλοί μπασκετμπολίστες που να μπορούν να παρεμβάλλονται με τέτοιο τρόπο στις γραμμές πάσας και ταυτόχρονα, να κρύβουν το καλάθι από τους αντιπάλους τους πραγματοποιώντας εντυπωσιακές τάπες στην καρδιά του ζωγραφιστού.

Τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους/8 rebound/5 assists/3 κλεψίματα και 2 τάπες. Παιχταράς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ