Πως ο ΠΑΟΚ διέλυσε την Fribourg (vids)

Πως ο ΠΑΟΚ διέλυσε την Fribourg (vids)

Ανάλυση της τρομερής νίκης του ΠΑΟΚ μέσα από την απόδοση των δυο πρωταγωνιστών του.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, καθώς μετά την ΑΕΚ επικράτησε σχετικά εύκολα και επί της Fribourg για την διοργάνωση του Basketball Champions League. Δεν είναι μικρό κατόρθωμα για έναν σύλλογο με τέτοια οικονομικά προβλήματα και διαρκείς αλλαγές παικτών, να καταφέρνει να διατηρεί ανέπαφο τον αγωνιστικό της ρυθμό και να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις υποχρεώσεις του πολύ απαιτητικού προγράμματος.

Η προσπάθεια που καταβάλλουν άπαντες στο εσωτερικό του οργανισμού – από την διοίκηση μέχρι τους αθλητές και τον προπονητή – είναι πραγματικά άξια θαυμασμού. Ο Δικέφαλος διανύει περίοδο τρομερής φόρμας, βαδίζοντας με σταθερά βήματα προς την επίτευξη των φετινών του στόχων.

Η νίκη απέναντι στη Fribourg ισοδυναμεί με χρυσάφι. Οι Θεσσαλονικείς κρατούν πλέον την τύχη στα χέρια τους, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση – την τελευταία αγωνιστική θα παλέψουν απλώς για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον όμιλο, το οποίο θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να κάνουν όνειρα για το μέλλον. Μεγάλη υπόθεση.

Οι Ελβετοί μπορεί να είναι πολύ καλοί στα χρηματοοικονομικά, όμως από ότι φαίνεται στο μπάσκετ δυσκολεύονται. Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ τους έπιασε κυριολεκτικά από το λαιμό, απαγορεύοντας οποιαδήποτε σκέψη για πιθανή κατάκτηση του ροζ φύλλου. Παρουσιάστηκε σοβαρός στα μετόπισθεν εγκλωβίζοντας την επίθεση των γηπεδούχων στις αμυντικές του δαγκάνες, ενώ βασίστηκε στις σταθερές που έχει οικοδομήσει από την αρχή της σεζόν, για να δημιουργήσει από νωρίς μια διαφορά ασφαλείας.

Το Post παιχνίδι του Λίνου Χρυσικόπουλου έκανε τεράστια ζημιά στη Fribourg. Ο Έλληνας forward αποτελεί σημείο αναφοράς στην επίθεση της ομάδας του – ο Δικέφαλος αρέσκεται να ακουμπά συχνά την μπάλα επάνω του, για να διαβάσει την άμυνα και να αποφασίσει για την επόμενη ενέργεια του. Είναι χαρακτηριστικό πως τέλειωσε τον αγώνα με 5/6 δίποντα (12 πόντοι συνολικά), δείγμα της υψηλής τεχνικής που τον διακρίνει.

https://streamable.com/y1rv4

Βέβαιο ο MVP του αγώνα για τους νικητές, δεν ήταν άλλος από τον Phil Goss. Ο Αμερικανός guard πραγματοποίησε άλλη μια εκπληκτική εμφάνιση (16 πόντοι/4 assists), αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά το πόσο σημαντικός παραμένει για ολόκληρο τον οργανισμό. Κανείς αντίπαλος δεν μπορούσε να μείνει μπροστά του, όταν επέλεγε να εφορμήσει κάθετα προς το καλάθι.

https://streamable.com/pulsa

Το φοβερό με τον Goss είναι πως δεν χρειάζεται να μονοπωλεί την μπάλα για να καταστεί απειλητικός. Λειτουργεί εξίσου καλά και μακριά από αυτήν. Στο παρακάτω βίντεο παρατηρείστε τον τρόπο με τον οποίο ανεβαίνει στην περίμετρο χρησιμοποιώντας το screen του Garrett, ώστε να απελευθερωθεί στο τρίποντο. Όταν ο Αμερικανός «πατάει» καλά, μόνο θετικά πράγματα συμβαίνουν για τον ΠΑΟΚ.

https://streamable.com/8z6kd

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ