Παπαθεοδώρου : «Πρέπει να κερδίσουμε για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος»

Παπαθεοδώρου : «Πρέπει να κερδίσουμε για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ανέλυσε την αντίπαλο του ΠΑΟΚ, την Λετονική Βέντσπιλς, και τόνισε ότι ο Δικέφαλος πρέπει να πάρει τη νίκη αν θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, ανέλυσε την αντίπαλο της ομάδας (Βέντσπιλς) κι εξήγησε τους λόγους που η νίκη του Δικέφαλου του Βορρά αύριο (05/12) είναι μονόδρομος αν θέλουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός στο πλαίσιο της media day της ομάδας:

Για το παιχνίδι με τη Βέντσπιλς: «Επιστρέφουμε στις υποχρεώσεις μας στο Basketball Champions League. Στόχος είναι να κερδίσουμε αύριο και να καλύψουμε το χαμένος έδαφος. Θέλουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε ώστε να πάρουμε την πρόκριση. Επίσης θέλουμε νίκη για να πιστοποιήσουμε την ανοδική πορεία που έχει η ομάδα και θέλουμε να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο το διάστημα που θα αποδίδουμε καλά ως ομάδα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ κυνηγάει την Βέντσπιλς για την πρόκρισή του: «Είναι πολύ ανοικτός ο όμιλος. Είναι ένα γκρουπ ομάδων που προπορεύεται. Εκτός από την Βέντσπιλς, η Γκαζιαντέμπ και η Σαλόν είναι από πάνω μας και εμείς κυνηγάμε και αυτές τις ομάδες. Σημαντικό να κερδίσουμε για να ελπίζουμε πως θα είμαστε στις τέσσερις πρώτες ομάδες».

Για τα στοιχεία της Βεντσπιλς: «Είναι εξαιρετική ομάδα με πολύ καλό προφίλ εντός και εκτός έδρας. Έχει πετύχει σημαντικές νίκες όπως αυτή με τη Τενερίφη, αλλά και με τη Γκαζιαντέμπ με 30 πόντους διαφορά. Έχασε βέβαια από την Ορλαντίνα, μια ομάδα που όλοι είχαν καταδικασμένοι, αλλά στο μπάσκετ δεν υπάρχουν καταδικασμένες ομάδες.

Όλοι μπορούν να κερδίσουν παντού. Η αυριανή μας αντίπαλος έχει σαφή προσανατολισμό στο παιχνίδι της σε άμυνα και επίθεση. Πολύ ταλαντούχα ομάδα. Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι επίσης μια ομάδα που έχει σχεδόν πάντα καλές αποφάσεις στην επίθεσή της. Παίζει πολύ πειθαρχημένα και εκτελεί όταν βρει το πλεονέκτημα. Πρέπει να τους πάμε σε βιαστικές επιλογές να μην παίξουν με τον τρόπο που θέλουνε».

Για την ετοιμότητα των παικτών του: «Θα συμβεί και αυτό, είναι αναγκαίο κακό. Αυτό που είδατε και με τον Κολοσσό είναι όλα τα παιδιά είναι έτοιμα να παίξουν είτε 5 είτε 30 λεπτά. Αυτό θα μας δώσει και ποιότητα και ποσότητα στη συνέχεια».

Για τον Φιλ Γκος: «Πολύ ξεκάθαρο το τι μας προσφέρει. Είναι έμπειρος και συγκροτημένος, έχει πράγματα που μας έλειπαν, έχει ποιότητα, απόφαση και εμπειρία. Θα μας βοηθήσει πολύ και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Για τα πιθανά προβλήματα τραυματισμών: «Έχουμε ένα πρόβλημα με τον Γκος. Έχει ένα χτύπημα στο κουντεπιέ του ποδιού του, έναν ερεθισμό. Δεν έκανε προπόνηση ούτε χθες, ούτε σήμερα. Πιστεύω θα είναι έτοιμος όμως να μας βοηθήσει αύριο. Το σύνολο των παικτών είναι σε καλή κατάσταση. Οι πολλές απουσίες ήταν κάτι που μας είχε απασχολήσει το προηγούμενο διάστημα. Όσο τα παιδιά είναι υγιής και επιστρέφουν θα δούμε καλύτερα πράγματα».

Για την απόδοση του Κρουμπάλι: «Ο Κρουμπάλι τελευταίο παιχνίδι που έπαιξε πριν τραυματιστεί ήταν με τη Σαλόν είχε 16 πόντους και 12 ριμπάουντ, επόμενο ήταν με το Ρέθυμνο είχε 18 πόντους και 10 ριμπάουντ. Προχθές (σ.σ. με τον Κολοσσό) είχε 16 ριμπάουντ, 8 πόντους. Άρα δεν ήταν το πρώτο παιχνίδι που περιμέναμε έχει κάνει κι άλλα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ