Τα αίτια της ήττας του ΠΑΟΚ (vids)

Τα αίτια της ήττας του ΠΑΟΚ (vids)

Η δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο σύλλογος και οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε τελικά απέναντι στην ισχυρή Τενερίφη, καθώς γνώρισε την ήττα με 77-85 στο κλειστό της Πυλαίας. Η ζημιά βέβαια για την ελληνική ομάδα είναι μικρή. Αφενός αντιμετώπιζε ίσως το καλύτερο σύνολο του ομίλου της. Η πρώτη θέση των Ισπανών δεν είναι καθόλου τυχαία. Αφετέρου οι Θεσσαλονικείς είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση τους στην επόμενη φάση από την προηγούμενη αγωνιστική, και έψαχναν συνδυασμό αποτελεσμάτων ώστε να καταφέρουν να πλασαριστούν ένα κλικ πιο ψηλά. Το σενάριο δεν εξελίχθηκε ευνοϊκά για αυτούς, αλλά δεν πειράζει – ούτως ή άλλως ο μεγάλος στόχος επετεύχθη.

Νομίζω πως αξίζει να σταθούμε για λίγο, στις δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου μετά την λήξη της αναμέτρησης. Πέρα από τα συγχαρητήρια που δικαιωματικά μοίρασε τους παίκτες του, ο Έλληνας coach αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη κουλτούρα που αναπτύσσεται σιγά σιγά στο εσωτερικό του οργανισμού. Υπογράμμισε το γεγονός, πως ο Δικέφαλος παρουσιάζεται συστηματικά προσηλωμένος στις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις, δίχως να αποπροσανατολίζεται από τα σοβαρά προβλήματα που δυστυχώς δεν έχουν εγκαταλείψει τον σύλλογο. Το εν λόγω επίτευγμα δεν είναι καθόλου εύκολο, ούτε και αυτονόητο. Έχουμε παρακολουθήσει πολλές φορές το ίδιο έργο – ελπιδοφόρες ομάδες να διαλύονται, εξαιτίας της οικονομικής στενότητας που επικρατεί στα ταμεία τους.

Η φράση «κοιτάζω» μόνο την επόμενη μέρα είναι θεωρώ ενδεικτική. Ο καλός coach γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη κατάσταση δεν μπορεί να διαιωνίζεται επ’ αόριστον. Οι μπασκετμπολίστες του δεν θα αντέξουν. Πρέπει άμεσα να βρεθεί κάποια λύση. Ενδεχομένως η διακοπή του πρωταθλήματος να προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για ανασυγκρότηση σε όλα τα επίπεδα.

Για να επιστρέψουμε όμως στο ματς, ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η ήττα οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους.

    • Οι γηπεδούχοι δεν είχαν καμία απάντηση στο παιχνίδι του Colton Iverson. Ο Αμερικανός center προξένησε μεγάλη ζημιά στον Δικέφαλο τόσο στο Post, όσο και με την ικανότητα του να πασάρει ύστερα από το short roll. Τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους και 9 rebound, ενώ σούταρε συνολικά με 71% στα δίποντα.
    • Σε κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού, οι Θεσσαλονικείς στάθηκαν τρομερά άτυχοι. Το εν λόγω επιχείρημα μπορεί εκ πρώτης όψεως να μοιάζει με μια εύκολη δικαιολογία, όμως στην πραγματικότητα η τύχη διαδραματίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο στην καθημερινότητα μας, από όσο πιστεύουμε. Δείτε για παράδειγμα τα δύο παρακάτω στιγμιότυπα.

Αμφότερα έχουν πρωταγωνιστή τον Λίνο Χρυσικόπουλο. Στο πρώτο η skip πάσα του Bassas είναι παρακινδυνευμένη και ο Έλληνας forward προλαβαίνει να επιστρέψει στη θέση του, για να μαρκάρει το σουτ. Παρόλα αυτά ο Abromaitis ευστοχεί σε μια πολύ δύσκολη προσπάθεια στη λήξη του χρόνου. Η άμυνα δεν έχει καμία ευθύνη. Στο δεύτερο ο Σχίζας δεν κατορθώνει να αρπάξει την μπάλα από τα χέρια του Iverson. Το play εκτελείται στο περίπου από τους Ισπανούς, όμως για καλή τους τύχη ο Brussino σώζει την κατοχή πετυχαίνοντας το τρίποντο. Η απόγνωση στο βλέμμα του Χρυσικόπουλου τα λέει όλα. Κρίμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ