Ανάλυση: Η μεγάλη νίκη του Προμηθέα κόντρα στην Τενερίφη

Ανάλυση: Η μεγάλη νίκη του Προμηθέα κόντρα στην Τενερίφη

Η άμυνα των Πατρινών ήταν η απάντηση στη θεωρητική ποιοτική υπεροχή του αντιπάλου τους.

Έχω την εντύπωση ότι το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ είναι λιγάκι παρεξηγημένο, ακόμα και στους κύκλους των φανατικών ελλήνων φιλάθλων. Σίγουρα δεν είναι η πιο θεαματική λίγκα του κόσμου, ούτε συναντά κανείς ένα αληθινά υψηλό επίπεδου ανταγωνισμού.

Επιπλέον ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το άθλημα στη χώρα μας, είναι λιγάκι δύστροπος. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να καταστρέψουμε το παιχνίδι του αντιπάλου, βασιζόμαστε υπερβολικά στην άμυνα, ενώ διατηρούμε και διάφορες εμμονές με το τομέα της τακτικής.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, όλα αυτά του προσδίδουν έναν ελιτίστικο χαρακτήρα, με συνέπεια αυτό διαρκώς να χάνει έδαφος στις προτιμήσεις του κοινού. Είτε διαφωνείτε, είτε συμφωνείτε με την άποψη μου, ένα πράγμα παραμένει απόλυτα σίγουρο: στο ελληνικό μπάσκετ, συνεχίζουν να αναπτύσσονται αληθινά ενδιαφέροντα projects.

Το παράδειγμα του φοβερού και τρομερού Προμηθέα, είναι νομίζω ενδεικτικό. Οι Πατρινοί ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια μια προσπάθεια υπό αντίξοες συνθήκες και πλέον, έχουν φτάσει στο σημείο να χαμογελούν πλατιά σκεπτόμενοι την επόμενη ημέρα. Στη δύσκολη πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας, οι πιθανότητες δεν ήταν σαφώς με το μέρος τους. Παρόλα αυτά ποτέ δεν το έβαλαν κάτω.

Κάθε σεζόν παρουσιάζονται βελτιωμένοι, με καινούριες ιδέες, νέες φιλοδοξίες και φυσικά πολύ όρεξη δουλειά. Σήμερα έχουν κάθε δικαίωμα να περηφανεύονται πως διέλυσαν την κραταιά Τενερίφη και βρίσκονται με το ένα πόδι, στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Μεγάλη υπόθεση.

Πως τα κατάφερε; Τα πάντα ξεκίνησαν από την αγαπημένη μας άμυνα. Οι γηπεδούχοι κατανάλωσαν απίστευτα ποσά ενέργειας στα μετόπισθεν πιέζοντας τους αντίπαλους χειριστές σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου, με αποτέλεσμα να διαταράξουν τον ρυθμό των Ισπανών και να απενεργοποιήσουν τις επιθετικές τους συνεργασίες.

Η σελίδα Scouting View στο Facebook, έχει απομονώσει την παραπάνω φάση. Προσέξτε την πίεση των Πατρινών στη μπάλα – όλες οι γραμμές πάσας, είναι ουσιαστικά κλειστές. Ο coach Γιατράς ρίσκαρε ανεβάζοντας την άμυνα του πολύ ψηλά στο παρκέ, γνωρίζοντας τους κινδύνους που εγκυμονούσαν εάν η Τενερίφη κατόρθωνα να σπάσει το αρχικό pressing. Εκ του αποτελέσματος, δικαιώθηκε απόλυτα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές, αναδείχθηκε ο Tony Meier, ο οποίος δεν σταμάτησε όλο το βράδυ να πυροβολεί αδιακρίτως από την περίμετρο. Μιλάμε για δολοφόνο.

Εκ πρώτης όψεως η ιδιαίτερη μηχανική στο σουτ του μπορεί να μην γεμίζει το μάτι κανενός, όμως στο κάτω κάτω της γραφής αυτό που έχει σημασία είναι η μπάλα να καταλήγει στο διχτάκι. Με λίγα λόγια ο Αμερικανός έβγαλε την αποστολή του με επιτυχία, προσφέροντας 22 κρίσιμους πόντους στην ομάδα του.

Δείτε εδώ για παράδειγμα πόσο όμορφα κινείται ανάμεσα στα κενά της ισπανικής ζώνης, ευστοχώντας από την περιοχή του elbow.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ