Ανάλυση: Για αυτό ηττήθηκε στη Γερμανία η ΑΕΚ (vids)

Ανάλυση: Για αυτό ηττήθηκε στη Γερμανία η ΑΕΚ (vids)

To10.gr αναλύει την ήττα της ΑΕΚ από την Μπάμπεργκ στη Γερμανία, αλλά και την ευκαιρία που έχει η Ένωση να επανορθώσει στη ρεβάνς.

Η ΑΕΚ έφτασε πάρα πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός σπουδαίου διπλού μέσα στην έδρα της Μπάμπεργκ, όμως στο τέλος μια σειρά από δυσάρεστες συγκυρίες της στέρησαν την μεγάλη νίκη. Οι Γερμανοί επιβεβαίωσαν την φήμη που τους συνοδεύει από την αρχή της χρονιάς, καθώς πράγματι πρόκειται για μια σκληροτράχηλη ομάδα, με υψηλότατο προϋπολογισμό και ορισμένους παίκτες, οι οποίοι θα μπορούσαν άνετα να αγωνίζονται στη διοργάνωση της Ευρωλίγκας.

Ακόμα και έτσι βέβαια τα χρειάστηκαν για τα καλά, ενώ σαφώς είχαν τη θεά τύχη με το μέρος τους. Η Ένωση μπορεί να άφησε τη δουλειά στη μέση, παρόλα αυτά το εμπόδιο του αντιπάλου δεν μοιάζει σε καμία περίπτωση αξεπέραστο. Τα κενά διαστήματα κόστισαν αρκετά στον ελληνικό σύλλογο. Δεν πειράζει, αυτά συμβαίνουν συχνά στο μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή ο χειρότερος εχθρός για τον οργανισμό είναι η δικαιολογημένη απογοήτευση που προκάλεσε η ήττα. Ευτυχώς υπάρχει πολύ χρόνος μέχρι το επόμενο παιχνίδι, ώστε να καθαρίσει το μυαλό των αθλητών. Τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Αμφότεροι οι μονομάχοι πόνταραν πάρα πολύ στις αμυντικές ικανότητες που διακρίνουν τα ρόστερ τους, με στόχο να κεφαλαιοποιήσουν την αγωνιστική υπεροχή τους στο γήπεδο. Η κρισιμότητα της αναμέτρησης ήταν τόσο μεγάλη, που εν μέρει δικαιολογεί την τεράστια νευρικότητα του εισαγωγικού δεκαλέπτου.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ΑΕΚ χρειάστηκε οκτώ ολόκληρα λεπτά για να πετύχει το πρώτο της καλάθι, αλλά και οι Γερμανοί δεν τα κατάφεραν και πολύ καλύτερα – στην ίδια χρονική περίοδο, είχαν σκοράρει μόλις οκτώ πόντους. Τα μετόπισθεν λοιπόν κυριάρχησαν, πνίγοντας στη κυριολεξία τις επιθέσεις των δύο ομάδων.

Οι φιλοξενούμενοι φυσικά στάθηκαν εξαιρετικά άτυχοι, καθώς παρακολούθησαν έναν από τους πιο κομβικούς τους μπασκετμπολίστες να πέφτει άτσαλα στο παρκέ και να επιστρέφει από νωρίς στα αποδυτήρια. Ο Μασιούλις αποτελεί μια ανυπολόγιστη απώλεια για τους Κιτρινόμαυρους. Κρίμα. Επιπλέον ο Βινς Χάντερ ξεκίνησε επίσης πολύ άσχημα τον αγώνα, αφού στο ημίχρονο μετρούσε 1/8 σουτ.

Το δίδυμο Λαρεντζάκης/Σάκοτα κράτησε όρθια την Ένωση, στο δύσκολο διάστημα που ακολούθησε την αποχώρηση του Λιθουανού.

Ο Σάκοτα επιτίθεται καταπληκτικά στην close out άμυνα – εφορμά προς τα μέσα, μαζεύει τους αμυντικούς γύρω του και πασάρει στον αμαρκάριστο Λαρεντζάκη. Στη συνέχεια ευστοχεί για τρεις από πολύ μακριά, μετά την πάσα του Γκρίφιν.

Στην επανάληψη το σκηνικό διαφοροποιήθηκε αρκετά, με τους δύο συλλόγους να βρίσκουν σιγά σιγά ρυθμό στην επίθεση. Εδώ η παρουσία του Σαντ-Ρος κρίνεται καθοριστική. Ο Κουβανός αντιπροσωπεύει έναν τρομακτικό αμυντικό επάνω στη μπάλα -ασκεί μονίμως ασφυκτική πίεση στον αντίπαλο χειριστή, ενώ γνωρίζει κάθε στιγμή πώς να τοποθετεί το κορμί του αλλά και πώς να χρησιμοποιεί τα τεράστια άκρα του, για να παρεμβληθεί στις γραμμές πάσας. Με αυτόν στην εμπροσθοφυλακή, ή ΑΕΚ ανέβασε κατακόρυφα την αμυντική ένταση και οδηγήθηκε, στις καταστάσεις ανοιχτού γηπέδου που τόσο λατρεύει.

Παρεμπιπτόντως δείτε λίγο πόσο γρήγορα τρέχει με την μπάλα ο Θίοντορ στον αιφνιδιασμό. Ενδεχομένως αποτελεί ένα από τους 2-3 ταχύτερους guards της Γηραιάς Ηπείρου στο transition.
Στην αντίπερα όχθη τώρα, η επιστροφή των φιλοξενούμενων στο ματς, φέρει ξανά την υπογραφή του Σαντ-Ρος. Η εμφάνιση που πραγματοποίησε είναι εξαιρετική, επιβεβαιώνοντας την τρομερή περίοδο φόρμας που διανύει τον τελευταίο καιρό. Ο τύπος μας παρουσίασε σχεδόν όλες τις πτυχές του πλούσιου ταλέντου του.

Στην αρχή έχουμε ένα λεπτομερειακά εκτελεσμένο Pick n roll, με αποδέκτη τον Χάντερ. Βέβαια η φάση που θα ήθελα να σταθούμε είναι δεύτερη. Παρατηρείστε πως ο αντίπαλος περνάει πάνω από το screen, ώστε να του απαγορεύσει το τρίποντο. Ο Κουβανός διαβάζει εγκαίρως την πρόθεση του, κοντοστέκεται χωρίς να σταματήσει την ντρίμπλα και ουσιαστικά τον κλειδώνει στην πλάτη του, πετώντας τον εκτός φάσης. Στη συνέχεια σκοράρει, με ένα όμορφο step back σουτ. Με δεδομένη την απουσία του Μασιούλις, η ΑΕΚ έχει απόλυτη ανάγκη τις δεξιότητες του ενόψει της δύσκολης ρεβάνς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ