Άρης – Νίμπουρκ 65-71

Άρης – Νίμπουρκ 65-71

Ο Αρης κατάφερε να επιστρέψει από το -25, ωστόσο λύγισε τελικά στο Nick Galis Hall από τη Νίμπουρκ με 65-71. Σπουδαίοι Βασιλόπουλος και Τσαϊρέλης.

Παρότι βρέθηκε να χάνει ακόμη και 25 πόντους διαφορά (12-37 στο 17′), ο Αρης με μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο μέρος λίγο έλειψε να πετύχει μια επική ανατροπή, αλλά δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει. Τελικά η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ηττήθηκε με 65-71 από τη Νίμπουρκ στο Nick Galis Hall και πλέον οι ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, μειώθηκαν αισθητά.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Στο 4-5 οι κίτρινοι, στο 6-3 οι Τσέχοι, με τον αυτοκράτορα να έχει σε φοβερή μέρα τους Μιχάλη Τσαϊρέλη, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ενώ πολύτιμες λύσεις πρόσφεραν και οι Μούρτος (άμυνα) και Πουλιανίτης (στην οργάνωση). Για μόλις 4,5 λεπτά αγωνίστηκε ο τραυματίας Μπένσον.

«Κατάρρευση» και εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο

Ο Αρης βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ από πολύ νωρίς. Με το σκορ στο 9-9, 3,5 λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, οι κίτρινοι δέχθηκαν ένα απίστευτο 2-26 (18-0 στα πρώτα 6 λεπτά του Β’ δεκαλέπτου), με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευθεί στο +24 (11-35), με 6 λεπτά για το ημίχρονο! Κι όλα αυτά με τους Τσέχους να έχουν μόλις 2/12 τρίποντα, αλλά από την άλλη την ομάδα του Γιαννάκη να είναι αποκαρδιωτική σε όλους τους τομείς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ημίχρονο με 7/28 εντός παιδιάς, 9 λάθη και μόλις 3 ασίστ!, ενώ πλην του Τσαϊρέλη που στο διάστημα αυτό είχε 10π., δεν υπήρχε άλλη αξιόπιστη επιθετική λύση.

Έτσι κάπως το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να χωρίζονται από 19 πόντους διαφορά (23-42) και όλα να μοιάζουν μαύρα για τον αυτοκράτορα!

Έγινε… Άρης και μπήκε ξανά στο ματς!

Παρότι φαινόταν ότι πολύ δύσκολα θα άλλαζε κάτι, οι παίκτες του Γιαννάκη μπήκαν με διαφορετική διάθεση στο τρίτο δεκάλεπτο. Με τον Πουλιανίτη ως πλέιμέικερ, τους Αθηναίου – Βασιλόπουλου να δίνουν λύσεις από την περιφέρεια και χάρη στην εξαιρετική του άμυνα, ο αυτοκράτορας κατάφερε να γυρίσει το ματς.

Με ένα εντυπωσιακό 22-9, οι κίτρινοι πλησίασαν στο -6 (45-51), ξεσηκώνοντας τον κόσμο τους που ως τότε… γκρίνιαζε και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο τελευταίο δεκάλεπτο! Να πούμε ότι η ανατροπή αυτή έγινε χωρίς κανέναν από τρεις ξένους της ομάδας.

Προσπέρασε, αλλά δέχθηκε τρίποντα «μαχαιριά»

Ο Αρης κατάφερε να προσπεράσει μάλιστα με 61-60, χάρη στον απίστευτο Βασιλόπουλο που φόρτωνε συνεχώς το τσέχικο καλάθι με πόντους, με 4 λεπτά για τη λήξη. Ωστόσο δύο τρίποντα από τον Λόρενς, ένα από τον Μπερίσα κι ένα καλάθι από τον Ρέι, οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 63-71, 1 λεπτό πριν το τέλος. Εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα, με τον Αρη πάντως να κερδίζει τις εντυπώσεις κι ένα θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο του για τη μεγάλη προσπάθεια.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 23-42, 45-51, 65-71

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ