Γκαζιαντέπ – ΠΑΟΚ 65-77

Γκαζιαντέπ – ΠΑΟΚ 65-77

Μετά από ένα ματς που κρίθηκε στην παράταση, ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Τουρκία της Γκαζιαντέπ με 77-65 και διατήρησε τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τις όποιες ελπίδες έχει για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, διατήρησε ζωντανές ο ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε στην παράταση (71-65) της Γκαζιαντεπ για την 9η αγωνιστική. Στο 3-6 πλέον οι ασπρόμαυροι, που είχαν κορυφαίους τους Μαργαρίτη, Ζάρα, Χαραλαμπόπουλο και Γκος.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Οι ασπρόμαυροι είχαν συνεχώς το προβάδισμα στο πρώτο μέρος, βασιζόμενοι στην επιθετική τους πολυφωνία (Κλάσεν, Χρυσικόπουλος, Ζάρας), τις καλές συνεργασίες (10 ασίστ) και την κατά διαστήματα καλή άμυνα.

Η ομάδα του Ηλία Παπαιθεοδώρου ξέφυγε με 8-14 και με 26-33 και αν ήταν λίγο πιο εύστοχος στις βολές (8/16) τότε θα πήγαινε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με διαφορά μεγαλύτερη των 4π. (30-34).

Η κακή περιφερειακή άμυνα του ΠΑΟΚ ωστόσο έφερε και τη Γκαζιαντέπ και πάλι μπροστά στο (44-43 με τρίποντο του Μπάλαζιτς στο 27’) μετά από πολύ ώρα στο τρίτο δεκάλεπτο. Ένα κακό διάστημα για τον δικέφαλο που δέχθηκε επιμέρους 20-13 υποπίπτοντας σε αρκετά λάθη που τον έφεραν πίσω για πρώτη φορά με 3 πόντους.

Οι Τούρκοι με τον Φρεϊμάνις να προκαλεί ζημιά μέσα στη ρακέτα, προσπέρασαν ακόμη και με 55-51, ωστόσο ο ΠΑΟΚ με σερί 8-0 (χάρη και σε… τετράποντο του Τσόχλα), γύρισαν την κατάσταση (55-59 στο 35’).

Ηταν πλέον δεδομένο ότι θα είχαμε… θρίλερ. Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, με τον ΠΑΟΚ να έχει τη δυνατότητα να πάρει τη νίκη στον κανονικό αγώνα. Με 14’’ για τη λήξη όμως, ο Γκος καθυστέρησε πολύ, με αποτέλεσμα να κάνει ένα «σκοτωμένο» σουτ από πολύ μακριά και έτσι να οδηγηθούμε στην παράταση.

Στο έξντρα πεντάλεπτο η ομάδα του Παπαθεοδώρου ήταν πιο ψύχραιμη και αποτελεσματική. Με λύσεις από τους Γκος, Χαραλαμπόπουλο, Ζάρα και τον Μαργαρίτη εύστοχο από τις βολές, έτρεξε επιμέρους 15-3(!) για να φτάσει πανηγυρικά στο τελικό 77-65.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 30-34, 50-47, 62-62κ.α., 65-77πρτ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ