Μπεσίκτας – ΠΑΟΚ 98-83

Μπεσίκτας – ΠΑΟΚ 98-83

Μπορεί η τουρκική Μπεσίκτας να μην κάνει αξιόλογη πορεία, μετρά όμως 2/3 νίκες της στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον μετριότατο ΠΑΟΚ

Όταν μια ομάδα σουτάρει με 54.8% από το τρίποντο (17-31) δύσκολα χάνει. Η Μπεσίκτας βρήκε τον ΠΑΟΚ σε κακή βραδιά (κυρίως αμυντική), το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο κι έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο 98-83, πετυχαίνοντας την τρίτη της νίκη στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, δύο εκ των οποίων επί του «δικεφάλου», γεγονός που σαφέστατα και κάτι δείχνει.

Ο αγώνας θα ήταν σχεδόν… αδιάφορος, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν ήταν προσηλωμένος στο να σταματήσει την παρέα του Θίοντορ, αν δεν εμφανίζονταν στο τέλος ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, να καλέσει (τη στιγμή που όλα είχαν κριθεί) τάιμ άουτ, γεγονός που εκνεύρισε (δικαιολογημένα) τον Κώστα Χαραλαμπίδη. Άλλωστε, δεν θα θυμάται κανείς τον Ιβάνοβιτς για το πόσο… ευγενικός ήταν ως κόουτς.

Οι Τούρκοι έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση, με τον ΜακΚίσιτς να διαλύει την άμυνα του «δικεφάλου», αλλά τον Θίοντορ να είναι… παίκτης ορχήστρα (MVP), με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ κι 11 ασίστ. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ ήταν καταλύτης για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη ο Ουίγκινς έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση (25 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 7 κλεψίματα), ο Μπεστ συμμετείχε στο σκοράρισμα, τη στιγμή που ο Σμιθ ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Βεβαίως, το πρόβλημα δεν ήταν στο μπροστά μέρος του γηπέδου, με τους παίκτες του «δικεφάλου» να κρατούν ότι αντέδρασαν όταν η διαφορά πήγε στους 20 πόντους, μείωσαν μέχρι τους 11, αλλά εκεί οι προσπάθειές τους δεν βρήκαν στόχο κι η ψαλίδα άνοιξε εκ νέου.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 51-41, 79-59, 98-83.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ