Πο Ορτέζ – ΑΕΚ 67-79 (vid)

Πο Ορτέζ – ΑΕΚ 67-79 (vid)

Πολλές ομάδες μπορεί να προβληματίσουν την ΑΕΚ στο ευρωπαϊκό της διάβα, όμως η Πο Ορτέζ δεν συγκαταλέγεται ανάμεσά τους. Άνετη επικράτηση…

Αν κάτι προβλημάτισε τους ανθρώπους της ΑΕΚ, δεν ήταν σίγουρα η συνάντηση με την Ορτέζ. Οι «κιτρινόμαυροι» με… ένδυμα περιπάτου, δεν άφησαν περιθώρια στους Γάλλους να τους αμφισβητήσουν και με το εντυπωσιακό 67-79, πρόσθεσαν άλλη μια νίκη στη συγκομιδή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Περισσότερο κουράστηκαν για να φτάσουν στον προορισμό τους και λιγότερο για να πάρουν αποτέλεσμα.

Οι Γάλλοι είχαν κάποτε… αμυντικό δόγμα και την περιβόητη «γραμμή Μαζινό», όμως απέναντι στην ΑΕΚ η άμυνά τους έμοιαζε με τα φημισμένα τυριά που βγάζουν κι είναι μαλακά σαν βούτυρο. Ο Λάνγκφορντ έχει βγάλει και με μεγαλύτερη δυσκολία το ψωμί του (δεν ήταν, πάντως, στην πιο εύστοχη βραδιά του), αλλά κι απόψε χάρισε την ομορφότερη στιγμή του αγώνα, ένα καλάθι που λίγοι μπορούν να σημειώσουν.

Ο Ρέι είχε επίδραση στο επιθετικό κομμάτι, ο Χρυσικόπουλος με τον Σαντ Ρος έκαναν πράγματα, ο Τσάλμερς εμφανίστηκε και δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει, δίχως να είναι αυτό που ήταν κάποτε. Καλύτερος παίκτης ήταν ο Σαντ Ρος, που άγγιξε το νταμπλ νταμπλ (10 πόντοι, 9 ριμπάουντ), ενώ χαμηλή ήταν η πτήση για τον Σλότερ (δεν έπαιξε και πολύ).

Οι γηπεδούχοι προσέγγισαν λάθος τον αγώνα, προσδοκώντας να νικήσουν από την επίθεση. Η διαφορά ταλέντου ήταν εμφανής, οπότε οι προσπάθειες στο μπροστά μέρος του γηπέδου ήταν ατελέσφορες. Είχαν επιθετικό πλουραλισμό, με τρεις διψήφιους κι άλλους τρεις εκεί κοντά, αλλά οι επιστροφές τους ήταν τραγικές κι η αμυντική τους συμπεριφορά εξήγησε γιατί βρίσκονται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία.

Τα δεκάλεπτα: 11-27, 31-49, 52-67, 67-79.

Δείτε τα στιγμιότυπα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ