Σαντ-Ρος : Ένα διαμάντι που δεν χάνει ποτέ την αξία του

Σαντ-Ρος : Ένα διαμάντι που δεν χάνει ποτέ την αξία του

Η ΑΕΚ πέτυχε διάνα επιλέγοντας τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ο οποίος είναι -μακράν του δεύτερου- κορυφαίος της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ

Όταν άρχισε να αντιλαμβάνεται τον κόσμο (το 1991, οπότε και γεννήθηκε), οι ανατροπές στην πρώην ΕΣΣΔ και η διάλυση της ΚΟΜΕΚΟΝ, δημιούργησαν βαρύ κλίμα στην Αβάνα. Η Κούβα βρήκε τον… βηματισμό της, πορεύτηκε με δική της ξεχωριστή πολιτική, αλλά ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος είχε προ πολλού διαχωρίσει τη δική του επαγγελματική σταδιοδρομία, με τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην πατρίδα του.

Από τον Άντρες Γκίμπερτ είχαμε να δούμε Κουβανό μπασκετμπολίστα. Ο Σαντ-Ρος δεν είναι απλά ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η ΑΕΚ. Είναι έτοιμος για να πάει στο επόμενο στάδιο, να παίξει στην Ευρωλίγκα. Κι είναι η επιτομή του παίκτη ομάδας, ο οποίος μπορεί με την ίδια άνεση να κάνει ρεκόρ πόντων σ’ έναν αγώνα και να μην πάρει προσπάθεια στον επόμενο.

Ο Σαντ-Ρος δεν είναι παίκτης, του οποίου η προσφορά μετριέται με στατιστικούς όρους, καθώς όλα ξεκινούν από την άμυνα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η επίδρασή του στο παιχνίδι της ΑΕΚ δεν έχει στατιστική απεικόνιση. Κι είναι κάτι που κι εμείς, όταν το ψάξαμε, δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει. Ο Κουβανός είναι μακράν ο πολυτιμότερος παίκτης της «Ένωσης», το λένε και τα χαρτιά μας. Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε:

Είναι πρώτος σε χρόνο συμμετοχής με 33.7 λεπτά μέσο όρο ανά αγώνα. Η αξιολόγηση έχει να κάνει με το Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου βγάζει με αξιοπρέπεια και ιδρώτα το μεροκάματο. Είναι δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Λάνφκφορντ (20.5) με 13.3 πόντους, αλλά ταυτόχρονα πρώτος σε ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα με 64.1% και δεύτερος σε ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα -πίσω από τον Λάνγκφορντ (47.9%)- μαζί με τον Λίνο Χρυσικόπουλο με 42.9% (ο Σαντ-Ρος έχει σουτάρει περισσότερα).

Αν νομίζετε ότι τελειώσαμε, απλά να σας ενημερώσουμε ότι τα καλύτερα έρχονται. Δεύτερος στα επιθετικά ριμπάουντ, πίσω από τον Σλότερ (20) με 11. Πρώτος -με απόσταση- στα αμυντικά (41) και στα συνολικά ριμπάουντ (52). Αλλά και πρώτος στις ασίστ με 34, πρώτος στα κλεψίματα με 18 (ο δεύτερος έχει τα μισά) και πρώτος στην αξιολόγηση με 157. Είπατε κάτι;

Δεν γνωρίζουμε αν ο Μάκης Αγγελόπουλος είναι… θεριακλής, αλλά ένα πούρο Αβάνας δικαιούται να το ανάψει, για την επιλογή του πληρέστερου ξένου παίκτη της τελευταίας 10ετίας για την ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ