ΑΕΚ – Χαποέλ Ιερουσαλήμ 91-78

ΑΕΚ – Χαποέλ Ιερουσαλήμ 91-78

Με φοβερή αντεπίθεση στο τελευταίο 10λεπτο, η ΑΕΚ λύγισε την αντίσταση της Χαποέλ και συνεχίζει στο «δικό της» Τσάμπιονς Λιγκ

Έψαχνε μια νίκη στο ντέρμπι κορυφής. Η Χαποέλ έμοιαζε σκληρό καρύδι και για 30 λεπτά η ΑΕΚ ένιωθε την ανάσα της. Όμως, αυτό το βράδυ ήταν δικό της και με ένα εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο, όχι μόνο έφτασε στη νίκη (91-78), αλλά κάλυψε και το -7 του πρώτου αγώνα, για να… αγκαλιάσει σφιχτά την πρώτη θέση του ομίλου. Το έκανε, δε, με μοναδικά όμορφο τρόπο, έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, δείχνοντας επιθετικό πλουραλισμό. Από μόνο του το γεγονός ότι η «Ένωση» επικράτησε με 23-12 επιμέρους σκορ στην τελευταία περίοδο, δείχνει και το πάθος, αλλά και τον ορθολογισμό με τον οποίο αντιμετώπισαν το ματς οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ παραμένει… καυτό πιστόλι, ακόμα και στις βραδιές που δεν του πάνε. Με μόλις 4/18 σουτ, σε ματς που υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν… τραγικό, σταμάτησε στους 19 πόντους, προσφέροντας και τρεις ασίστ. Ο Γιόνας Ματσιούλις είναι «παρών» και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Με 16 πόντους στην επίθεση, απόλυτα οικονομικούς και 6 ριμπάουντ, ήταν μεστός.

Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και τα γνωστά επίπεδα άμυνας, ήταν και πάλι ο κορυφαίος της ομάδας του. Προσθέστε και τους 10 πόντους του πάντα χρήσιμου Νίκου Γκίκα (είχε και 5 ασίστ) κι άλλους τόσους του Σλότερ (είχε και 8 ριμπάουντ έχετε την εικόνα εκείνων που οδήγησαν την ΑΕΚ στη νίκη.

Απέναντι τους μια πολύ σκληροτράχηλη ομάδα, με τον Φελντέιν να γυρίζει σε γνώριμα λημέρια, αλλά να σουτάρει 1/8, τον Μπράιμοχ να έχει 12 πόντους κι 9 ριμπάουντ, αλλά τον Τόμας να είναι θηρίο ανήμερο. Πέτυχε 21 πόντους, πήρε 9 ριμπάουντ, έβγαλε 3 ασίστ, έκανε τα πάντα κι έγραψε 28 στο σύστημα αξιολόγησης. Τι σημασία έχει, η ΑΕΚ ήταν αυτή που νίκησε, τα άλλα όλα είναι… λεπτομέρειες.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 47-43, 68-66, 91-78.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ